Salată de cartofi de post cu roșii și castraveți
V-am mai povestit eu că nu sunt mare amatoare de cartofi. Adică fac partea dintre excepțiile statisticei care arată că cea mai iubită legumă la români este cartoful.
Și, cu toate astea nu pot afirma că nu consum cartofi. Îmi plac și mie cartofii crocanți făcuți la cuptor, ca aceștia de aici sau cartofii făcuți piure.
Uneori, cel mai adesea în perioadele de post de peste an îi mai mânânc și sub formă de salată de cartofi. Fie ea simplă, cum este rețeta de aici, despre care v-am vorbit acum ceva timp, fie așa cum e cea de astăzi. În funcție de ce ingrediente am în casă și de ce timp am la dispoziție.
Adică, pornind de la acea rețetă de bază”, simplă, de salată orientală cartofi, care are doar câteva ingrediente, încep să mai adaug, roșii, ardei, castraveți, ridichi și chiar o mână, două de salată verde.
- 500 grame de cartofi fierti în prealabil
- o roșie
- un castravete
- o jumătate de legătură de ridichi
- o ceapă roșie
- 100 grame de măsline negre
- 2 linguri cu muștar
- 3 linguri cu ulei
- zeama de la o jumătate de lămâie
- sare, piper după gust
Mod de preparare salată de cartofi de post
- Curățăm de coajă cartofii (fierți în prealabil) și îi tăiem cuburi. Eu prefer să îi tai cuburi mai mici pentru a avea un gust mai bun după ce iau din aromele dressing-ului.
- Curățăm și tăiem ceapa fideluță/ fâșii. Am folosit ceapă roșie pentru că îmi place mai mult și aduce un plus de culoare în farfurie dar se poate folosi și ceapa galbenă.
- Spălăm și curățăm roșiile, castraveții, ridichile și le tăiem cuburi sau felii.
- La fel procedăm și cu măslinele, tăindu-le felii.
- Punem muștarul, uleiul, zeama de lămâie într-un borcănel cu capac. Închidem capacul și începem să-l agităm bine până se combină ingredientele. E cea mai simplă metodă de a face acest dressing. Tot acum puteți adăuga și sarea și piperul dar sfatul meu este să le puneți la final, după ce amestecați totul.
Vezi in video de mai jos si cum se face salata orientala in varianta simpla, de baza!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Click și pe clopoțel pentru noutăți!
- Muștarul este și el sărat iar dacă folosiți un muștar iute e posibil să nu mai aveți nevoie de piper deloc.
- Punem cartofii, ceapa, măslinele, roșiile, castraveții și ridichile într-un castron încăpător.
- Adăugăm dressing-ul și amestecăm totul bine.
- Lăsăm salata măcar 30 de minute la frigider pentru a se combina aromele.
- Savurăm cu poftă ca fel principal, ca și garnitură, alături de chifteluțe sau șnițele de post sau orice alteva după preferințe.
Să aveți poftă la salată de cartofi de post, cu roșii și castraveți!
[…] Salata de cartofi cu rosii si castraveti […]