• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

December 19, 2018 · 4 Comments

Chec simplu și rapid – rețeta de bază

Aluaturi/Placinte· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
  •  
  • 52
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    52
    Shares

Chec simplu și rapid – rețeta de bază

Unul dintre cele mai simple deserturi, cele mai îndragite, și mai ușor de făcut este checul. Rețeta de chec este atât de simplă și de ușor de făcut încât până și un copil se poate încumeta să o facă.

În plus este și o rețeta economică. Practic nu ai nevoie de mare lucru decât de niște ouă, făină, zahăr și ulei. Iar cu puțină îndemânare nici de praf de copt nu ai nevoie ca să obții în final un chec dolofan și gustos.chec simplu

Cum poți face asta? Simplu! Bați foarte bine albușurile cu zahărul până devin ferme, ca pentru bezele și apoi încorporezi făina cu atenție, făcând mișcări ușoare, de jos în sus.

În cel mult 20 de minute ai terminat de făcut compoziția pentru chec. O pui în tavă, o dai la cuptor și îți vezi de treburile tale. După aproximativ 30-40 de minute, în funcție de ce fel de cuptor ai și cum coace, checul tău e gata, numai bun de savurat.

5.0 from 1 reviews
Chec simplu și rapid - rețeta de bază
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
30 mins
Total time
45 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 6 ouă mari
  • 220 grame de făină tip 654
  • 125 grame de zahăr
  • 4 linguri de ulei
  • o linguriță de esență de vanilie
  • un vârf de cuțit cu sare
3.5.3251

 

Mod de preparare pentru chec simplu și rapid

  • Scoatem din timp ouăle din frigider și le lăsăm să ajungă la temperatura camerei;
  • Pregătim o tavă de 30/12 cm punând în ea hârtie de copt și aprindem cuptorul la 180 de grade;
  • Separăm albușuril de gălbenușuri;
  • Albușurile le batem spumă, cu ajutorul mixerului, și, când acestea încep să se albească adăugăm sarea, vanilie și zahărul, continuând a mixa până când albușurile devin ferme ca pentru bezea (dacă întorci castronul ele nu trebuie să cadă);
  • Între timp, amestecăm, cu o lingură de lemn sau un tel, gălbenușurile împreună cu uleiul (ca la maioneză);chec simplu si rapid
  • Când albușurile sunt bătute bine adăugăm compoziția de gălbenușuri și o încorporăm cu un tel, după care adăgăm făina, încet și treptate, cu mișcări ușoare, de jos în sus, așa încât să nu pierdem din aerarea pe care am obținut-o inițial, când am bătut albușurile.
  • Turnăm compoziția în tavă și dăm tava la cuptor până când checul este copt, aproximativ 30-40 minute, în funcție de cuptorul fiecăruia, de cum coace acesta, și de ce tip este (pe gaz sau pe curent). Pentru a fi siguri că este copt facem testul cu scobitoarea. Înfingem o scobitoare în el, cât este în cuptor, și, dacă aceasta este curată, nelipicioasă, când o scoatem atunci checul nostru este gata.
  • Îl scoatem din cuptor și din tavă, înlăturăm hârtia de copt și îl punem pe un grătar lăsându-l la răcit după care îl feliem și servim cu poftă.

Să aveți spor la făcut chec simplu și economic!


Spune si altora!
  •  
  • 52
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    52
    Shares
  •  
    52
    Shares
  •  
  • 52
  •  
  •  
  •  
  •  
« 3 idei de amenajare a spațiului în care luăm masa
Rețete festive cu pește și fructe de mare »

Comments

  1. Iulia says

    May 5, 2020 at 9:28 am

    Buna ziua, care ar fi diferenta dintre acest chec si un pandispan ??

    Reply
  2. Kay says

    January 30, 2019 at 10:33 pm

    Great recipes!! :) Thank you for sharing your craft!

    Reply

Trackbacks

  1. Chec aperitiv cu șuncă și telemea - Lecturi si Arome says:
    April 24, 2019 at 6:03 pm

    […] suntem mai degrabă consumatori de checuri dulci, cum este cel simplu sau cel cu cacao, zilele trecute am testat o nouă rețetă de chec. De data asta nu am făcut un […]

    Reply
  2. Chec cu cacao. Cea mai simplă rețetă. - Lecturi si Arome says:
    February 11, 2019 at 12:22 pm

    […] acum ceva timp v-am povestit cum se face un chec simplu, astăzi o să vă spun cum să faceți varianta lui cu cacao. O rețetă la fel de simplă ca și […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Paste cu brânză de vaci la cuptor March 2, 2021
  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021

Archives

December 2018
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
« Nov   Jan »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316