Mi-am propus ca sa incerc sa postez cat mai des, mai ales ca acum a venit primavara si in curand vara ne bate la usa, retete simple cu fructe si legume raw sau crude, mai pe romaneste. Sunt retete care nu necesita decat putina imaginatie si ingrediente la indemana ;).
Desi, atunci cand le fac ma gandesc in primul rand la cel mic, nu sunt doar niste retete pentru copii ci si pentru noi adultii pentru ca ar fi si pacat ca, mai ales in sezonul in care sunt atatea fructe si legume pe piata sa nu profitam de ele, de vitaminele, mineralele si antioxidantii de care sunt pline si care ne ajuta sa ne mentinem sanatosi.
Reteta de astazi este una in care am combinat strategic cateva fructe dulci si aromate cu o leguma mai greu acceptata de cel mic: spanacul. Am folosit “ca baza” pentru combinatie marul la care am adaugat cateva merisoare si putina zeama de citrice. Nu o sa va mai povestesc acum despre proprietatile tuturor fructelor si legumelor implicate in procesul de productie :)) pentru ca le stiti si voi cu siguranta.
La urma urmei, orice fruct si orice leguma e plina de vitamine, minerale si antioxidanti in mai mica sau mai mare masura deci orice combinatie intre ele, in functie de gusturile noastre nu poate decat sa fie benefica. Dar sa nu va mai tin de vorba si sa va spun ce am folosit eu in reteta asta ca sa va fie sursa de inspiratie.
Reteta de piure de mere si spanac
- Ingrediente pentru reteta de piure de mere si spanac
doua mere
o mana de spanac
o lingura de merisoare
o jumatate de clementina
o lingura de zeama de lamaie
- Mod de preparare pentru reteta de piure de mere si spanac
- Punem merisoarele la inmuiat intr-un pahar in care am pus putina apa plata cat sa le acopere si le lasam la inmuiat aproximativ zece minute, cat timp pregatim restul ingredientelor.
- Curatam merele de coaja si cotor si le taiem bucati.
- Spalam frunzele de spanac (eu am avut baby spanac) si le taiem mai mic.
- Stoarcem jumatatea de clementina.
- Punem in vasul blenderului bucatile de mar, spanacul, merisoarele (cu sau fara apa in care au stat la scurs) zeama de la clementina si de la lamaie si pasam bine totul.
- Punem piureul intr-un vas mic de sticla sau pahar, decoram cu o frunza de spanac si cate merisoare uscate si servim, noi sau cel mic, daca pentru el am facut piureul.
- Tips&Trics
– Daca merele nu sunt prea dulci sau sunteti obisnuiti cu un gust mai dulce al mancarurilor puteti adauga indulcitor natural: miere, stevia rebaudiana, sirop de artar, etc
– Daca nu aveti clementina puteti sa o inlocuiti cu o portocala sau mandarina
– Diluand acest piure de mere, prin adaugarea unui pahar cu apa plata, puteti obtine un smoothie delicios cu mere si spanac.
Pofta buna sa aveti!
Iuliana says
Un astfel de mic dejun mi-ar placea si mie :)
Claudia V says
Nu mai am dar pot face special pentru tiine o portie ;)