• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

November 4, 2016 · 43 Comments

Prajitura Snickers cu nuca si caramel

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 310     
310
Shares

Am tot auzit de prajitura Snickers. Ca orice copil (si adult) am mancat uneori si faimoasele batoane Snickers. Nu am fost tentata sa le reproduc, adica sa pregatesc o prajitura Snickers in casa pana cand nu am gustat una facuta de cumnata mea.

Mi-a placut prajitura Snickers facuta de ea asa ca i-am cerut reteta si de curand am testat-o, cu unele mici modificari, si in bucataria mea. Am mai redus pe ici colo cantitatile, de zahar, de ciocolata… cat sa o fac mai pe gustul nostru. De fapt nu am redus semnificativ cantitatile ci proportional.prajitura snickers

Adica am facut o prajitura Snickers in cantitate mai mica. Asa ne-am obisnuit, nefiind mari consumatori de dulciuri, sa facem mai putin si mai des (a se intelege o data pe saptamana :) ) in ideea de a testa cat mai multe retete, de a diversifica. Rar fac de doua ori aceeasi reteta de desert.

Cand am vazut prima data reteta de prajitura Snickers am zis ”wow, dar e cam greu de facut!”. La prima vedere, da poate sa para complicat pentru ca prajitura Snickers are un blat de bezea, un strat de ciocolata alba, unul de caramel si inca unul de ciocolata neagra. Un mic ”entremet” as zice :)

Si cand vezi ca ai de-a face cu atatea straturi suprapuse normal ca te gandesti ca e complicat de facut. Insa nici vorba! E chiar simplu si relativ usor de facut.

Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Click pe clopoțel pentru a primi notificari cand public ceva nou!

Si sa stii ca nici prea scump nu te ajunge pentru ca ouale nu le risipesti, albusurile le pui la blat iar galbenusurile la crema, la caramel iti trebuie un pachet de unt (eu am folosit cu 65% grasime si a fost ok) si ar mai fi ciocolata. Ei, aici, sfatul meu este sa nu faci economie ci sa cumperi una de calitate, cu mai multa cacao, in cazul celei negre. Per total, te asigur ca te va costa mai putin sa faci tu in casa Snikers decat sa cumperi celebrele batoane. Ca sa nu mai zic ca in plus stii si ce ai pus in ea.

Dar hai sa vedem impreuna de ce ingrediente ai nevoie si cum trebuie sa faci prajitura Snickers cu nuci si crema caramel.

5.0 from 7 reviews
Prajitura Snickers
 
Save Print
Prep time
60 mins
Cook time
45 mins
Total time
1 hour 45 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
pentru blat
  • 4 albusuri
  • 150 zahar
  • 150 nuca
  • 40 faina
  • un praf de sare
pentru stratul de ciocolata alba
  • 150 ciocolata alba
  • o lingurita de ulei
pentru stratul de nuca si caramel
  • 150 nuca
  • 150 zahar
  • 150 unt
  • 4 galbenusuri
pentru stratul de ciocolata neagra
  • 100 grame de ciocolata neagra
  • 100 grame de ciocolata cu lapte
  • 2 linguri de lapte
  • o lingura de ulei
3.5.3217

