• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

March 28, 2019 · 2 Comments

Cornulețe de post cu rahat

Aluaturi/Placinte· De post (vegan)

Spune si altora!
 540     
540
Shares

Cornulețe de post cu rahat

Nu e prima dacă când fac cornulețe de post din aluat cu borș. Și nici nu e prima dată când fac cornulețe de post cu rahat. Baiețelul meu le preferă pe acestea celor cu nucă și gem.

Deși rețeta e asemănătoare ca cu cea de la cornulețele de post cu gem sau a celor cu halva m-am gândit că ar fi util să o scriu și în varianta aceasta, cu rahat.

cornulețe de post cu rahat

Modul de preparare e același. Diferă doar faptul că, în loc de nucă și gem sau de halva o să folosim bucățele de rahat. Acesta trebuie tăiat în bucăți mai mici și apoi dat prin făină. Atât. Mare lucru nu este de făcut și nu durează mult. Excepție fiind timpul de așteptare necesar dospirii aluatului.

Borș de putină se găsește acum în supermarketuri așa că nu este un ingredient inaccesibil. În plus, e de reținut să nici nu costă mult. Dacă e să facem un calcul, per total nu cred că depășim 10 lei buget pentru a face două tăvi cu cornulețe de post umplute cu rahat. Zic ca merită făcute.

Aceste cornulețe de post cu rahat prind tare bine dimineața, la micul dejun lângă o cafea simplă sau cu lapte de post, lapte vegetal. Aveți pe site mai multe rețete de lapte vegetal, cum ar fi lapte din semințe de mac (vezi aici) sau lapte de migdale (vezi aici).

Cornulete de post cu rahat
 
Save Print
Prep time
1 hour
Cook time
40 mins
Total time
1 hour 40 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 200 ml ulei
  • 200 ml borș de putină
  • 500 faină + 100 pt întins
  • 200 grame de rahat
  • 20 grame de drojdie proaspătă
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • un varf de cuțit cu sare
3.5.3251

 

Mod de preparare pentru cornulețe de post cu rahat

  • Punem borșul într-un castron, adaugăm drojdia mărunțită și o dizolvăm.
  • Adăugăm uleiul, zahărul și sarea. Amestecam bine cu un tel omogenizând compoziția.
  • Punem treptat și făina cernută până când obtțnem un aluat consistent, care nu se lipește de mâini și care este ușor de întins.

cornuleț de post cu rahat secțiune

  • Acoperim castronul cu un prosop și îl așezăm la loc călduț pentru aproximativ o oră (în funcție de cât de cald este în încăpere). Acesta va trebui să-și dubleze volumul.
  • Intre timp, pregatim rahatul pe care îl tăiem bucăți și îl dăm prin făină.
  • După ce aluatul a crescut și s-a dublat în volum aprindem cuptorul la 180 de grade și așezăm în tava de la aragaz hârtie de copt.
  • Împartim aluatul în părți egale. Luăm câte o parte și o punem pe masa de lucru presarată în prealabil cu făină.
  • Întindem foaia, pe cât posibil sub forma rotundă, punem o farfurie mare, întinsă, peste aluat și trasăm conturul acesteia făcând, din aluat, un cerc pe care apoi îl secționăm în 8 triunghiuri egale. 
  • Punem pe fiecare triunghi, la baza acestuia, câteva bucățele de de rahat.
  • Rulăm de la bază spre vârf, ”învelind” bucățile de rahat cu aluat. Dăm formă de semilună și punem cornulețele astfel formate în tavă.
  • Dăm tava la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute până când acestea încep să se rumenească pe deasupra.cornulețe fragede de post cu rahat
  • După ce sunt gata, scoatem tava din cuptor, punem cornuletele pe un platou și le pudrăm cu zahăr vanilat din belsug.

 

Să aveți spor la făcut cornulețe de post cu rahat!

Dacă mai vrei idei de rețete de deserturi de post
poți găsi dând click AICI.

deserturi de post


Spune si altora!
 540     
540
Shares
 
540
Shares
 540    
« Cartofi crocanți cu pesmet la cuptor
Cea mai simplă salată de varză murată »

Trackbacks

  1. Rețete de prăjituri DE POST delicioase și usor de făcut! - Lecturi si Arome says:
    November 16, 2022 at 6:49 pm

    […] așa multe prăjituri de post însă am și câteva rețete de chec sau de brioșe, mai sunt și cornulețele sau plăcintele de post și chiar câteva torturi de post, deci ați avea de unde să vă inpirați […]

    Reply
  2. Cele mai bune 40 de rețete de post. Aperitive, deserturi și mâncăruri ușor de făcut! - Lecturi si Arome says:
    November 16, 2022 at 6:49 pm

    […] Cornulete cu rahat  […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

March 2019
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Feb   Apr »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316