Desi briosele dulci sunt mult mai cautate si preparate, nu stiu cum se face dar eu pregatesc mai des briose sarate. Probabil pentru ca le consider un aperitiv usor de facut si care poate sta foarte bine in meniul unei mese festive cat si in pachetelul pe care il luam la noi la serviciu sau pe care il dam copilului la scoala.
In plus toate retetele care stau la baza prepararii brioselor aperitiv sunt retete simple, rapide si usor de facut. O sa mai gasiti aici pe site, la categoria aperitive, retete de briose sarate pentru ca imi place sa combin ingredientele si sa gatesc cu ce am la indemana in frigider. Inspiratia pentru reteta de briose cu muschi de porc si parmezan de astazi am gasit-o tot la fel, deschizand frigiderul si facand inventarul alimentelor depozitate acolo. ;)
Reteta briose cu muschi de porc si parmezan
- Ingrediente:
100 grame de muschi afumat de porc
30 de grame de parmezan ras
2 oua
2 linguri de smantana
4 linguri de chefir
2 linguri de ulei
un varf de cutit de sare,
un varf de cutit de piper
un varf de cutit de ghimbir
100 grame de faina
o mana de patrunjel tocat marunt
o lingurita de praf de copt
- Mod de preparare:
- Incingem cuptorul la 190 de grade si pregatim formele de briose.
- Taiem cubulete muschiul de porc.
- Batem bine ouale cu telul, adaugam smantana, chefirul si uleiul.
- Adaugam muschiul de porc, parmezanul, patrunjelul tocat si condimentele.
- Separat cernem si amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in compozitie.
- Umplem, cu ajutorul unei linguri, formele de briose pregatite in prealabil, la trei sferturi din capacitatea lor.
- Punem formele de briose in cuptorul incins si le lasam sa se coaca aproximativ 20-30 de minute sau pana cand testul cu scobitoarea ne indica ca sunt gata.
- Scoatem formele de briose din cuptor, cand acestea s-au copt si le lasam sa se raceasca.
- Le servim ca aperitv sau ca si gustare inpachetelulpentru serviciu sau scoala.
Pofta buna sa aveti!
Daca ti-a placut reteta nu ezita sa o distribui pe retelele sociale si sa o evaluezi cu cinci stelute ;)
Iuliana says
Arata minunat si tocmai se apropie pauza de masa. Ce bine mi-ar fi prins sa am la pachet asemenea bunatati!
Flori de mandarin says
Arată minunat! Trebuie de încercat! Nu am făcut niciodată brioșe sărate, dar le am în plan de multă vreme! Waffles am făcut stil pizza și sunt faine!
Claudia V says
:) Multumesc!
Astept sa le testezi :)
Eu nu prea fac briose dulci. Daca ma intrebi de ce, nu as putea sa iti spun iar waffles nu am facut niciodata :)