Prăjitură Ana cu cremă de lapte și jeleu de fructe. Prajitură cu cremă de lapte și blat pufos. Prăjitură cu jeleu de fructe. Prăjitură cu jeleu de portcale
Vă spuneam acum ceva timp că am făcut atât de celebra prăjitură cu cremă de brânză și jeleu de portocale, cunoscută și sub numele de ”prăjitura Fanta” și că ne-a plăcut foarte mult (vezi aici rețeta).
Ei, bine, cum nu sunt chiar așa mare fac al prăjiturilor cu brânză mi-a venit ideea să încerc o altă variantă a aceste prăjituri însă cu o altă cremă, una mai ”light” după părerea mea.
Așa că am folosit crema cu lapte și unt pe care am folosit-o la prăjitura ”Albă ca Zăpada” – vezi aici rețeta și vreau să vă zic ca alor mei le-a plăcut varianta asta chiar mai mult decât originalul, adică cea de la care am plecat.
Dar nici nu are cum sa nu fie bună pentru că acea cremă cu unt și lapte este mai ”ușoară” și mai cremoasă, după părerea mea, deci mult mai fină.
Pentru a face jeleul de fructe se poate folosi de exemplu, un suc de portocale proaspăt stors, fie chiar și un suc de portocale gata cumpărat din comerț, caz în care adăugați mai puțin zahăr, așa cum am procedat la prăjitura Fanta.
Dar, dacă nu aveți portocale, puteți înlocui sucul acesta cu unul de piersici sau caise, cumpărat sau făcut în casă, caz în care, de asemenea, să fiți atenți la zahăr. Mai adăugați sau nu, în funcție de gusturi.
Pentru că am fost curioasă să văd cum iese și cu suc cumpărat, la această prăjitură am folosit pentru jeleu niște suc ”Mirinda” cu pulpă de portocale.
Aș putea să îi zic, deci, prăjiturii, în loc de ”prăjitură cu cremă de lapte și jeleu de fructe”, mai degrabă ”prăjitură Mirinda”. Adică, să fie doar prăjitură Fanta? Sa nu fie și Mirinda? :)
Dar să lăsăm gluma la o parte și să trecem la treabă ca să facem împreună acestă delicioasă prăjitură cu cremă de lapte și jeleu de fructe.
- blat din 3 oua
- 3 ouă
- 90 grame de făină albă de grâu
- 15 grame de cacao
- 70 grame de zahăr
- un praf de sare
- crema de lapte cu vanilie
- 500 ml lapte dulce cu 1.5% grăsime
- 50 grame de amidon
- 100 grame de zahăr
- 20 grame de zahăr vanilat
- 100 grame de unt de 82% grăsime
- 2 linguri de esență de vanilie
- jeleu de portocale
- 350 grame de suc de portocale (sau alt fruct ușor acrișor)
- 20 de grame de amidon
- 50 grame de zahăr (sau o lingură dacă folosiți suc de portocale)
- Mod de preparare pentru rețeta de prăjitură cu cremă de lapte și portocale
Mod de preparare pentru prajitură cu cremă de lapte și jeleu de fructe
- Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim o tavă de 18 cm în care punem hârtie de copt și ne pregătim să facem blatul de tort Genoise.
- Spargem ouăle și le punem întregi în vasul robotului, după care începem să le mixăm 1 minut după care adăugăm sarea și zahărul.
- Continuăm mixarea timp de încă 10-15 minute până compoziția se albește și își triplează volumul.
- Dăm deoparte și adăugăm făina, folosind, de data aceasta o paletă de silicon sau un tel. Amestecăm cu mișcări ușoare, de jos în sus.
- Punem compoziția în tavă și dăm la cuptor pentru 25-30 minute. Facem testul cu scobitoarea și dacă iese curată scoatem blatul din cuptor și îl lăsăm la răcit. Mai multe detalii despre prepararea blatului vezi în rețeta de blat de tort Genoise – click AICI.
Vezi mai jos și cum se face prăjitura Crăiasa Zăpezii!
Apasă pe poza și ABONEAZĂ-TE și tu la canalul de Youtube!
- Cât blatul e la răcit ne apucăm de făcut crema de lapte și unt, exact așa cum am explicat pe larg în rețeta de AICI și lăsăm la răcit.
- Când atât blatul cât și crema sunt perfect răcite, ajungând la temperatura camerei ne putem apuca să montăm prăjitura.
- Punem înapoi în tavă blatul copt mai devreme, peste el adăugăm crema și nivelăm foarte bine. Dăm la rece pentru câteva ore.
- Facem jeleul de fructe, așa cum am arătat la prăjitura Fanta – vezi aici – și când este gata îl lăsăm și pe acesta la răcit ca să ajungă la temperatura camerei, după care îl turnăm peste crema de lapte și unt, nivelând.
- Dăm iar la rece prăjitura pentru câteva ore sau peste noapte și a doua zi o feliem cum dorim, folosind un cuțit pe care îl introducem în apă fierbinte, îl ștergem și apoi tăiem cu el repetând operațiunea după fiecare feliere.
- Opțional, putem decora cu puțină ciocolată rasă.
Să aveți poftă la prăjitură cu cremă de lapte și jeleu de fructe!
[…] Prăjitură cu cremă de lapte și jeleu de fructe – vezi aici rețeta […]