De obicei facem omleta in tigaie, nu-i asa? Este mai rapid, mai practic insa nu la fel de sanatos asa. Asa ca azi va sugerez o alta varianta, mult mai sanatoasa si imbunatatita cu alte ingrediente. Omleta la cuptor cu dovlecei si branza Brie, de astazi, este o reteta potrivita pentru pranz, cina sau brunch si se poate consuma avand alaturi o salata de rosii sau de legume. Sau pur si simplu cu niste rosii cu ulei de masline si cateva frunzulite de busuioc. Ca sa nu mai spun si ca este o reteta simpla, foarte usor de facut si foarte gustoasa. Noi am repetat-o foarte des acum pe timpul verii cat e gradina plina de dovlecei. Atat de mult ne-a placut. Ramane sa o incercati si voi si imi veti da cu siguranta dreptate.
Reteta de omleta la cuptor cu dovlecei si branza Brie:
- Ingrediente omleta la cuptor cu dovlecei si branza Brie:
sase oua
400 grame de dovlecel ras
o jumatate de ceapa
doi catei de usturoi
o lingura de ulei de masline
o lingura de ulei de cocos/untura
o lingura de parmezan ras
100 de grame de branza Brie
sare, piper
- Mod de preparare omleta la cuptor cu dovlecei si branza brie:
- Curatam dovlecelul de coaja si il dam pe razatoarea mare
- Curatam usturoiul si ceapa si la taiem marunt
- Intr-o tigaie pune uleiul de masline si il incalzim usor
- Adaugam usturoiul si ceapa si le lasam jumatate de minut in tigaie impreuna cu uleiul, la foc mic, amestecand continuu
- Adaugam dovleceii si ii calim un pic pana scade apa pe care o lasa, aproximativ zece minute
- Dam de pe foc si lasam sa se raceasca putin
- Batem bine cele sase oua si adaugam sare si piper
- Ungem un vas de yena cu putina untura sau unt de cocos
- Adaugam in ou parmezanul ras si dovleceii raciti si amestecam bine
- Punem continutul in vasul de yena si il dam la cuptor, la 200 de grade pentru aproximativ un sfert de ora
- Taiem felii branza Brie lasand-o, dupa gustul fiecaruia cu coaja sau nu
- Cand observam ca partea de deasupra a omletei a inceput sa se intareasca scoatem vasul din cuptor si punem pe deasupra feliile de branza
- Dam vasul inapoi la cuptor pentru inca cinci minute cat sa se topeasca branza Brie
- Cand este gata, scoatem omleta, o portionam si o consumam ca fel principal alaturi de cateva rosii cu sare si ulei de masline, de exemplu
- Tips&Tics
Daca nu aveti branza Brie o puteti inlocui cu orice fel de branza care se topeste usor, cum ar fi branza topita felii sau cubulete sau alte feluri de branzeturi cremoase frantuzesti (Camembert)
Optional puteti adauga in interiorul omletei si o rosie mica si niste frunze de patrunjel tocate marunt iar la final omleta va arata asa cum vedeti in imaginea de mai jos.
Pofta buna sa aveti!
Corina says
O rețetă foarte sățioasă și aspectuoasă! Eu am adăugat și un ardei gras roșu. Arată minunat!!! Nu mă mai satur să-ți pregătesc rețetele! Pesemne avem aceleași gusturi! :*
Claudia Vasilache says
Ma bucur tare mult ca sunt pe placul tau, Corina! <3
Omleta cu dovlecel la cuptor says
Multumim pentru reteta, eu am facut o omleta dar am pus parmezan, cu branza Brie am pregatit alte legume la cuptor.
Claudia Vasilache says
Cu mare placere! :) La vara am sa incerc si eu varianta asta!
anasylvi says
Mmmmm, delicios!
Iuliana says
Tocmai mi-ai dat o idee pentru maine dimineata la micul dejun :)
Claudia V says
Sunt sigura ca iti va placea ;)