• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 25, 2013 · 10 Comments

Gem de visine si rabarbar … plus o dulceata

Dulceturi/Conserve

Spune si altora!
 1     
1
Share

gem de visineOricum am vrea sa pastram visinele pe iarna, conservate la congelator, transformate in gem de visine sau dulceata, sunt delicioase. Cu gust dulce, usor acrisor si aroma delicata a visinelor, gemul/dulceata este perfecta alaturi de o felie de paine cu unt sau pusa pe o clatita aburinda. Asa ca nu putea trece sezonul visinelor fara a prepara delicioasa dulceata dar si o combinatie inedita de gem de visine si rabarbar.

Ambele au acelasi mod de preparare in principiu. Difera doar cantitatea de zahar din compozitie.

Ingrediente:

– pentru dulceata:

  • 2 kg visine fara samburi
  • 1 kg de zahar

– pentru gem:

  • 3,200 kg de visine fara samburi
  • 600 grame de rabarbar
  • 1 kg de zahar
Mod de preparare:

Spalam si curatam visinele de samburi, le punem intr-un vas mare impreună cu zaharul si le lasam peste noapte (aproximativ 12 ore) ca sa lase zeama si sa se topeasca zaharul.

A doua zi:

Pentru a face dulceata nu trebuie decat sa punem vasul cu visinele pe foc si sa il lasam sa fiarba la foc mediu pana scade si compozitia se “leaga”.

Pentru gemul dulce acrisor de visine si rabarbar procedam exact ca mai sus doar ca inainte de a pune la fiert gemul adaugam peste visine si rabarbarul curatat in prealabil si taiat bucati mici.

Pentru a sti cand este gata dulceata luati intr-o lingurita un pic din compozitie si daca nu curge atunci e gata.

Cat timp fierbe pe foc dulceata/gemul sterilizati borcanele in care urmeaza sa pastrati dulceata pe iarna.

Cand dulceata/gemul este gata o luati de pe foc si o puneti in borcanele calde inca. Puneti capacele, intoarceti borcanele cu gura in jos si apoi le acoperiti cu o patura si le lasati sa se raceasca lent.

Simplu, usor de facut si atat de delicios! :)

 Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 1     
1
Share
 
1
Share
 1    
« Champignons la cuptor umplute cu urda
Supa dietetica de gulii »

Comments

  1. Camelia says

    July 13, 2013 at 6:29 am

    Rozincine sau coacaze li se mai spune la Ribisli, din ele se face vin, gem.
    Sunt niste fructe extraordinare. Daca ai nevoie de ajutor la cules, da un semn :))

    Reply
  2. Claudia says

    July 4, 2013 at 6:09 am

    Se poate, cum sa nu! Gatim si cu ele cand incepe sezonul lor.
    Daca google mi-a tradus bine, ribizli e denumirea turceasca a coacazului,nu? ;)

    Reply
  3. izabellakiss says

    June 26, 2013 at 8:39 am

    Si la rubarbar, stiam ca i se spune rubarba… fara r-ul de la sfarsit :)

    Reply
    • Claudia says

      June 26, 2013 at 8:45 am

      I se spune in mai multe feluri: rabarbar, rubarba, revent ;)
      http://ro.wikipedia.org/wiki/Revent ;)

      Reply
      • izabellakiss says

        June 26, 2013 at 8:50 am

        Asta chiar nu stiam :))

        Reply
        • Claudia says

          June 26, 2013 at 8:51 am

          Nu-i nimic. Invatam de toate ;)

          Reply
          • Alina Litere says

            June 26, 2013 at 8:52 am

            Multumesc :)

    • Iuliana says

      June 26, 2013 at 8:46 am

      Sa zic drept, nu stiu care e denumirea corecta, eu n-am gasit-o explicata undeva. Dar vad ca e plin internetul de rabarbar, rabarba, rubarba….si cred ca toata lumea are dreptate :)

      Reply
      • izabellakiss says

        June 26, 2013 at 8:50 am

        Cam asa :)

        Reply

Trackbacks

  1. Gem de rubarbar cu mere si ghimbir - Lecturi si Arome says:
    July 21, 2016 at 5:21 am

    […] sa il gatesc rapid. Asa ca am facut o prajitura si un gem. Cum in ani din urma incercasem un gem de visine si rubarbar, de data asta un gem de rubarbar cu aroma de […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

June 2013
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
    Jul »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316