Crema cu lapte fără ouă pentru torturi și prăjituri
Am pregătit pentru voi o surpriză dulce pe care o voi dezvălui săptămâna viitoare. Până atunci, însă, vreau să vă dau rețeta unei creme delicioase pe care am folosit-o la acea prăjitură.
E foarte ușor de făcut și foarte gustoasă așa că merge de minune atât la prăjituri cât și la torturi. Mai aveți nevoie de un blat – găsiți mai multe rețete de blaturi AICI – și puteți face imediat o prăjiturică ușor de făcut.
Cei mici vor fi încântați, vă asigur. Spun asta pentru că al meu băiețel e cam mofturos la mâncare dar a fost tare încântat de acestă cremă. De fapt de prăjitură pentru că prăjitura a mâncat-o :)
Nu e o cremă scumpă și chiar cu ajutorul acestei rețete puteți valorifica laptele acela care este dat la școală copiilor și care poate că uneori nu îl consumați.
Pentru recomandari zilnice de retete,
sfaturi de gatit sau daca vrei sa afli mai multe despre mine,
urmărește-mă și pe Youtube, Instagram, pagina de Facebook.
V-am mai vorbit despre cum să valorificați laptele și cornurile școlare primite și pe care ar fi păcat să le aruncați. Ele nu sunt chiar așa gustoase dacă vrem să le consumăm ca atare și multe persoane (știu sigur) preferă să le arunce.
Inscrie-te și în grupul de Facebook
pentru a participa la schimb de rețete și sfaturi de gătit!
E păcat de munca și banii care au fost cheltuiți pentru producerea și distribuirea acestora, așa că mai bine le valorificăm într-o budincă de pâine ca aceasta de aici sau într-o cremă delicioasă făcută cu acel lapte.
Cel mai bun exemplu de prăjitură la care poți folosi această cremă este chiar atât de cunoscuta prăjitură ”Albă ca Zăpada” a cărei rețetă o poți găsi AICI.
Pentru mai multe rețete de creme pentru torturi și prăjituri click AICI
- 1 litru de lapte cu 1,5% grăsime
- 200 grame de zahăr
- 100 grame de amidon
- zeama de la o lămâie mare
- 200 grame de unt cu 82% grăsime
Mod de preparare pentru cremă cu lapte fără ouă pentru torturi și prăjituri
- Punem zahărul într-un sfert din cantitatea de lapte.
- Adăugăm treptat amidonul și amestecăm bine ca să nu se formeze cocoloașe.
- Restul de lapte îl punem pe foc și îl încălzim până la punctul de fierbere.
- Adăugăm laptele cald peste amestecul de lapte, zahăr și amidon.
- Punem oala înapoi pe foc și fierbem laptele, amestecând continuu până când se îngroașă. Trebuie să fie ca o smântână groasă. Atenție! Crema poate părea moale dar se va mai întări după ce se răcește.
- Dăm deoparte, acoperim cu folie alimentară și lăsăm la răcit.
- Între timp aducem untul la temperatura camerei și îl mixăm bine pentru a-i da cremozitate.
- Când budinca din lapte și amidon s-a răcit începem să adăugăm treptat unul mixând până la încorporarea totală.
Atenție! Adăugăm untul treptat și în cantitate mică. NU îl punem tot deodată pentru că riscăm să se taie crema. - La final adăugăm zeama de la lămâie (și coaja), amestecăm bine și dăm la rece până când o folosim.
Tips&trics
Dacă doriți să aibă o aromă mai puternică de lămâie și sunteți sigur pe lămâile cumpărate, puteți rade și adăuga și coaja de lămâie în cremă.
De asemenea puteți adăuga mai multă zeamă de lămâie dacă o doriți mai acrișoară
Notă! Dacă doriți o cremă de lapte fără ouă și fără gluten folosiți amidon fără gluten!
Să aveți spor la făcut cremă cu lapte fără ouă pentru torturi și prăjituri!
Lidia says
Putem inlocui amidonul cu faina?
Claudia Vasilache says
Da! Doar ca trebuie sa fierbeti un pic mai mult si sa folositi o cantitate mai mica. Nu trebuie sa se simta gustul de faina!
andreea says
In loc de unt putem pune mascarpone?
Claudia Vasilache says
Sincera sa fiu nu am incercat aceasta crema cu mascarpone. Am altele cu mascarpone pe site si da, acolo am inlocuit untul dar aici nu sunt sigura daca se poate. De exemplu in crema de vanilie se poate pune mascarpone in loc de unt. In teorie cred ca si in aceasta s-ar putea.
o femeie says
super sa inlocuiesti ouale cu amidon!