La cât sunt de bune şi de sănătoase murele prefer să le mânănc aşa cum sunt ele, în stare crudă dar mă mai las uneori tentată şi de o prăjitură care să le cuprindă. Pot fi folosite în mai multe feluri de prăjituri şi tarte dar m-am gândit că le-ar sta bine într-o prăjitura cu iaurt si mure ca cea de astăzi.
Reteta de prajitura cu iaurt si mure
- Ingrediente prajitura cu iaurt si mure:
150 ml ulei
350 grame faină albă
un praf de copt
250 ml iaurt
3 ouă
100 grame de zahăr pudră
o mână de mure
o lingura de cacao
- Mod de preparare prajitura cu iaurt si mure:
Batem ouăle împreună cu zahărul pudră, adăugăm treptat uleiul şi amestecăm bine după care la fel procedăm şi cu iaurtul.
Separat cernem făina împreună cu praful de copt şi le adăugăm treptat în compoziţia cu iaurt şi ulei.
Trebuie să obţinem un aluat asemănător cu cel de la chec, un pic mai gros. Dacă vi se pare că este puţină făină mai adăugaţi până la consistenţa dorită. Depinde mult de ce fel de iaurt folosiţi.
Turnăm trei sferturi de compoziţie într-o tavă unsă cu ulei şi peste ce a rămas adăugăm o lingură, două de cacao şi amestecăm bine. Turnăm restul de aluat in tavă si amestecăm uşor cu o lingură pentru a combina culorile.
Punem cu grija pe deasupra bobiţele de mure după care punem tava în cuptorul preîncălzit timp de 35-40 minute, la foc mediu.
Poftă bună să aveţi!
[…] Dacă ai mai multe mure și dorești să faci și o prăjiturică îți recomand să încerci rețeta de prăjitură cu jelei de mure pe care o găsești dând click AICI iar dacă vrei ceva mai simplu și fără cremă poți încerca rețeta de prăjitură cu iaurt și mure, apăsând AICI. […]