• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

May 27, 2020 · Leave a Comment

Cartofi noi la tigaie sau la ceaun

Feluri de baza· vegane (de post)

Spune si altora!
 23     
23
Shares

Cartofi noi la tigaie sau la ceaun

Vă povesteam zilele trecute că îmi plac foarte mult cartofii noi deși în general nu sunt mare amatoare de cartofi. Doar că cei noi parcă au alt gust, sunt mai dulci, mai aromați, aș zice, deși e puțin exagerat. Dacă sunt noi îmi plac și gătiți la cuptor, așa cum v-am arătat în rețeta de aici dar și la ceaun sau mai degraba la tigaie pentru că poate că nu toată lumea are un ceaun în casă.

Eu am o tigaie wok care aduce cumva cu ceaunul ca formă așa că am folosit-o pentru a găti cartofii noi zilele trecute. Mi-am zis că nu strică nici să fac rapid o poză și să pun rețeta pe blog. Deși, fie vorba între noi, mare lucru de făcut nu e și cred că mai toată lumea se pricepe să gătească niște cartofi la tigaie.

carrtofi noi la ceaun

Ideal ar fi să găsiți cartofi noi micuți și să-i gătiți întregi doar că se găsesc ceva mai rar și la noroc cartofi noi de așa mărimi mici. Însă și cei mai mari se pot găti la fel de bine la tigaie dacă îi tăiem cuburi cum am făcut la rețeta de cartofi noi la cuptor. Cel puțin așa îmi plac mie să-i fac.

Curățăm sau nu cartofi, asta chiar nu are prea mare importanță. E în regulă să-i gătim în ambele variante. Important este să-i spălăm foarte bine dacă îi gătim cu tot cu coajă.

Eu i-am făcut cu niște usturoi verde și mărar dar puteți folosi și alte condimente dacă vă place altceva. Însă usturoiul, mai ales cel verde și mărarul merge foarte bine împreună cu cartofii, fie ei noi sau vechi.

Cartofi noi la tigaie sau la ceaun
 
Save Print
Prep time
5 mins
Cook time
30 mins
Total time
35 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Romaneasca
Serves: 4 portii
Ingrediente
  • 1 kig de cartofi noi
  • o legatura de usturoi verde
  • o mana de marar
  • o lingură cu sare (sau dupa gust)
  • ulei pentru prajit
3.5.3251

Mod de preparare cartofi noi la tigaie sau la ceaun

  • Spălăm cartofii foarte bine și, dacă nu dorim să-i gătim cu coajă, îi putem curăța foarte ușor cu ajutorul unui burete de vase din sârmă, așa cum am arătat și în rețeta video de la cartofii noi la cuptor (vezi mai jos).
  • Dacă sunt mici îi lăsăm așa dar, dacă sunt mari îi tăiem cuburi de mărime potrivită și cât mai egali între ei.

  • Încingem uleiul într-o tigaie înaltă gen wok (vezi AICI de care) sau sau ceaun (dacă avem).
  • Când uleiul este încins adăugăm cartofii. Lăsăm să se gătească cu capac. Din când în când amestecăm ușor și cu atenție pentru a nu-i sfărăma sau rotind tigaia.
  • Spălîm mărarul și usturoiul verde și le tocăm mărunt.
  • Spre final, când aceștia sunt aproape gata adăugăm sarea, usturoiul și mărarul tocat.
  • Lăsăm să se gătească până când devin moi. infingem o furculiță în ei și, dacă sunt gata îi dăm deoparte și-i servim cu poftă lângă o salată de roșii, salată verde sau friptură.

cartofi noi la tigaie sau ceaun

Să aveți poftă la cartofi noi la tigaie sau ceaun!


Spune si altora!
 23     
23
Shares
 
23
Shares
 23    
« Sirop de rubarbă. Aromat și ușor de făcut.
Sirop de soc preparat la rece (FARA fierbere) »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Care sunt cele mai importante elemente dintr-o patiserie? June 20, 2022
  • Cum alegi paharele de vin? May 28, 2022
  • Ciorbă de urzici cu orez acrită cu borș May 5, 2022

Archives

May 2020
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Apr   Jun »

Copyright © 2022 · captivating theme by Restored 316