Aceasta reteta de muffins cu banane si fulgi de ovaz cred ca ar trebui incadrata la categoria din greseli se invata. Sau cum sa nu disperi cand incurci borcanele :). Pe scurt, am intrat in bucatarie cu gandul de a imbunatati reteta celor mai simpli biscuiti cu banane si fulgi de ovaz si am ajuns sa fac muffins. Culmea e ca i-am facut cu… germeni de grau. Pur si simplu am luat doua linguri din borcanul in care tin germenii de grau uscati in loc sa iau tarate de ovaz cum doream inital. Mi-am dat seama prea tarziu dar asta nu inseamna ca nu a iesit ceva delicios. Incercati si voi si daca cumva gresiti si puneti tarate de ovaz in loc de fulgi de grau uscati nu intrati in panica, va va reusi cu siguranta reteta :)
Reteta de muffins cu banane, fulgi de ovaz si germeni de grau
- Ingrediente muffins cu banane, fulgi de ovaz si germeni de grau
6 linguri de fulgi de ovaz
1 lingura de smantana
1 ou
2 linguri de germeni de grau uscati
2 linguri de nuca
2 banane
1 lingurita de cacao
un varf de cutit de sare
1 lingurita de praf de copt
o lingura de fulgi de ovaz
2 capsuni
- Mod de preparare muffins cu banane, fulgi de ovaz si germeni de grau
- Intr-un castron batem oul si smantana.
- Pasam bine banana si o adaugam in compozitia de ou si smantana amestecand totul bine.
- Amestecam fulgii de ovaz, germenii de grau, praful de copt, cacaoa si sarea si le adaugam peste compozitia de ou si smantana omogenizand bine totul.
- Umplem pe trei sferturi noua forme mici de briose din silicon cu compozitia de mai sus.
- Pe deasupra asezam bucati mici de capsuni si presaram cativa fulgi de ovaz.
- Dam la cuptor pentru, la temperatura medie, timp de 35 de minute.
- Tips&Trics:
Daca faceti testul cu scobitoarea nu va lasati inselati de faptul ca aluatul este umed. E normal sa fie asa din cauza ca are banana in compozitie.
Pofta buna sa aveti!
adnia says
ce idee super!