Cred că te-ai obișnuit deja cu rețetele pe care le public și știi că găsesc mereu modalități inovatoare de a transforma ingrediente simple în adevărate festinuri culinare. Astăzi, vreau să împărtășesc cu tine o rețetă rapidă și delicioasă: mâncarea de mazăre, de post, cu mazăre din conservă.
Este o opțiune practică și plină de savoare pentru zilele de post, pentru cei care au decis să aibă un regim de viață vegan sau vegetarian sau pentru momentele în care timpul este prețios, dar dorința de a savura o masă sănătoasă și satisfăcătoare este la fel de puternică.
Aromele bogate și textura catifelată a mazărei din conservă, îmbrăcate într-un sos suculent și condimentat, vor transforma fiecare musafir al mesei într-un fan al acestui preparate simple, dar memorabile. Sper că vei fi încântat să descoperi împreună cu mine secretele pregătirii acestei mâncăruri reconfortante și pline de savoare! Dar să nu mai lungim vorba. Iată ingredientele de care ai nevoie precum și modul de preparare a acestei rețete de mâncare de mazăre de post.
- o ceapă
- un morcov
- 2 linguri de ulei de măsline sau floarea soarelui
- 2 linguri de concentrat de roșii + 2 căni cu apă sau 300 ml de suc de roșii
- 550 grame de mazăre dintr-o conservă mare, de 800 gr
Mod de preparare mâncare de mazăre de post
- Curățăm ceapa și morcovul.
- Tocăm ceapa mărunt iar morcovul îl tăiem rondele sau îl dăm pe răzătoarea mică (după preferințe).
- Turnăm uleiul în tigaie, în încingem și adăugăm ceapa, presărăm peste ea puțină sare și o călim până își schimbă culoarea și devine translucidă.
- Adăugăm și morcovul peste ceapă, turnăm apă cât să îl acopere.
- Lăsăm la gătit aproximativ 10 minute, la foc mic și acoperit cu capac după care adăugăm 2 căni cu apă și 2 linguri de concentrat de roșii. Concentratul de roșii trebuie diluat cu apă pentru a obține un lichid subțitre, asemănător cu sucul de roșii. Dacă nu aveți concentrat (bulion) de roșii puteți folosi suc de roșii și nu mai adăugați apă.
- Scoatem mazărea din borcan și o clătim bine.
- Adăugăm mazărea din conservă, bine clătită și scursă de zeamă, amestecăm bine și mai lăsăm la gătit împreună încă 10 minute.
- Evident, asezonă, după gust cu sare și piper.
- Servim cu poftă
Leave a Reply