Cartofi noi la tigaie sau la ceaun
Vă povesteam zilele trecute că îmi plac foarte mult cartofii noi deși în general nu sunt mare amatoare de cartofi. Doar că cei noi parcă au alt gust, sunt mai dulci, mai aromați, aș zice, deși e puțin exagerat. Dacă sunt noi îmi plac și gătiți la cuptor, așa cum v-am arătat în rețeta de aici dar și la ceaun sau mai degraba la tigaie pentru că poate că nu toată lumea are un ceaun în casă.
Eu am o tigaie wok care aduce cumva cu ceaunul ca formă așa că am folosit-o pentru a găti cartofii noi zilele trecute. Mi-am zis că nu strică nici să fac rapid o poză și să pun rețeta pe blog. Deși, fie vorba între noi, mare lucru de făcut nu e și cred că mai toată lumea se pricepe să gătească niște cartofi la tigaie.
Ideal ar fi să găsiți cartofi noi micuți și să-i gătiți întregi doar că se găsesc ceva mai rar și la noroc cartofi noi de așa mărimi mici. Însă și cei mai mari se pot găti la fel de bine la tigaie dacă îi tăiem cuburi cum am făcut la rețeta de cartofi noi la cuptor. Cel puțin așa îmi plac mie să-i fac.
Curățăm sau nu cartofi, asta chiar nu are prea mare importanță. E în regulă să-i gătim în ambele variante. Important este să-i spălăm foarte bine dacă îi gătim cu tot cu coajă.
Eu i-am făcut cu niște usturoi verde și mărar dar puteți folosi și alte condimente dacă vă place altceva. Însă usturoiul, mai ales cel verde și mărarul merge foarte bine împreună cu cartofii, fie ei noi sau vechi.
- 1 kig de cartofi noi
- o legatura de usturoi verde
- o mana de marar
- o lingură cu sare (sau dupa gust)
- ulei pentru prajit
Mod de preparare cartofi noi la tigaie sau la ceaun
- Spălăm cartofii foarte bine și, dacă nu dorim să-i gătim cu coajă, îi putem curăța foarte ușor cu ajutorul unui burete de vase din sârmă, așa cum am arătat și în rețeta video de la cartofii noi la cuptor (vezi mai jos).
- Dacă sunt mici îi lăsăm așa dar, dacă sunt mari îi tăiem cuburi de mărime potrivită și cât mai egali între ei.
- Încingem uleiul într-o tigaie înaltă gen wok (vezi AICI de care) sau sau ceaun (dacă avem).
- Când uleiul este încins adăugăm cartofii. Lăsăm să se gătească cu capac. Din când în când amestecăm ușor și cu atenție pentru a nu-i sfărăma sau rotind tigaia.
- Spălîm mărarul și usturoiul verde și le tocăm mărunt.
- Spre final, când aceștia sunt aproape gata adăugăm sarea, usturoiul și mărarul tocat.
- Lăsăm să se gătească până când devin moi. infingem o furculiță în ei și, dacă sunt gata îi dăm deoparte și-i servim cu poftă lângă o salată de roșii, salată verde sau friptură.
Să aveți poftă la cartofi noi la tigaie sau ceaun!
Leave a Reply