Mod de preparare pentru reteta de prajitura Snickers
  • Incepem prin a face blatul iar pentru asta aprindem cuptorul la 160 de grade si punem hartie de copt intr-o tava de 24/23.
  • Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le vom folosi pentru a face blatul de bezea iar galbenusurile pentru a face crema de caramel.
  • Adaugam un varf de cutit de sare in albusuri si incepem sa le batem cu mixerul pana cand devin o spuma ferma, moment in care incepem sa adaugam treptat si zaharul.
  • Batem albusurile impreuna cu zaharul pana cand acestea redevin ferme (daca intorci castronul acestea nu vor cadea).
  • Adaugam in albusurile batute spuma nuca si faina. Treptat si cu grija amestecand de data aceasta pri miscari usoare, de jos in jus, pana la omogenizarea completa. Procedam in felul acesta pentru a pastra aerarea compozitie, obtinuta prin baterea in prealabil a albusurilor.
  • Turnam compozitia pentru blat in tava si o dam la cuptorul preincalzit unde o lasam timp de 25-30 minute (in functie de cum coace cuptorul) pana cand vedem ca incepe sa se rumeneasca usor deasupra.
  • Cand este gata, scoatem tava din cuptor si apoi blatul din tava si lasam la racit pe un gratar metalic.
  • Dupa ce blatul s-a racit ne apucam de montat prajitura. NOTA: Putem face acest lucru si a doua zi, daca am copt blatul seara tarziu cand am venit de la munca. Galbenusurile le punem intr-un vas, cu putin sare, acoperim cu folie sau inchidem cu capac si dam la frigider pana a doua zi cand facem crema.
  • Topim pe baie de aburi ciocolata alba impreuna cu o lingura de ulei.
  • Desprinde foaia de pergament de pe blat dar repunem totul in tava in care am copt.prajitura snickers cu nuca
  • Turnam ciocolata alba peste blat si intindem uniform. Dam la rece in frigider si ne apucam de facut crema de caramel. NOTA: Lasam sa se raceasca bine si sa se intareasca ciocolata si abia apoi punem celalalt strat, de caramel. Daca nu este complet racita aceasta se va topi foarte rapid si se va combina cu crema de caramel.
  • Prajim nucile intr-o tigaie avand grija sa nu le ardem. Pentru o savoare in plus putem adauga si un praf de sare si un sfert de lingurita de zahar.
  • Dupa ce nucile s-au prajit si racit le tocam marunt, cu cutitul. Putem sa tocam nucile inainte de a le praji dar eu am preferat varianta prajitului intregi ca sa fiu sigura ca nu le ard.
  • Galbenusurile le frecam bine cu 50 de grame de zahar pana cand acesta se topeste si galbenusurile isi schimba culoarea.
Vezi cum se face si prajitura cu biscuiti si crema caramel
  • Intr-o craticioara punem 100 grame de zahar si il caramelizam. Cand acesta s-a topit si are culoarea chihlimbarului adaugam untul taiat cuburi, amestecam si lasam sa se combine intre ele, dupa care punem nucile tocate si amestecam bine apoi adaugam si galbenusurile si lasam sa se gateasca impreuna, cateva minute, pana cand se gatesc si se ingroasa crema.
  • Luam crema caramel de pe foc si lasam sa se raceasca. Cand a ajuns la temperatura cameri scoatem prajitura din frigider si turnam stratul de caramel. Intindem bine si dam iar la rece.
  • Intre timp pregatim si ultimul strat, cel de ciocolata neagra. Rupem ciocolata bucati si o topi pe baie de aburi impreuna cu o lingura de lapte si una de ulei (ca sa ii dea putina stralucire).
  • Cand ciocolata este topita o turnam peste stratul de caramel bine racit, intindem bine si dam iar prajitura la frigider pentru cateva ore cat sa se intareasca bine straturile.
  • Taiem cuburi de marimea dorita si servim… cu mare pofta o felie de prajitura Snickers.

Spor sa pregatit prajitura Snickers cu nuci, caramel si ciocolata!

Click aici pentru mai multe retete de prajituri

Spune si altora!
 310     
310
Shares
 
310
Shares
 310    
« Gem de gutui dulce si aromat
Top 10 retete de fursecuri pentru Craciun »

Comments

  1. Ioana Maria says

    December 23, 2019 at 3:44 pm

    Buna ziua! La crema caramel nu ati specificat, mai întâi se pun lichideze apoi, nucile. Ordinea este următoarea: zahar, unt, galbenusurile bătute, iar apoi nucile.
    Din cauza ca nu ati explicat cum trebuie, crema de caramel se taie, iese toata apa din unt…………

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      December 23, 2019 at 6:23 pm

      E posibil sa nu fi explicat bine insa sunteti singura care mi-ati spus acest lucru. Am avut feedback de la alte persoane care au pregatit reteta si mi-au spus ca le-a iesit. E posibil sa aveti dreptate dar e si posibil sa fi fost o problema cu untul.

      Reply
  2. Magda says

    February 9, 2019 at 8:06 am

    Buna ziua in loc de nuci se pot pune alune in crema și trebuie prăjite??

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      February 9, 2019 at 11:33 am

      Da, puteti incerca. Sunt mai gustoase daca sunt prajite inainte.

      Reply
  3. Angela says

    December 14, 2018 at 3:39 pm

    Buna ziua. O intrebare. Cand facem caramelul trebuie sa se topeasca de tot zaharul in unt?

