Am tot auzit de prajitura Snickers. Ca orice copil (si adult) am mancat uneori si faimoasele batoane Snickers. Nu am fost tentata sa le reproduc, adica sa pregatesc o prajitura Snickers in casa pana cand nu am gustat una facuta de cumnata mea.
Mi-a placut prajitura Snickers facuta de ea asa ca i-am cerut reteta si de curand am testat-o, cu unele mici modificari, si in bucataria mea. Am mai redus pe ici colo cantitatile, de zahar, de ciocolata… cat sa o fac mai pe gustul nostru. De fapt nu am redus semnificativ cantitatile ci proportional.
Adica am facut o prajitura Snickers in cantitate mai mica. Asa ne-am obisnuit, nefiind mari consumatori de dulciuri, sa facem mai putin si mai des (a se intelege o data pe saptamana :) ) in ideea de a testa cat mai multe retete, de a diversifica. Rar fac de doua ori aceeasi reteta de desert.
Cand am vazut prima data reteta de prajitura Snickers am zis ”wow, dar e cam greu de facut!”. La prima vedere, da poate sa para complicat pentru ca prajitura Snickers are un blat de bezea, un strat de ciocolata alba, unul de caramel si inca unul de ciocolata neagra. Un mic ”entremet” as zice :)
Si cand vezi ca ai de-a face cu atatea straturi suprapuse normal ca te gandesti ca e complicat de facut. Insa nici vorba! E chiar simplu si relativ usor de facut.
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Click pe clopoțel pentru a primi notificari cand public ceva nou!
Si sa stii ca nici prea scump nu te ajunge pentru ca ouale nu le risipesti, albusurile le pui la blat iar galbenusurile la crema, la caramel iti trebuie un pachet de unt (eu am folosit cu 65% grasime si a fost ok) si ar mai fi ciocolata. Ei, aici, sfatul meu este sa nu faci economie ci sa cumperi una de calitate, cu mai multa cacao, in cazul celei negre. Per total, te asigur ca te va costa mai putin sa faci tu in casa Snikers decat sa cumperi celebrele batoane. Ca sa nu mai zic ca in plus stii si ce ai pus in ea.
Dar hai sa vedem impreuna de ce ingrediente ai nevoie si cum trebuie sa faci prajitura Snickers cu nuci si crema caramel.
- 4 albusuri
- 150 zahar
- 150 nuca
- 40 faina
- un praf de sare
- 150 ciocolata alba
- o lingurita de ulei
- 150 nuca
- 150 zahar
- 150 unt
- 4 galbenusuri
- 100 grame de ciocolata neagra
- 100 grame de ciocolata cu lapte
- 2 linguri de lapte
- o lingura de ulei
Mod de preparare pentru reteta de prajitura Snickers
- Incepem prin a face blatul iar pentru asta aprindem cuptorul la 160 de grade si punem hartie de copt intr-o tava de 24/23.
- Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le vom folosi pentru a face blatul de bezea iar galbenusurile pentru a face crema de caramel.
- Adaugam un varf de cutit de sare in albusuri si incepem sa le batem cu mixerul pana cand devin o spuma ferma, moment in care incepem sa adaugam treptat si zaharul.
- Batem albusurile impreuna cu zaharul pana cand acestea redevin ferme (daca intorci castronul acestea nu vor cadea).
- Adaugam in albusurile batute spuma nuca si faina. Treptat si cu grija amestecand de data aceasta pri miscari usoare, de jos in jus, pana la omogenizarea completa. Procedam in felul acesta pentru a pastra aerarea compozitie, obtinuta prin baterea in prealabil a albusurilor.
- Turnam compozitia pentru blat in tava si o dam la cuptorul preincalzit unde o lasam timp de 25-30 minute (in functie de cum coace cuptorul) pana cand vedem ca incepe sa se rumeneasca usor deasupra.
- Cand este gata, scoatem tava din cuptor si apoi blatul din tava si lasam la racit pe un gratar metalic.
