• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

April 3, 2018 · 1 Comment

Cornulețe fragede de post umplute cu halva

Fursecuri/biscuiti· vegane (de post)

Spune si altora!
 23     
23
Shares

Cornulețe fragede de post umplute cu halva

Nu este pentru prima dată când fac cornulețe de post. Am mai încercat cu diferite umpluturi, aș zice din cele clasice adică nucă, gem, rahat. Însă până acum nu am testat și umplutura cu halva.

Am auzit că se pot face și cornulețe fragede de post cu halva și curiozitatea m-a făcut să trec și la partea practică așa încât să pot vedea cât de gustoase sunt cu așa o umplutură.

cornulețe de post cu halva

Și cum pe perioada posturilor soțul meu meu cumpăra des halva am avut și umplutura la dispoziție. Îmi place și mie halvaua la gust dar o cam evit pentru că nu e prea recomandată celor ce au probleme cu fierea cum e și cazul meu.

Însă așa, de gustat sau pusă într-un cornuleț unde cantitatea de halva nu are cum să fie mare, mai merge din când în când.

Eu am făcut, ca de obicei un aluat de post cu ulei și borș dar dacă nu aveți borș puteți folosi și apă carbogazoasă sau vin. Cu borș de putină va ieși însă mult mai fraged aluatul.

 

Cornulețe fragede de post umplute cu halva
 
Save Print
Prep time
60 mins
Cook time
30 mins
Total time
1 hour 30 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 700 grame de faină albă de grâu
  • o cana de ulei (250 grame)
  • o cana de borș (250 grame)
  • 25 grame de drojdie proaspătă
  • un sfert de lingurița de sare
  • o lingură de zahăr
  • un plic de zahăr vanilat
3.5.3229

Mod de preparare pentru cornulețe fragede de post umplute cu halva

  1. Punem borșul într-un vas, adăugăm drojdia mărunțită și o dizolvam, 
  2. Adăugăm uleiul, zahărul și sarea. Amestecam bine cu telul omogenizând compoziția.
  3. Adaugăm treptat și făina până când obținem un aluat consistent și care nu se prinde de mâini.
  4. Acoperim castronul cu un prosop și îl așezam la loc călduț pentru aproximativ o ora ( în funcție de cât de cald este în încăpere) până își dublează volumul.
  5. Intre timp, pregătim halvaua sfărâmițând-o cu o furculiță.
  6. Când aluatul a crescut aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim tava de la aragaz asezând în ea hârtie de copt.
  7. Împărtim aluatul în părti egale după care luăm, pe rând câte o parte și o punem pe masa de lucru presărată în prealabil cu făină.
  8. Întindem cu ajutorul sucitorului, punem o farfurie mare, întinsă, peste aluat și trasăm conturul decupând apoi, din aluat, un cerc.
  9. Cercul din aluat îl secționăm în 8 triunghiuri egale vezi poza de aici.
  10. Punem pe fiecare triunghi o cantitate mică de halva și apoi rulam formând cornulețele.
  11. Procedăm la fel cu restul de aluat până când terminam de făcut toate cornulețele pe care le așezăm în tavă.
  12. Dăm tava la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute până când se rumenesc pe deasupra.
  13. Când sunt gata, scoatem tava din cuptor, punem cornulețele pe un platou și le pudram din belșug cu zahar vanilat. 

cornulețe fragede de post umplute cu halva

Să aveți spor la făcut cornulețe fragede de post cu halva!


Spune si altora!
 23     
23
Shares
 
23
Shares
 23    
« Sarmale de post cu miez de nucă
Hristos a Înviat! Paște fericit! »

Trackbacks

  1. Cornulețe fragede cu untură și smântână umplute cu gem și nucă - Lecturi si Arome says:
    December 22, 2020 at 7:21 pm

    […] Dar să lăsăm amintirile și să revenim la cornulețele noastre tradiționale cu untură și smântână umplute cu gem sau cu nucă și gem sau cu rahat. Mai modern se pot umple și cu cremă de ciocolată tip Nutella. Sau știu eu, orice altceva vă trece prin minte. De exemplu, am pe blog o rețetă de cornulețe umplute cu halva. […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Care sunt cele mai importante elemente dintr-o patiserie? June 20, 2022
  • Cum alegi paharele de vin? May 28, 2022
  • Ciorbă de urzici cu orez acrită cu borș May 5, 2022

Archives

April 2018
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
« Mar   May »

Copyright © 2022 · captivating theme by Restored 316