• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

January 16, 2018 · 26 Comments

Blat de tort Genoise (cu ouă întregi)

Deserturi speciale· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 276     
276
Shares

Blat de tort Genoise (cu ouă întregi)

Probabil că în aventurile pe care le-ai avut prin bucătărie ți s-a întâmplat destul de des să vrei să faci un blat de tort sau de prăjitură în care ai fost nevoit să separi albușul de gălbenuș. Și ai avut ghinionul să nu le poți separa corect.

Ei bine, rețeta de astăzi de blat de tort genoise este una extren de simplă și NU mai ai nevoie să faci acest lucru, adică să separi gălbenușul de albuș pentru a le bate separat. Pur și simplu faci blatul folosind ouăle ÎNTREGI!

blat de tort genoise

Da, se poate și așa și îți garantez că vei obține, cu efort minim și mai ales cu preț redus, pentru că nu ai nevoie decât de doar 4 ingrediente de bază, un blat de tort versatil pe care să îl poți folosi după preferințe în combinație cu diferite creme.

Întreaga colecție de rețete de creme pentru torturi și prăjituri o găsești AICI iar altfel de blaturi  pentru tort, simple și ușor de făcut găsești AICI.

Rețeta de blat de tort Genoise este, cum spuneam, ușor de făcut mai ales dacă ai un mixer fix, cu bol, ca acesta de aici care să bată ouăle în locul tău cât tu faci altceva. Exact asta mă încântă pe mine cel mai mult la această rețetă, faptul că, în timp ce aparatul electrocasnic bate liniștit și cuminte ouăle eu pot face alte treburi.

Fie fac crema pentru tort, fie mă ocup de cel mic ajutându-l la lecții fie citesc dintr-0 carte sau mă uit la un film după care revin la treabă pentru a pune și făina și a da la cuptor blatul de tort.

În ce privește modul de executare al acestei rețete de blat de tort Genoise, am găsit, în cercetările mele 2 metode de a-l face. O variantă ar fi baterea inițială a ouălor pe bain-marie sau varianta simplă, cea pe care ți-o propun și eu astăzi. Personal mie mi se pare mai rapid și mai ușor de făcut.

La fel, în ce privește ingredientele am găsit 2 variante: un unt/ulei încorporat sau fără. Varianta de astăzi fiind cea fără unt, adică una economică, simplă și foarte ușor de făcut.

Până reușesc eu să filmez un video pentru această rețetă vă las mai jos o rețetă video făcută de Natasha’s Kitchen  pe care îmi place s-o urmăresc pe canalul ei de Youtube.

3.0 from 1 reviews
Blat de tort Genoise (din ouă întregi)
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
25 mins
Total time
40 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 4 ouă medii
  • 100 grame de zahăr
  • 130 grame de făină albă de grâu
  • un vârf de cuțit cu sare
  • o lingură cu ulei (se poate face si fara)
  • o linguriță de esență de vanilie (opțional)
3.5.3251

Mod de preparare pentru blat de tort genoise

  • Scoatem din timp ouăle ca să ajungă la temperatura camerei
  • Dam drumul la cuptor la 180 de grade și pregătim o tava de tort cu pereții detașabili, de 17-18 cm. Ungem fundul și pereții acesteia cu puțin un după care pereții îi tapetăm cu hârtie de copt de jur împrejur, lăsând marginile hârtiei să fie puțin mai mari decât înălțimea pereților. Sau, putem pune și pe fund hârtie.
  • Spargem ouăle și le punem în vasul mixerului.
  • Mixăm pentru un minut după care adăugăm zahărul, sarea și esența de vanilie (dacă dorim).
  • Continuăm mixarea timp de 10-15 minute până când compoziția devine albicioasă și își triplează volumul.

  • Dăm deoparte și adăugăm treptat făina cernută, încorporând-o cu ajutorul unui tel sau paletă de silicon, cu mișcări ușoare, de jos în sus. ATENȚIE! Nu vom mai folosi mixerul!
  • După ce am încorporat toată făina (dacă folosim ulei, îl adăugăm și pe acesta și în încorporăm așa cum se poate vedea și în video) apoi turnăm compoziția în tava tapetată pregătită din timp
  • Dăm în cuptorul încins pentru 20-30 de minute, în funcție de cum coace acesta.
  • Când este gata scoatem tava din cuptor, lăsăm puțin la răcit și apoi scoatem blatul din tavă, desprindem hârtia și lăsăm la răcit pe un grătar.

Folosim acest blat de tort Genoise cu diferite creme pentru a face un tort savuros și ușor de făcut.

Să aveți spor la făcut blat de tort Genoise!


