Ciorba de Pleurotus de post. Ciorbă de burtă vegană.
Dacă îți place ciorba de burtă ții post sau ai devenit vegan, trebuie să știi că există și varianta vegană a acesteia. Așa că o să îți spun astăzi cum se face o ciorbă de burtă vegană sau altfel spus o ciorbă de Pleurotus de post.
Da, ai citit bine, ciupercile Pleurotus sunt cele care țin locul fâșiilor de burtă din această ciorbă de burtă vegană iar smântâna și oul din compoziția cu care se drege tradiționala ciorbă de burtă sunt înlocuite de o smântână din caju care este o smântână vegetală.
Eu am mai făcut ciorbă falsă de burtă, adică ciorbă din ciuperci pleurotus dar în varianta vegetariană, adică dreasă cu smântână din lapte de vacă. Aveți rețeta aici dacaă vreți să vedeți și o altă variantă.
Acum am procedat altfel și am făcut o variantă mult mai simplificată și mai rapidă. Am fiert ciupercile în apă în care am pus mixt de legume deshidratate, un fel de vegeta naturală de la Solaris (poți cumpăra de AICI) și separat am călit puțin morcovul.
Nu uita să te abonezi la canalul de Youtube
pentru a fi la curent cu ultimele rețete video – click aici –
La final am pus usturoiul și smântâna din caju și gata, am făcut o delicioasă ciorbă de burtă vegană pe care am acrit-o direct în farfurie cu niște zeamă de lămâie. Soțul meu a preferat să o acrească cu oțet de mere. E bună și așa!
- 500 grame de ciuperci Pleurotus
- 2 litri de apă
- 2 linguri de vegeta naturală (eu am avut de la Solaris)
- un morcov
- 2 căței de usturoi
- 100 ml de ulei
- sare, piper dupa gust
- zeama de lamaie sau otet pentru acrit
- - pentru smântâna din caju
- 100 grame caju crud
- 150 ml apa (calda)
- 75 ml apa plata
- un varf de cutit cu sare
- zeama de la o jumatate de lamaie
Mod de preparare ciorbă de Pleurotus de post. Ciorbă de burtă vegană
- Spălăm ciupercile Pleurotus în jet de apă și apoi le lăsăm să se zvânte puțin.
- Tăiem ciupercile fășii.
- Punem cei 2 litri de apă la fiert împreună cu cele 2 linguri de vegeta naturală.
- Cât fierbe apa radem morcovul pe răzătoarea mică.
- Punem o tigaie pe foc și încingem uleiul.
- Adăugăm morcovul și îl călim 2-3 minute, amestecând.
- Când apa începe să clocotească adăugăm fășiile de ciuperci tăiate și morcovul călit.
- Adăugăm sare și piper după gust și lăsăm să fiarbă împreună pentru 20 de minute, cât să se gătească ciupercile și morcovul.
- La final adăugăm usturoiul pisat și smântâna din caju pe care am preparat-o așa cum am descris pe larg în altă postare – APASĂ AICI PENTRU RETETA.
- Servim fierbinte adăugând în farfurie zeamă de lămâie sau oțet de mere după gust.
Să aveți poftă la ciorbă de Pleurotus de post. Ciorbă de burtă vegană!
Cristina says
Minunata reteta! Am facut-o azi. Delicios!
Claudia Vasilache says
Ma bucur tare mult ca v-a placut ciorbita :) Sa va fie de bine!
Niki says
Ce idee grozava cu “smantana” din caju!
Nici nu zici ca nu e ciorba radauteana, atât de delicioasa și fina este! Felicitări si va multumesc ca ati postat aceasta reteta minunata!
Claudia Vasilache says
Cu mare drag! Ma bucur ca v-a placut ideea si reteta! <3 Sa va fie de bine!
Anka says
Astăzi am încercat-o pentru prima data și m-am îndrăgostit! Gust minunat, ușor de făcut, sățioasa! Mulțumesc frumos pentru rețeta!
Claudia Vasilache says
Cu mare drag1 Ma bucur ca v-a placut! :)