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      December 15, 2018 at 11:44 am

      Buna ziua! Nu prea inteleg intrebarea. Da, trebuie sa se topeasca.

      Reply
  4. A.Pop says

    May 4, 2017 at 9:05 pm

    Da,Este grozava Am facut prajitura asta de Pasti.Familiei mele ii place mult.Nu e grea,dar e delicioasa!

    Reply
    • Claudia V says

      May 5, 2017 at 6:50 am

      Ma bucur ca ai incercat reteta :) Da, se face relativ usor si e delicioasa dar si… calorica :p

      Reply
      • Petronela says

        December 23, 2017 at 12:31 am

        F buna prajutura o face sora mea mereu,am incercat si eu si mi se taie crema de caramel,unde gresesc?

        Reply
  5. Aguritza says

    November 6, 2016 at 4:13 pm

    Nu ma prea omor dupa prajituricile cu caramel, dar parca m-as incumeta sa fac una si fara caramelul ala…sau stric reteta? Arata foarte bine!

    Reply
    • Claudia V says

      November 6, 2016 at 4:19 pm

      Asta nu merge fara caramel ca nu mai are sens :)
      Dar am altele fara caramel daca te intereseaza. Doar sa imi spui cu ce anume iti place si iti las link aici sau poti cauta tu la sectiunea ”Prajituri” :)

      Reply
  6. Paula Ion says

    November 6, 2016 at 9:35 am

    Trebuie sa o fac si eu, mi-ai facut pofta.

    Reply
    • Claudia V says

      November 6, 2016 at 11:30 am

      asta era si intentia :p

      Reply
  7. Rokolla says

    November 5, 2016 at 11:45 pm

    Arata delicios. Păcat ca nu stai n-ai aproape de mine ca sa mănânc si eu!

    Reply
    • Claudia V says

      November 6, 2016 at 8:19 am

      :))) Pai de aia am reteta pe blog. O incerci tu acasa si am rezolvat problema :)

      Reply
  8. Hadasa says

    November 5, 2016 at 11:36 pm

    Yummmmm! Ce pofta am…

    Reply
  9. vyo vyoleta says

    November 5, 2016 at 10:46 pm

    Am savurat si eu aceasta prajitura, dar eu inca nu am avut curajul sa o pregatesc

    Reply
    • Claudia V says

      November 6, 2016 at 8:18 am

      Sa stii ca nu e greu de facut. Asa credeam si eu pana cand am studiat reteta cu atentie ;)

      Reply
  10. raluca brezniceanu says

    November 5, 2016 at 9:33 pm

    Arata foarte bine, iar gustul cred ca e minunat. Ingrasa sau decat te rotunjeste? :))

    Reply
  11. Bratu Gabriela says

    November 5, 2016 at 8:30 pm

    snickersul e una din prajiturile mele favorite, am facut si eu o data,a cum multi ani! dar vorba ta, e bomba cu ceas la calorii!

    Reply
    • Claudia V says

      November 5, 2016 at 8:37 pm

      Da, pai am facut acum si dupa aia o sa ma uit pe site la poze :)))

      Reply
  12. Mirabela says

    November 5, 2016 at 6:44 pm

    Super delicioasa! Deja salivez si nu am nimic bun in casa :))

    Reply
  13. Emilia Oana says

    November 5, 2016 at 6:18 pm

    Doamnee, ce bunatate ! Sunt innebunita dupa prajituri , in special cioco . Neaparat trebuie incercata

    Reply
    • Claudia V says

      November 5, 2016 at 6:21 pm

      Astept impresii ;)

      Reply
  14. Sidy says

    November 5, 2016 at 5:49 pm

    Arata minunat Snikers-ul tau si cred ca ai tot manca din el.Cu siguranta vi-a placut si voua, asa-i ?
    L-am facut si eu draga Claudia si s-a papat tot.Dar am zis sa-l fac mai rar…mai rarut ca-i mai dragut, nu ?
    Tare imi place cum ti-a reusit , si glazura sta foarte bine, felicitari .

    Reply
    • Claudia V says

      November 5, 2016 at 5:52 pm

      Eh, draga Sidy…. rarut si la noi :) De fapt e prima data cand il fac. E foarte, foarte caloric… dar si tare gustos ;)

      Reply
  15. Antoaneta says

    November 5, 2016 at 2:50 pm

    Una dintre ciocolatele mele preferate!
    Ma mut la tine!