Spune si altora!
 276     
276
Shares
 
276
Shares
 276    
« Tort cu cremă caramel și mascarpone
Sarmale de post cu ciuperci în foi de varză »

Comments

  1. Dragomir Cristina says

    January 18, 2018 at 12:03 am

    sa stii ca pana acum un an eu cumparam blatul de tort, dar apoi mi-am dat seama ca nu e compara la gust cu unul facut in casa si de atunci prefer sa il fac eu si sa stiu si ce am pus in el si cat de proaspat este.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      January 18, 2018 at 8:16 am

      Da, pai se face foarte usor un blat de tort asa ca nu va rostul sa il cumparam…

      Reply
      • Ana Maria says

        January 5, 2022 at 9:59 pm

        Buna seara. Nu a crescut nici macar un deget blatul. E cat o clatita :( oare de ce? Am respectat intocmai reteta..

        Reply
        • Claudia Vasilache says

          January 6, 2022 at 9:44 am

          Ouale trebuie sa fie cat mai proaspete si sa le bateti foarte bine! Aluatul trebuie sa isi tripleze volumul si, cand adaugati faina trebuie fiti foarte atenta pentru ca, daca miscarile sunt prea bruste, atunci scoateti aerul obtinut prin baterea oualor si compozitia se va lasa iar la copt nu va mai creste.
          Daca nu sunteti sigura pe cum bateti ouale sau cum adaugati faina, atunci puneti in compozitie si minim 5 grame de praf de copt ca sa il sustina.

          Reply
          • Ana Maria says

            January 6, 2022 at 11:53 pm

            Am pus si praf de copt la tura a 2ua,am batut si albusurile separat si n a crescut decat 2 degete. Nu imi explic unde gresesc… Cuptor electric, ba chiar am schimbat 3 programe pt copt ca sa creasca blatul si nimic :).

          • Claudia Vasilache says

            January 7, 2022 at 9:12 am

            Chiar nu imi pot da seama unde ati putea gresi. Fac blatul asta de mult timp si nu am avut niciodata probleme sa nu creasca!
            Mai ales ca ziceti ca ati folosit si praf de copt chiar ca e ciudat….
            Poate ati folosit o tava prea mare si de aia nu a crescut mult in inaltime…

        • Nita sorina says

          June 11, 2022 at 2:09 pm

          L-am făcut și eu chiar e Simplu mulțumesc pt rețetă sunteți o scumpă va pup 😘

          Reply
          • Claudia Vasilache says

            June 11, 2022 at 3:25 pm

            Cu drag! Ma bucur ca v-a placut! Da, e extrem de simplu de facut! :)
            Va imbratisez! Weekend placut!

  2. violeta says

    January 17, 2018 at 8:47 pm

    Merci pentru raspuns,eu de curand mi-am achizitionat un cuptor electric cu abur si incerc sa vad cum ma descurc cu el.Mi-am schimbat cuptorul,deoarece imi cumparasem un alt cuptor cu gaz si toate erau rateuri.Este o mare diferenta intre un aragaz pe gaz si un cuptor pe gaz.Poate-mi spui si care e problema cu untul si apoi hartia de copt.Inteleg ca sarea se amesteca cu faina inainte.Cu stima,o seara placuta.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      January 17, 2018 at 8:53 pm

      Pai am scris mai devreme de ce am uns cu unt. Sarea o pui in oua cand le bati, la inceput. Am omis sa scriu asta. Hm. Completez acum. Multumesc!

      Reply
  3. violeta says

    January 17, 2018 at 8:38 pm

    Revin cu inca o intrebare.De ce se unde forma cu unt si apoi pui hartie de copt?care e rostul?Cu stima, Violeta

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      January 17, 2018 at 8:45 pm

      E o smecherie ;) Se lipeste foaia perfect si apoi se desprinde foarte usor. Eu asa fac dar poti doar unsa si tapetata cu faina. Ideea e sa fie foarte intinsa foaia aia ca sa iasa si marginile nivelate

      Reply
  4. violeta says

    January 17, 2018 at 8:11 pm

    Spune-mi,rogu-te,cuptorul este electric?daca da,cum ai setat?multam mult,arata demential si maine cred ca-l fac.Cu stima, Violeta
    p.s.tava mea cu pereti detasabili are diametrul 26 cm,vad ca tu ai 18 cm.Crezi ca trebuie sa maresc cantitatile?

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      January 17, 2018 at 8:26 pm

      Violeta, nu, din pacate nu am cuptor electric :( E pe gaz si temperatura mai fluctueaza. De accea spun mereu ca timpul depinde in functie de cuptor. Dar setezi la 180 de grade si apoi urmaresti sa se coaca. Dupa 20-25 de minute faci testul cu scobitoarea.
      Da, daca vrei sa faci intr-o tava mai mare trebuie sa pui mai multe oua. Cred ca dublu ar merge. Pune hartie de copt de jur imprejur dar sa depaseasca peretii tavii ca sa nu ai prbl sa dea pe jos in caz ca e prea multa compozitia.

