• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 11, 2019 · 2 Comments

Chec cu cacao. Cea mai simplă rețetă.

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 45     
45
Shares

Chec cu cacao. Cea mai simplă rețetă.

Dacă acum ceva timp v-am povestit cum se face un chec simplu, astăzi o să vă spun cum să faceți varianta lui cu cacao. O rețetă la fel de simplă ca și cealaltă dar, zic eu, mai bună, mult mai bună.

Adică vreau să zic ca mie mi se pare mai bun checul în varianta cu cacao. De ce? Pai e ca și cum ar fi unul cu ciocolată iar eu sunt mare fan ciocolată. Așa că e normal să îmi facă mai mult cu ochiul un chec de acest gen decât unul fără cacao.

chec cu cacao

Mare diferență între cum se face cel simplu și cum se face acesta, cu cacao nu e. Practic se scoate o parte din cartitatea de făină și se înlocuiește cu cacao. Doar că, în momentul în care faceți asta trebuie să țineți cont și de faptul că densitatea la cacao este mai mare decât cea de la făină. Așa că va trebui să micșorați și cantitatea de făină iar per total cele 2 nu vor mai însuma cât a fost inițial.

În rest modul de preparare e la fel, separați albușurile de gălbenușuri și le bateți separat: albușurile cu zahărul și gălbenușurile cu uleiul după care le amestecați. Simplu, nu?

Chec cu cacao. Cea mai simplă rețetă.
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
40 mins
Total time
55 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 6 ouă medii
  • 5 linguri de ulei
  • 25 grame de cacao
  • 175 de grame de făină albă de grâu
  • 150 grame de zahăr
  • o linguriță de praf de copt
  • o linguriță de esență de vanilie
  • un vârf de cuțit cu sare
3.5.3251

Mod de preparare pentru chec cu cacao

  • Scoatem din timp ouăle din frigider și le lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
  • Pregătim o tavă de 30/12 cm: punem în ea hârtie de copt.
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade.
  • Separăm albușuril de gălbenușuri.
  • Albușurile le batem spumă, cu ajutorul mixerului, și, când acestea încep să se albească adăugăm sarea, vanilie și zahărul. Continuăm a mixa până când albușurile devin ferme ca pentru bezea (dacă întoarcem castronul ele nu trebuie să cadă).

NU uita să te ABONEZI și tu la canalul de Youtube
pentru a fi la curent cu ultimele rețete video așa cum este cea de blat de tort, de mai jos.

  • Între timp, amestecăm gălbenușurile împreună cu uleiul (ca la maioneză).
  • Cernem făina împreună cu praful de copt și cacaoa.
  • După ce am terminat de bătut albușurile, renunțăm la mixer și adăugăm compoziția de gălbenușuri, încorporând-o cu ajutorul unui tel.
  • Adăugăm treptat și amestecul de făină și cacao, cu mișcări ușoare, de jos în sus, așa încât să nu pierdem din aerarea pe care am obținut-o inițial, când am bătut albușurile.
  • Turnăm compoziția în tavă și dăm tava la cuptor și după 40 minute fecem testul cu scobitoarea pentru a fi sigur că este copt: înfingem o scobitoare în el, cât este în cuptor, și, dacă aceasta este curată, nelipicioasă, când o scoatem atunci checul nostru este gata.chec cu cacao
  • Îl scoatem din cuptor și din tavă, înlăturăm hârtia de copt și îl punem pe un grătar lăsându-l la răcit după care îl feliem și servim cu poftă.

Tips&Trics:

Nu lăsați checul în tavă pentru că se va forma condens și se va umezi. Îl scoateți imediat și, chiar așa fierbinte, înlăturați hârtia de copt ca să poată ”respira”.

Să aveți poftă la chec cu cacao!


Spune si altora!
 45     
45
Shares
 
45
Shares
 45    
« Mâncare de cartofi cu carne de porc
Produse din lapte preparate în bucătărie – Eva Schiefer, Eva-Maria Lipp (recenzie) »

Trackbacks

  1. Chec pufos cu rahat. Rețetă simplă și ușor de făcut. - Lecturi si Arome says:
    May 30, 2019 at 2:17 pm

    […] AICI și rețeta de chec cu […]

    Reply
  2. Chec aperitiv cu șuncă și telemea - Lecturi si Arome says:
    April 24, 2019 at 6:05 pm

    […] suntem mai degrabă consumatori de checuri dulci, cum este cel simplu sau cel cu cacao, zilele trecute am testat o nouă rețetă de chec. De data asta nu am făcut un chec sărat, un […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

February 2019
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
« Jan   Mar »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316