• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

August 24, 2013 · 2 Comments

Prajitura cu iaurt si mure

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 8     
8
Shares

prajitura cu iaurt si mureLa cât sunt de bune şi de sănătoase murele prefer să le mânănc aşa cum sunt ele, în stare crudă dar mă mai las uneori tentată şi de o prăjitură care să le cuprindă. Pot fi folosite în mai multe feluri de prăjituri şi tarte dar m-am gândit că le-ar sta bine într-o prăjitura cu iaurt si mure ca cea de astăzi.

Reteta de prajitura cu iaurt si mure

  • Ingrediente prajitura cu iaurt si mure:

150 ml uleiprajitura cu iaurt si mure
350 grame faină albă
un praf de copt
250 ml iaurt
3 ouă
100 grame de zahăr pudră
o mână de mure
o lingura de cacao

  • Mod de preparare prajitura cu iaurt si mure:

Batem ouăle împreună cu zahărul pudră, adăugăm treptat uleiul şi amestecăm bine după care la fel procedăm şi cu iaurtul.

Separat cernem făina împreună cu praful de copt şi le adăugăm treptat în compoziţia cu iaurt şi ulei.

Trebuie să obţinem un aluat asemănător cu cel de la chec, un pic mai gros. Dacă vi se pare că este puţină făină mai adăugaţi până la consistenţa dorită. Depinde mult de ce fel de iaurt folosiţi.

Turnăm trei sferturi de compoziţie într-o tavă unsă cu ulei şi peste ce a rămas adăugăm o lingură, două de cacao şi amestecăm bine. Turnăm restul de aluat in tavă si amestecăm uşor cu o lingură pentru a combina culorile.

Punem cu grija pe deasupra bobiţele de mure după care punem tava în cuptorul preîncălzit timp de 35-40 minute, la foc mediu.

 Poftă bună să aveţi!


Spune si altora!
 8     
8
Shares
 
8
Shares
 8    
« Sarmale cu urda invelite in frunze de fasole
Crema de avocado si ou »

Trackbacks

  1. Gem de mure conservat pentru iarnă - Lecturi si Arome says:
    September 1, 2020 at 9:11 am

    […] Dacă ai mai multe mure și dorești să faci și o prăjiturică îți recomand să încerci rețeta de prăjitură cu jelei de mure pe care o găsești dând click AICI iar dacă vrei ceva mai simplu și fără cremă poți încerca rețeta de prăjitură cu iaurt și mure, apăsând AICI. […]

    Reply
  2. Prajitura cu mure si iaurt – Stefy harnicutza says:
    March 6, 2017 at 2:34 pm

    […] am putut rezista tentatiei de a pregati aceasta prajiturica, atunci cand am descoperit-o pe blogul Claudiei, blog care mi-a fost repartizat luna aceasta la „Provocarea secreta” a […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

August 2013
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« Jul   Sep »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316