• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

July 3, 2014 · 5 Comments

Briose cu muschi de porc si parmezan

Aperitive· cu carne

Spune si altora!
 4     
4
Shares

briose cu muschi

Desi briosele dulci sunt mult mai cautate si preparate, nu stiu cum se face dar eu pregatesc mai des briose sarate. Probabil pentru ca le consider un aperitiv usor de facut si care poate sta foarte bine in meniul unei mese festive cat si in pachetelul pe care il luam la noi la serviciu sau pe care il dam copilului la scoala.

In plus toate retetele care stau la baza prepararii brioselor aperitiv sunt retete simple, rapide si usor de facut. O sa mai gasiti aici pe site, la categoria aperitive, retete de briose sarate pentru ca imi place sa combin ingredientele si sa gatesc cu ce am la indemana in frigider. Inspiratia pentru reteta de briose cu muschi de porc si parmezan de astazi am gasit-o tot la fel, deschizand frigiderul si facand inventarul alimentelor depozitate acolo. ;)

Reteta briose cu muschi de porc si parmezan

  • Ingrediente:

100 grame de muschi afumat de porc
30 de grame de parmezan ras
2 oua
2 linguri de smantana
4 linguri de chefir
2 linguri de ulei
un varf de cutit de sare,
un varf de cutit de piper
un varf de cutit de ghimbir
100 grame de faina
o mana de patrunjel tocat marunt
o lingurita de praf de copt

  • Mod de preparare:
  1. Incingem cuptorul la 190 de grade si pregatim formele de briose.
  2. Taiem cubulete muschiul de porc.
  3. Batem bine ouale cu telul, adaugam smantana, chefirul si uleiul.
  4. Adaugam muschiul de porc, parmezanul, patrunjelul tocat si condimentele.
  5. Separat cernem si amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in compozitie.
  6. Umplem, cu ajutorul unei linguri, formele de briose pregatite in prealabil, la trei sferturi din capacitatea lor.
  7. Punem formele de briose in cuptorul incins si le lasam sa se coaca aproximativ 20-30 de minute sau pana cand testul cu scobitoarea ne indica ca sunt gata.
  8. Scoatem formele de briose din cuptor, cand acestea s-au copt si le lasam sa se raceasca.
  9. Le servim ca aperitv sau ca si gustare inpachetelulpentru serviciu sau scoala.

Pofta buna sa aveti!

Daca ti-a placut reteta nu ezita sa o distribui pe retelele sociale si sa o evaluezi cu cinci stelute ;)


Spune si altora!
 4     
4
Shares
 
4
Shares
 4    
« Supa crema de morcovi cu portocala si ghimbir
Prajitura cu mousse de ciocolata si curd de capsune »

Comments

  1. Iuliana says

    July 3, 2014 at 8:10 am

    Arata minunat si tocmai se apropie pauza de masa. Ce bine mi-ar fi prins sa am la pachet asemenea bunatati!

    Reply
  2. Flori de mandarin says

    July 3, 2014 at 5:53 am

    Arată minunat! Trebuie de încercat! Nu am făcut niciodată brioșe sărate, dar le am în plan de multă vreme! Waffles am făcut stil pizza și sunt faine!

    Reply
    • Claudia V says

      July 3, 2014 at 5:55 am

      :) Multumesc!
      Astept sa le testezi :)
      Eu nu prea fac briose dulci. Daca ma intrebi de ce, nu as putea sa iti spun iar waffles nu am facut niciodata :)

      Reply

Trackbacks

  1. Cum pastram mancarea in frigider? - Lecturi si Arome says:
    May 18, 2017 at 2:54 pm

    […] pungi de plastic inchise bine. Branzeturi cum sunt mozzarella sau feta se pastreaza in zeama lor. Parmezanul, care este o branza uscata si tare se poate pastra in frigider si pana la zece luni iar […]

    Reply
  2. Briose cu bacon si parmezan - Lecturi si Arome says:
    September 12, 2014 at 10:24 am

    […] de ulei de masline patru linguri de smantana 150 grame de faina 200 grame de bacon 30 grame de parmezan un plic praf de copt […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

July 2014
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
« Jun   Aug »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316