Pulpe crocante cu fulgi de porumb la cuptor
Nu sunt adepta mâncărurilor gen ”fast food” dar cum băiețelul meu tot vede reclame la televizor ba cu una, ba cu alta, am zis că nu ar fi rău să încerc să fac și eu acasă genul asta de mâncare dar cumva mai dietetică.
Așa că, având niște ciocănele în congelator le-am scos și am încercat zilele trecute să fac pulpe crocante cu fulgi de porumb la cuptor care să aducă puțin aminte de mâncărurile de la fast food măcar la aspect.
Sinceră să fiu nu știu dacă au avut același gust pentru că nu știu rețetele de la fast food-uri dar măcar, zic eu, arătau foarte asemănător cu acelea pe care le vedem de multe ori prin reclame.
Și unde mai pui că nu durează mult să le faci aceste pulpe crocante cu fulgi de porumb la cuptor, adică să muncești efectiv la ele, să stai în bucătărie prea mult. Ce e drept durează până se gătesc dar ce mai contează așteptarea atîat timp cât tu poți face altceva în loc să stai în bucătărie.
- 12 pulpe inferioare de pui
- o lingură de muștar franțuzesc
- o lingură de muștar iute
- o lingură de pastă de tomate
- o lingură de sos worchester
- 2 căței de usturoi
- 50 grame de parmezan ras
- 150 grame de fulgi de porumb
- 2 ouă
Mod de preparare pulpe crocante cu fulgi de porumb la cuptor
- Combinăm muștarul franțuzesc cu muștarul iute, pasta de tomate, sosul Worchester, cățeii de usturoi pisați
- Tăvălim pulpele inferioare de pui prin acest amestec.
- Le punem într-un castron, acoperim cu folie alimentară și dăm la frigider pentru un sfert de oră.
- Între timp inceingem cuptorul la 180 de grade și pregătim tava de la cuptor punând în ea hârtie de copt
- Punem parmezanul într-o farfurie.
- Fulgii de porumb îi zdrobim fie punându-i într-o pungă și trecând cu sucitorul peste ea fie îi punem în robot și îi măcinăm puțin cu ajutorul funcției ”pulse”. Atenție! Nu trebuie măcinați prea mult ca să nu se transforme în făină!
Vezi mai jos și cum se gătește un pui întreg
Abonează-te și tu la canalul de Youtube! Click și pe clopoțel pentru a fi la curent cu noutățile!
- Scoatem pulpele din frigider și, rând pe rând le dăm mai întâi prin parmezanul ras, apoi prin ou și la final prin fulgii de porumb.
- Punem fiecare pulpă în tavă și dăm tava la cuptor pentru 30 de minute după care o scoatem și întoarcem pe partea cealaltă pulpele.
- Dăm din nou tava la cuptor, de data asta pentru 20 de minute mărind în același timp temperatura la 200 de grade.
- Când sunt gata le scoatem și le servim calde alături de o salată.
Să aveți poftă la pulpe crocante cu fulgi de porumb la cuptor!
anasylvi says
Imi place ca nu sunt prajiti!
Claudia Vasilache says
Da! Sunt mai sanatoase facute asa!