De mult imi doresc sa incerc o varianta de mini cheesecake sau ”cheesecake bites” cum le mai zic americanii acestor delicioase prajiturele. Si cum aveam ratacita prin frigider o bucatica de branza de vaci care necesita consum urgent, am decis sa incerc sa fac si eu.
Nu sunt greu de facut si reteta e aceeasi cu cea a unui cheesecake obisnuit. Sau altfel spus, un fel de pasca de a noastra dar cu un altfel de blat. La un cheesecake traditional folosim blat din biscuiti. Compozitia e insa cam la fel: oua, branza, zahar. Simplu si gustos doar ca in alta forma. Una mica ca de briose.
Eu am pus deasupra si cateva stafide dar nu e obligatoriu. Le puteti insa adauga in interiorul branzei. Nu am facut asta pentru ca cel mic nu le-ar fi mancat. De fapt puteti pune orice altfel de fructe uscate in branza. In functie de preferinte si buget.
Vorbesc si de buget pentru ca reteta de mini cheesecake este una care se poate incadra in categoria retetelor cu buget redus. Mai ales atunci cand ai copil la gradinita/scoala si primeste ”traditionalul” pachetel de biscuiti din programul ”Cornul si laptele”. In felul acesta poti deci valorifica biscuitii scolari primiti si neconsumati altfel.
Dar sa nu va mai tin de vorba ci sa trec la a scrie reteta de mini cheesecake. Poate vreti sa o incercati de Sfanta Maria, ca tot mai sunt cateva zile pana la marea sarbatoare. :)
- 100 grame de biscuiti scolari
- 50 de grame de unt
- o lingura de esenta de vanilie
- o lingura de zahar
- 250 grame de branza de vaci biine scursa
- doua oua mici sau unul mare
- o lingura cu faina
- o lingurita de esenta de vanilie
- 50 de grame de zahar
- o lingura de stafide pentru ornat
- un varf de cutit de sare
Mod de preparare pentru reteta de mini cheesecake (cheesecake bites)
- Sfaramam biscuiti cu ajutorul unui minitocator sau chiar, pur si simplu, folosind un sucitor ;)
- Amestecam biscuitii cu untul topit, o lingura de zahar si esenta de vanilie.
- Punem in 12 forme de briose din silicon hartiute speciale si pe fundul acestora asezam ”aluatul” de biscuiti pe care l-am obtinut mai devreme impartind-ul cat mai egal.
- Presam cu degetele sau cu o lingurita si apoi ne apucam de compozitia de branza.
- Amestecam branza cu ouale, faina, zaharul, sarea si esenta.
- Impartim cantitatea de compozitie obtinuta, cat mai egal, intre cele 12 forme de briose si o punem peste blatul de biscuiti.
- Asezam formele intr-o tava si le dam la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute, la 180 de grade, in functie de cum coace cuptorul.
- Facem testul cu scobitoarea si apoi scoatem formele din cuptor, lasam la racit si servim cu pofta un mini cheesecake delicios si aromat.
Pofta buna sa aveti!
Alte retete cu branza:
Cheesecake marmorat cu cacao (click aici pentru reteta)
Cheesecake brownie aromat cu portocale (click aici pentru reteta)
Pasca fara aluat (click aici pentru reteta)
Leave a Reply