• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

April 21, 2016 · 8 Comments

Cheesecake marmorat cu cacao

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 123     
123
Shares

Cheesecake marmorat cu cacao

O prajitura cu multa branza si o baza din biscuiti o numim cheesecake. Aceasta se face foarte usor si seamana cu desertul traditional la noi de Pasti, adica cu o pasca. Si cum se apropie Pastele am incercat o reteta simpla, practica si gustoasa de cheesecake care sa poata fi facut acum de sarbatori.

 

M-am oprit la o varianta de cheesecake marmorat cu cacao dar fara blat. Deci practic nu este chiar un cheesecake ci un fel de reinterpretare a acestuia. Nici pasca nu e pentru ca, la fel nu are un blat.

cheesecake marmorat

Dar ce mai conteaza denumirea (care, va spun sincer mi-a dat batai de cap) cand rezultatul final este unul gustos iar tot procesul de punere in practica unul simplu si usor de facut chiar si pentru cei incepatori in ale bucataritului? :)

Eu zic ca merita sa incercati si aceasta varianta mai ales daca vreti, de Pasti sa faceti o pasca rapida fara aluat sau, in orice zi a anului sa faceti un cheecesake adica o prajitura cu multa branza, la fel, fara blat din aluat sau biscuiti.

pasca marmorata cheesecake marmorat

 

Cheesecake marmorat cu cacao
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
50 mins
Total time
1 hour 5 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 200 grame de urda
  • 200 grame de smantana 20 % grasime
  • 80 de grame de amidon Dr. Oetker
  • 3 oua
  • 20 grame de faina alba de grau
  • 100 grame de zahar
  • 5 grame de cacao Dr. Oetker
  • un sfert de lingurita de sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • o lingura de esenta de vanilie Dr. Oetker
  • unt si faina pentru uns tava
3.5.3251

 

cheesecake marmorat cu cacao lecturi si arome

  • Mod de preparare pentru reteta de cheesecake marmorat cu cacao
  1. Incingem cuptorul la 160 de grade si pregatim o tava rotunda (de preferat cu peretii detasabili) cu diametrul de 17 cm. Punem pe fundul acesteia hartie de copt iar peretii ii ungem cu unt si apoi presaram putina faina peste.
  2. Separam albusurile de galbenusuri.
  3. Intr-un vas adaugam urda si o pasam foarte bine cu ajutorul unei furculite.
  4. Adaugam smantana, zaharul, galbenusurile, coaja de portocala rasa, un sfert de lingurita de sare, esenta si apoi, batem bine cu ajutorul unui tel ca sa amestecam compozitia.
  5. Separat, batem bine albusurile cu un varf de cutit de sare.
  6. Peste compozitia de branza si smantana adaugam amidonul si faina cernuta. Amestecam bine.

Vezi mai jos cum se face pasca cu blat de pandispan
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!

  1. Punem jumatate din compozitia de albusuri batute spuma peste cea de branza si o incorporam cu miscari usoare, de jos in sus, pentru a pastra aerarea acestora. Procedam la fel si cu restul de albusuri pana la incorporarea lor totala.
  2. Dam deoparte cinci-sase linguri de compozitie si adaugam cacaoa, o incorporam bine si la fel cu atentie, fara a amesteca excesiv.
  3. Punem compozitia de branza si smantana in tava pregatita in prealabil si apoi, din loc in loc adaugam, cu ajutorul unei linguri restul de compozitie in care am pus cacao, si tot cu lingura invartim compozitia inchisa printre cea deschisa ca sa cream efectul marmorat.
  4. Optional, deasupra putem presara cateva bobite de merisor confiat sau stafide. De asemenea putem pune merisoare sau stafide si in interior. Eu nu am folosit pentru ca baietelul meu este putin cam mofturos din pacate.
  5. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, la 160 de grade. Facem testul cu scobitoarea si daca iese curata scoatem tava din cuptor si o lasam la racit.
  6. Dupa ce s-a racit putin putem sa desprindem cu grija marginile ca sa o scoatem din tava si lasa la racit in continuare pe un grilaj.
  7. Presaram deasupra zahar pudra feliem si servim cu pofta acest delicios cheesecake marmorat cu cacao sau pasca fara aluat pentru ca il putem numi si asa.

Pofta buna sa aveti!cheesecake marmorat cu cacao pasca fara aluat

 

Cheesecake-ul marmorat a fost incercat cu succes si de Carmen Boca. Iata cum i-a iesit

cheesecake marmorat carmen boca


Spune si altora!
 123     
123
Shares
 
123
Shares
 123    
« Salata de fasole boabe uscate
Biscuiti de post cu mac si nuca »

Comments

  1. miha says

    March 19, 2017 at 8:31 pm

    Se poate folosi ricotta? Multumesc

    Reply
    • Claudia V says

      March 19, 2017 at 9:11 pm

      Da! Ricotta e urda de la noi ;)

      Reply
  2. ioana says

    April 21, 2016 at 9:44 am

    putem inlocui urda cu alta branza? multumesc!

    Reply
    • Claudia V says

      April 21, 2016 at 9:47 am

      Da, poti pune si branza de vaci doar sa fie bine scursa.
      Am postat acum doua zile o alta retete de cheesecake cu ciocolata si e facuta cu branza de vaci bine scursa.

      Reply
  3. Iuliana says

    April 21, 2016 at 8:50 am

    Ce bine arata! O sa incerc si eu reteta de Paste :)

    Reply
    • Claudia V says

      April 21, 2016 at 8:51 am

      Merci :)
      Astept impresii si… poze :p

      Reply

Trackbacks

  1. Mini cheesecake (cheesecake bites) - Lecturi si Arome says:
    August 11, 2016 at 11:05 am

    […] Cheesecake marmorat cu cacao (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  2. Pasca cu smantana - Lecturi si Arome says:
    June 13, 2016 at 6:09 pm

    […] Pasca (cheesecake marmorat) fara blat (click aici pentru reteta) […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Care sunt cele mai importante elemente dintr-o patiserie? June 20, 2022
  • Cum alegi paharele de vin? May 28, 2022
  • Ciorbă de urzici cu orez acrită cu borș May 5, 2022

Archives

April 2016
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
« Mar   May »

Copyright © 2022 · captivating theme by Restored 316