Prăjitură rapidă cu brânză – gustoasă și ușor de făcut
Înainte de a pleca la mare m-am gandit că nu strică să avem la noi, pe drum și ceva bun făcut în casă. Și cum aveam niște ricotta în frigider am făcut o prăjitură rapidă cu brânză.
Rapidă, ușor de făcut și așa de gustoasă încât până la urmă multă nu a mai rămas să luăm la noi pe drum. Aproape că am reușit să o mâncâm toată până la plecare.
M-am bucurat tare mult că improvizația mea a ieșit așa de bine încât, între un gabaj pregătit și altul am reușit să fac și niște poze ca să pot să vă spun și vouă cum se face.
Eu una abia aștept să mai cumpăr niște brânzică și să refac rețeta pentru că e perfectă atât pentru micul dejun, lângă o ceașcă cu cafea sau chiar când vin niște musafiri în vizită și vrei să îi servești cu ceva dulce făcut în casă.
Practic nu am făcut decât să pun mixerul la treabă și să pregătesc un blat din pandișpan ca la rețeta de pandișpan cu cireșe – vezi aici rețeta – și să pun din loc în loc o cremă din urdă și ouă.
- - pentru pandișpan
- 6 ouă medii
- 120 grame de zahăr
- 180 grame de faină
- 2 linguri cu ulei
- un vârf de cuțit de sare
- - pentru brânză
- 250 grame de riccotta
- 1 ou
- 25 grame de făină albă de grâu
- 75 grame de zahăr
- un sfert de lingurită cu sare
- esență de vanilie
Mod de preparare pentru prăjitură rapidă cu brânză
- Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim o tavă de 32/23 cm, punând în ea hârtie de copt
- Pentru a pregăti compoziția de pandișpan procedăm exact ca în rețeta de blat de tort Genoise, din ouă întregi – vezi aici rețeta scrisă, pas cu pas sau în video de mai jos.
- După ce pregătim compoziția, o turnăm în tavă, nivelăm bine și apoi dăm tava la cuptor pentru 5-6 minute, timp în care ne ocupăm de brânză.
- Batem bine ouăle și le amestecăm cu brânza.
- Adăugăm zahărul, făina, esența și sarea. Amestecăm totul bine.
- Scoatem pandișpanul din cuptor și adăugăm din loc în loc, cu ajutorul unei linguri compoziția de brânză.
- Uniformizăm tot cu ajutorul lingurei și dăm iar la cuptor până se coace, aproximativ 20-25 minute, în funcție de cum coace cuptorul.
- Facem testul cu scobitoarea și daca iese curată scoatem tava din cuptor, lăsăm puțin la răcit și apoi scoatem prăjitura din tavă, desprindem cu grijă hârtia și lăsăm pe un grătar ca să se răcească de tot.
- Tăiem bucăți de mprimea dorită, pudrăm cu zahăr și servim cu poftă.
Să aveți spor la făcut prăjitură rapidă cu brânză!
Lamiita Petre says
Imi plac prajiturile cu branza si aceasta sigur ar fi pe gustul meu, mai ales ca e si foarte usor de facut.
Andra says
Când e mai interesant filmul, ca să pui brânza, ? ne trimiți la citit. Halal !