Cornulețe de post cu rahat
Nu e prima dacă când fac cornulețe de post din aluat cu borș. Și nici nu e prima dată când fac cornulețe de post cu rahat. Baiețelul meu le preferă pe acestea celor cu nucă și gem.
Deși rețeta e asemănătoare ca cu cea de la cornulețele de post cu gem sau a celor cu halva m-am gândit că ar fi util să o scriu și în varianta aceasta, cu rahat.
Modul de preparare e același. Diferă doar faptul că, în loc de nucă și gem sau de halva o să folosim bucățele de rahat. Acesta trebuie tăiat în bucăți mai mici și apoi dat prin făină. Atât. Mare lucru nu este de făcut și nu durează mult. Excepție fiind timpul de așteptare necesar dospirii aluatului.
Borș de putină se găsește acum în supermarketuri așa că nu este un ingredient inaccesibil. În plus, e de reținut să nici nu costă mult. Dacă e să facem un calcul, per total nu cred că depășim 10 lei buget pentru a face două tăvi cu cornulețe de post umplute cu rahat. Zic ca merită făcute.
Aceste cornulețe de post cu rahat prind tare bine dimineața, la micul dejun lângă o cafea simplă sau cu lapte de post, lapte vegetal. Aveți pe site mai multe rețete de lapte vegetal, cum ar fi lapte din semințe de mac (vezi aici) sau lapte de migdale (vezi aici).
- 200 ml ulei
- 200 ml borș de putină
- 500 faină + 100 pt întins
- 200 grame de rahat
- 20 grame de drojdie proaspătă
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- un varf de cuțit cu sare
Mod de preparare pentru cornulețe de post cu rahat
- Punem borșul într-un castron, adaugăm drojdia mărunțită și o dizolvăm.
- Adăugăm uleiul, zahărul și sarea. Amestecam bine cu un tel omogenizând compoziția.
- Punem treptat și făina cernută până când obtțnem un aluat consistent, care nu se lipește de mâini și care este ușor de întins.
- Acoperim castronul cu un prosop și îl așezăm la loc călduț pentru aproximativ o oră (în funcție de cât de cald este în încăpere). Acesta va trebui să-și dubleze volumul.
- Intre timp, pregatim rahatul pe care îl tăiem bucăți și îl dăm prin făină.
- După ce aluatul a crescut și s-a dublat în volum aprindem cuptorul la 180 de grade și așezăm în tava de la aragaz hârtie de copt.
- Împartim aluatul în părți egale. Luăm câte o parte și o punem pe masa de lucru presarată în prealabil cu făină.
- Întindem foaia, pe cât posibil sub forma rotundă, punem o farfurie mare, întinsă, peste aluat și trasăm conturul acesteia făcând, din aluat, un cerc pe care apoi îl secționăm în 8 triunghiuri egale.
- Punem pe fiecare triunghi, la baza acestuia, câteva bucățele de de rahat.
- Rulăm de la bază spre vârf, ”învelind” bucățile de rahat cu aluat. Dăm formă de semilună și punem cornulețele astfel formate în tavă.
- Dăm tava la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute până când acestea încep să se rumenească pe deasupra.
- După ce sunt gata, scoatem tava din cuptor, punem cornuletele pe un platou și le pudrăm cu zahăr vanilat din belsug.
Să aveți spor la făcut cornulețe de post cu rahat!
[…] așa multe prăjituri de post însă am și câteva rețete de chec sau de brioșe, mai sunt și cornulețele sau plăcintele de post și chiar câteva torturi de post, deci ați avea de unde să vă inpirați […]