• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 7, 2014 · 1 Comment

Muffins cu banane, fulgi de ovaz si germeni de grau

Briose/Muffins· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 2     
2
Shares

muffins cu bananeAceasta reteta de muffins cu banane si fulgi de ovaz cred ca ar trebui incadrata la categoria din greseli se invata. Sau cum sa nu disperi cand incurci borcanele :). Pe scurt, am intrat in bucatarie cu gandul de a imbunatati reteta celor mai simpli biscuiti cu banane si fulgi de ovaz si am ajuns sa fac muffins. Culmea e ca i-am facut cu… germeni de grau. Pur si simplu am luat doua linguri din borcanul in care tin germenii de grau uscati in loc sa iau tarate de ovaz cum doream inital. Mi-am dat seama prea tarziu dar asta nu inseamna ca nu a iesit ceva delicios. Incercati si voi si daca cumva gresiti si puneti tarate de ovaz in loc de fulgi de grau uscati nu intrati in panica, va va reusi cu siguranta reteta :)

Reteta de muffins cu banane, fulgi de ovaz si germeni de grau

  • Ingrediente muffins cu banane, fulgi de ovaz si germeni de grau

6 linguri de fulgi de ovazmuffins cu banane
1 lingura de smantana
1 ou
2 linguri de germeni de grau uscati
2 linguri de nuca
2 banane
1 lingurita de cacao
un varf de cutit de sare
1 lingurita de praf de copt
o lingura de fulgi de ovaz
2 capsuni

  • Mod de preparare muffins cu banane, fulgi de ovaz si germeni de grau
  1. Intr-un castron batem oul si smantana.
  2. Pasam bine banana si o adaugam in compozitia de ou si smantana amestecand totul bine.
  3. Amestecam fulgii de ovaz, germenii de grau, praful de copt, cacaoa si sarea si le adaugam peste compozitia de ou si smantana omogenizand bine totul.
  4. Umplem pe trei sferturi noua forme mici de briose din silicon cu compozitia de mai sus.
  5. Pe deasupra asezam bucati mici de capsuni si presaram cativa fulgi de ovaz.
  6. Dam la cuptor pentru, la temperatura medie, timp de 35 de minute.
  • Tips&Trics:

Daca faceti testul cu scobitoarea nu va lasati inselati de faptul ca aluatul este umed. E normal sa fie asa din cauza ca are banana in compozitie.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 2     
2
Shares
 
2
Shares
 2    
« Savuros, Sanatos si Satios – de vorba cu Adnia (Retetele Mele Dragi)
Capsuni cu mousse de ciocolata alba »

Comments

  1. adnia says

    June 7, 2014 at 9:37 am

    ce idee super!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

June 2014
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
« May   Jul »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316