- Dupa ce blatul s-a racit ne apucam de montat prajitura. NOTA: Putem face acest lucru si a doua zi, daca am copt blatul seara tarziu cand am venit de la munca. Galbenusurile le punem intr-un vas, cu putin sare, acoperim cu folie sau inchidem cu capac si dam la frigider pana a doua zi cand facem crema.
- Topim pe baie de aburi ciocolata alba impreuna cu o lingura de ulei.
- Desprinde foaia de pergament de pe blat dar repunem totul in tava in care am copt.
- Turnam ciocolata alba peste blat si intindem uniform. Dam la rece in frigider si ne apucam de facut crema de caramel. NOTA: Lasam sa se raceasca bine si sa se intareasca ciocolata si abia apoi punem celalalt strat, de caramel. Daca nu este complet racita aceasta se va topi foarte rapid si se va combina cu crema de caramel.
- Prajim nucile intr-o tigaie avand grija sa nu le ardem. Pentru o savoare in plus putem adauga si un praf de sare si un sfert de lingurita de zahar.
- Dupa ce nucile s-au prajit si racit le tocam marunt, cu cutitul. Putem sa tocam nucile inainte de a le praji dar eu am preferat varianta prajitului intregi ca sa fiu sigura ca nu le ard.
- Galbenusurile le frecam bine cu 50 de grame de zahar pana cand acesta se topeste si galbenusurile isi schimba culoarea.
Vezi cum se face si prajitura cu biscuiti si crema caramel
- Intr-o craticioara punem 100 grame de zahar si il caramelizam. Cand acesta s-a topit si are culoarea chihlimbarului adaugam untul taiat cuburi, amestecam si lasam sa se combine intre ele, dupa care punem nucile tocate si amestecam bine apoi adaugam si galbenusurile si lasam sa se gateasca impreuna, cateva minute, pana cand se gatesc si se ingroasa crema.
- Luam crema caramel de pe foc si lasam sa se raceasca. Cand a ajuns la temperatura cameri scoatem prajitura din frigider si turnam stratul de caramel. Intindem bine si dam iar la rece.
- Intre timp pregatim si ultimul strat, cel de ciocolata neagra. Rupem ciocolata bucati si o topi pe baie de aburi impreuna cu o lingura de lapte si una de ulei (ca sa ii dea putina stralucire).
- Cand ciocolata este topita o turnam peste stratul de caramel bine racit, intindem bine si dam iar prajitura la frigider pentru cateva ore cat sa se intareasca bine straturile.
- Taiem cuburi de marimea dorita si servim… cu mare pofta o felie de prajitura Snickers.
Spor sa pregatit prajitura Snickers cu nuci, caramel si ciocolata!
Ioana Maria says
Buna ziua! La crema caramel nu ati specificat, mai întâi se pun lichideze apoi, nucile. Ordinea este următoarea: zahar, unt, galbenusurile bătute, iar apoi nucile.
Din cauza ca nu ati explicat cum trebuie, crema de caramel se taie, iese toata apa din unt…………
Claudia Vasilache says
E posibil sa nu fi explicat bine insa sunteti singura care mi-ati spus acest lucru. Am avut feedback de la alte persoane care au pregatit reteta si mi-au spus ca le-a iesit. E posibil sa aveti dreptate dar e si posibil sa fi fost o problema cu untul.
Magda says
Buna ziua in loc de nuci se pot pune alune in crema și trebuie prăjite??
Claudia Vasilache says
Da, puteti incerca. Sunt mai gustoase daca sunt prajite inainte.
Angela says
Buna ziua. O intrebare. Cand facem caramelul trebuie sa se topeasca de tot zaharul in unt?
Claudia Vasilache says
Buna ziua! Nu prea inteleg intrebarea. Da, trebuie sa se topeasca.
A.Pop says
Da,Este grozava Am facut prajitura asta de Pasti.Familiei mele ii place mult.Nu e grea,dar e delicioasa!
Claudia V says
Ma bucur ca ai incercat reteta :) Da, se face relativ usor si e delicioasa dar si… calorica :p
Petronela says
F buna prajutura o face sora mea mereu,am incercat si eu si mi se taie crema de caramel,unde gresesc?