    Reply
    • Claudia V says

      November 5, 2016 at 2:52 pm

      Hai :P Dar nu mai bine o faci tu ca sa mananci si ai casei ;)

      Reply
  16. Oana Alexandru says

    November 5, 2016 at 1:06 pm

    Vaiiii cum arata si ce pofta mi-ai facut, eu sunt anti-talent la praji :))))

    Reply
  17. Claudia`s Choice says

    November 5, 2016 at 12:19 pm

    Daca ai sti cum salivez eu acum :)) N-am mancat pana acum varianta de casa, dar cred ca e super!

    Reply
  18. Mihaela says

    November 5, 2016 at 11:02 am

    Mi-ai facut pofta de prajituri asa ca ma duc sa mananc o ciocolata pentru ca eu nu ma pricep deloc la facut prajituri.

    Reply
  19. coco says

    November 5, 2016 at 10:20 am

    vreau si eu o bucaticaaaa, plizzzzzzz :)

    Reply
  20. Diana Ion says

    November 5, 2016 at 9:40 am

    Imi place Snickers de mor si vad ca si fetele m-au mostenit. Nu sunt eu o bucatareasa de mana intai dar voi incerca sa o fac acasa

    Reply
  21. Lamiita Petre says

    November 5, 2016 at 9:14 am

    Bine ca am devenit o lenesa ca altfel m-as face cat Casa Poporului, mult nu mai am. Ador caramelul, si ciocolata. Ai si eu o reteta cu blatul acesta doar ca deasupra am o crema cu ness si apoi glazura sau nuca macinata dupa preferinte. Glazura, mai nou, cumpar ciocolata de casa din comert, batoane si le topesc cu putin lapte sau unt…

    Reply
  22. Iuliana says

    November 4, 2016 at 4:55 pm

    Noi suntem mari consumatori de bomboane Snickers, dar niciodata n-am fost curioasa sa ma uit in sectiune cate straturi are :))))
    Arata super prajitura ta!

    Reply
    • Claudia V says

      November 4, 2016 at 5:03 pm

      Sa stii ca nici eu pana a nu manca la cumnata mea :p

      Reply

Trackbacks

  1. Prăjitură Parlament (variantă reinterpretată) - Lecturi si Arome says:
    April 23, 2021 at 4:46 pm

    […] ieșit (pot să mă laud?) super delicioasă! O combinație de prăjitură Snickers și prăjitură Tosca. Ceva de genul asta… Dar hai să vedem împreună cum se […]

    Reply
  2. Cele mai bune rețete de prăjituri pentru masa de Paște - Lecturi si Arome says:
    March 27, 2018 at 2:36 pm

    […] Prăjitură Snickers cu nucă și caramel – vezi aici rețeta […]

    Reply
  3. Rețete tradiționale de Paști și câteva alternative la acestea - Lecturi si Arome says:
    March 19, 2018 at 7:08 pm

    […] cu nucă și caramel (vezi aici rețeta) sau prăjitura Snickers cu două feluri de ciocolată (vezi aici rețeta), prăjitura cu cremă caramel, biscuiți și ciocolată (vezi aici rețeta) sau atât de vechea […]

    Reply
  4. Prajitura ”O noapte la Venetia” - Lecturi si Arome says:
    December 4, 2017 at 8:14 pm

    […] AICI cum se face prajitura […]

    Reply
  5. Prăjitură Parlament (variantă reinterpretată) - Lecturi si Arome says:
    October 11, 2017 at 9:49 am

    […] ieșit (pot să mă laud?) super delicioasă! O combinație de prăjitură Snickers și prăjitură Tosca. Ceva de genul asta… Dar hai să vedem împreună cum se face! […]

    Reply
  6. Top 15 retete de prajituri festive pentru sarbatori - Lecturi si Arome says:
    December 30, 2016 at 9:07 am

    […] Prajitura Snickers cu nuca si caramel – click aici […]

    Reply
  7. Prajitura Krantz cu nuca si caramel (reteta veche) - Lecturi si Arome says:
    November 29, 2016 at 9:28 am

    […] Vezi aici cum se face si prajitura Snickers […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

November 2016
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
« Oct   Dec »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316