• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 8, 2016 · 4 Comments

Gogosi cu iaurt (FARA drojdie)

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 22     
22
Shares

Gogosi cu iaurt (FARA drojdie)

Reteta asta de gogosi cu iaurt imi aduce mereu aminte de bunica din partea mamei pentru ca ea o facea mereu cand mergeam in copilarie, la ea in vacanta. Cum era si normal, a mostenit si mama reteta de la ea si de cele mai multe ori, cand aveam o cantitate mai mare de iaurt prin casa mama facea gogosi cu iaurt dupa reteta bunicii.

Reteta am gasit-o de curand si in caietul cu retete de prajituri al matusii mele, cel din care am gatit celebra prajitura ”Televizor” sau ”Alba ca Zapada” asa ca pot zice ca este o reteta ce poate fi incadrata in categoria ”retete vechi” sau ”retetele copilariei”.

gogosi cu iaurt

Este o reteta foarte simplu de facut, asa cum o sa vedeti si in continuare. Mare lucru nu e de facut decat sa amestecati ingredientele si apoi sa prajiti aluatul in baie de ulei. La cuptor nu am incercat dar nu cred ca ies pentru ca aluatul este moale si usor curgator. Practic se pune cu lingura in uleiul incins bine.

In reteta se foloseste putin zahar, spre deloc, pentru ca gogosile, de regula se vor pudra cu zahar pudra dupa ce le gatim. Eu insa am preferat, de data asta sa le ”stropesc” cu ceva sirop concentrat de capsuni (aveti aici reteta), spre deliciul celui mic care e fan inrait capsuni.

Gogosi cu iaurt (FARA drojdie)
 
Save Print
Prep time
10 mins
Cook time
15 mins
Total time
25 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 400 ml iaurt de casa
  • 400 grame de faina
  • un ou
  • un sfert de lingurita de sare
  • doua pliculete de zahar vanilat
  • o lingura de zahar
  • o lingurita de praf de copt
  • ulei pentru prajit
3.5.3251

 

Mod de preparare pentru reteta de gogosi cu iaurt

  1. Batem oul cu furculita, adaugam iaurtul si amestecam bine dupa care punem zaharul, zaharul vanilat, faina, sarea si praful de copt. Nota: In reteta veche, din caietul matusii, praful de copt nu este trecut, insa mama mea il foloseste. Concluzia ar fi ca este optional. Pentru cei ce nu doresc sa foloseasca, il pot exclude.
  2. Obtinem un aluat moale, care curge usor si pe care il vom lua cu ajutorul unei linguri pentru a forma gogosile.
  3. Incingem uleiul intr-o tigaie si turnam cu lingura aluatul, rand pe rand, pana coacem toate gogosile. Le gatim intorcandu-le si pe partea celalalta.
  4. Pe masura ce se coc le scoatem si le punem intr-o farfurie in care am asezat in prealabil un prosop de hartie care sa absoarba surplusul de ulei.
  5. Servim calde sau reci, pudrate cu zahar pudra din belsug sau cu diferite topinguri sau dulceturi.
  • Tips&Trics

Treceti lingura prin ulei de fiecare data cand luati din aluat care fiind moale, altfel s-ar lipi de lingura si nu va mai putea sa cada in tigaia cu uleiul incins.

gogosi cu iaurt si topping de capsuni

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 22     
22
Shares
 
22
Shares
 22    
« Desert cu spuma de capsuni si crumble
Curd de capsuni cu cardamom »

Comments

  1. Antoaneta says

    May 31, 2017 at 3:25 pm

    Merg cu smantana, in loc de iaurt?

    Reply
    • Claudia V says

      May 31, 2017 at 3:26 pm

      Nu am incercat cu smantana dar cred ca da. Daca incerci sa ne spui si noua daca au iesit si asa ;)

      Reply
  2. Iuliana says

    June 8, 2016 at 11:42 am

    Buune! Dati si la pachet vreo 2 portii? :)

    Reply
    • Claudia V says

      June 8, 2016 at 12:55 pm

      Dam si mai mult :)))))))))

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

June 2016
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
« May   Jul »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316