Aguritza says
Nu ma prea omor dupa prajituricile cu caramel, dar parca m-as incumeta sa fac una si fara caramelul ala…sau stric reteta? Arata foarte bine!
Claudia V says
Asta nu merge fara caramel ca nu mai are sens :)
Dar am altele fara caramel daca te intereseaza. Doar sa imi spui cu ce anume iti place si iti las link aici sau poti cauta tu la sectiunea ”Prajituri” :)
Paula Ion says
Trebuie sa o fac si eu, mi-ai facut pofta.
Claudia V says
asta era si intentia :p
Rokolla says
Arata delicios. Păcat ca nu stai n-ai aproape de mine ca sa mănânc si eu!
Claudia V says
:))) Pai de aia am reteta pe blog. O incerci tu acasa si am rezolvat problema :)
Hadasa says
Yummmmm! Ce pofta am…
vyo vyoleta says
Am savurat si eu aceasta prajitura, dar eu inca nu am avut curajul sa o pregatesc
Claudia V says
Sa stii ca nu e greu de facut. Asa credeam si eu pana cand am studiat reteta cu atentie ;)
raluca brezniceanu says
Arata foarte bine, iar gustul cred ca e minunat. Ingrasa sau decat te rotunjeste? :))
Bratu Gabriela says
snickersul e una din prajiturile mele favorite, am facut si eu o data,a cum multi ani! dar vorba ta, e bomba cu ceas la calorii!
Claudia V says
Da, pai am facut acum si dupa aia o sa ma uit pe site la poze :)))
Mirabela says
Super delicioasa! Deja salivez si nu am nimic bun in casa :))
Emilia Oana says
Doamnee, ce bunatate ! Sunt innebunita dupa prajituri , in special cioco . Neaparat trebuie incercata
Claudia V says
Astept impresii ;)
Sidy says
Arata minunat Snikers-ul tau si cred ca ai tot manca din el.Cu siguranta vi-a placut si voua, asa-i ?
L-am facut si eu draga Claudia si s-a papat tot.Dar am zis sa-l fac mai rar…mai rarut ca-i mai dragut, nu ?
Tare imi place cum ti-a reusit , si glazura sta foarte bine, felicitari .
Claudia V says
Eh, draga Sidy…. rarut si la noi :) De fapt e prima data cand il fac. E foarte, foarte caloric… dar si tare gustos ;)
Antoaneta says
Una dintre ciocolatele mele preferate!
Ma mut la tine!
Claudia V says
Hai :P Dar nu mai bine o faci tu ca sa mananci si ai casei ;)
Oana Alexandru says
Vaiiii cum arata si ce pofta mi-ai facut, eu sunt anti-talent la praji :))))
Claudia`s Choice says
Daca ai sti cum salivez eu acum :)) N-am mancat pana acum varianta de casa, dar cred ca e super!
Mihaela says
Mi-ai facut pofta de prajituri asa ca ma duc sa mananc o ciocolata pentru ca eu nu ma pricep deloc la facut prajituri.
coco says
vreau si eu o bucaticaaaa, plizzzzzzz :)
Diana Ion says
Imi place Snickers de mor si vad ca si fetele m-au mostenit. Nu sunt eu o bucatareasa de mana intai dar voi incerca sa o fac acasa
Lamiita Petre says
Bine ca am devenit o lenesa ca altfel m-as face cat Casa Poporului, mult nu mai am. Ador caramelul, si ciocolata. Ai si eu o reteta cu blatul acesta doar ca deasupra am o crema cu ness si apoi glazura sau nuca macinata dupa preferinte. Glazura, mai nou, cumpar ciocolata de casa din comert, batoane si le topesc cu putin lapte sau unt…
Iuliana says
Noi suntem mari consumatori de bomboane Snickers, dar niciodata n-am fost curioasa sa ma uit in sectiune cate straturi are :))))
Arata super prajitura ta!
Claudia V says
Sa stii ca nici eu pana a nu manca la cumnata mea :p