      Reply

Trackbacks

  1. Vafe pufoase de casă. Cea mai ușor de făcut rețetă! - Lecturi si Arome says:
    February 2, 2021 at 12:21 pm

    […] Notă! Mai există și varianta în care separați albușurile de găbenușuri și le bateți separat după care le combinați. De fapt, în cartea tehnică a aparatului aceasta era varianta existentă. Mie mi s-a părut ceva mai consumatoare de timp așa că am preferat să încerc cea mai ușor de făcut rețetă de vafe de casă, cea în care ouăle se bat întregi așa cum procedez de obicei atunci când fac blatul de tort de tip Genoise. […]

    Reply
  2. Tort alb ”Fulg de Nea” cu crema delicioasă de ciocolată - Lecturi si Arome says:
    January 9, 2021 at 8:49 pm

    […] Modul de preparare al tortului de azi este simplu. Rețeta este una foarte ușor de pus în practică. Avem nevoie de un blat din pandișpan pe care îl putem face fie din ouă întregi fie folosind ouale separate. Ambele rețete sunt deja pe blog publicate în detaliu – vezi AICI și AICI. […]

    Reply
  3. Blat de tort din ouă întregi și cacao - Lecturi si Arome says:
    September 29, 2020 at 8:17 pm

    […] povestit în alt articol despre cum se face acest tip de blat doar că atunci era vorba despre un blat simplu, din ouă întregi, doar cu făină. Acum îl vom face cu cacao. Adică și mai bun pentru că un […]

    Reply
  4. Prajitura cu visine si crema de vanilie - Lecturi si Arome says:
    April 17, 2020 at 8:08 am

    […] Dunarii”) cu unul mai usor, mai simplu de facut. Si am ales pentru asta  un blat genoise – vezi aici reteta, care se lucreaza rapid, folosind ouale […]

    Reply
  5. Prăjitură cu cremă de lapte și jeleu de fructe - Lecturi si Arome says:
    September 18, 2019 at 9:07 pm

    […] Punem compoziția în tavă și dăm la cuptor pentru 25-30 minute. Facem testul cu scobitoarea și dacă iese curată scoatem blatul din cuptor și îl lăsăm la răcit. Mai multe detalii despre prepararea blatului vezi în rețeta de blat de tort Genoise – click AICI. […]

    Reply
  6. Prăjitură turnată cu mere - rețetă simplă și ușor de făcut - Lecturi si Arome says:
    November 21, 2018 at 8:30 am

    […] facem un aluat așa cum am povestit pe larg în rețeta de blat de tort Genoise. Rețeta scrisă e aici iar cea video se poate vedea mai […]

    Reply
  7. Prăjitură rapidă cu brânză - gustoasă și ușor de făcut - Lecturi si Arome says:
    July 28, 2018 at 9:24 am

    […] de pandișpan procedăm exact ca în rețeta de blat de tort Genoise, din ouă întregi – vezi aici rețeta scrisă, pas cu pas sau în video de mai […]

    Reply
  8. Prăjitură Kinder felie de lapte cu lapte condensat - Lecturi si Arome says:
    July 16, 2018 at 6:51 am

    […] condensat am făcut unul foarte simplu, cel care îmi place mie cel mai mult să îl fac – blatul Genoise, cu ouă întregi dar în varianta lui cu […]

    Reply
  9. Prăjitură răsturnată cu coacăze negre - Lecturi si Arome says:
    July 10, 2018 at 8:15 am

    […] gândit să fac o prăjiturică. Una rapidă, așa cum v-am obișnuit. Așa că m-am gândit că un blat de tip Genoise, adică pandișpan făcut din ouă întregi, pus peste câteva coacăze negre caramelizate în […]

    Reply
  10. Prăjitură pufoasă cu cremă de lămâie (Albă ca Zăpada reinterpretată) - Lecturi si Arome says:
    May 2, 2018 at 5:31 pm

    […] un blat din pandișpan geniose, adică cu ouă întregi, blat care se face foarte ușor și rapid (vezi aici). Crema este cea despre care am povestit deja pe blog (vezi aici), una fără ouă, doar cu lapte, […]

    Reply
  11. Prăjitură Fanta - cu cremă de brânză și jeleu de portocale - Lecturi si Arome says:
    April 27, 2018 at 4:06 pm

    […] Pentru a face blatul vom proceda ca la rețeta de blat de tort Genoise, adică vom bate ouăle întregi împreună cu zahărul aproximativ 15 minute după care vom adăuga făina. Modul de preparare în detaliu îl găsiți AICI. […]

    Reply
  12. Tort cu cremă de mascarpone și matcha - Lecturi si Arome says:
    January 25, 2018 at 6:21 pm

    […] l-am făcut tot tip genoise, adică din acela cu ouă întregi despre care ți-am povestit aici cât de ușor se face. Iar crema am modificat-o pornind de la crema de mascarpone cu ciocolată […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

January 2018
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« Dec   Feb »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316