Va place prazul? Mie da si de fiecare data cand am ocazia il folosesc. Nu chiar atat de des pe cat ar trebui, recunosc. Mai ales ca este este o leguma bogata in vitamine (A, C, E, Complexul vitaminic B) si minerale : fier, calciu, fosfor, potasiu, magneziu, mangan, siliciu şi zinc si are proprietăţi laxative, calmante, antiseptice şi decongestionante. Cel mai cunoscut mod de a gati prazul cred ca este cel de mancare de praz cu masline insa eu am vrut sa il combin de data asta cu carne de curcan pregatind o reteta simpla, rapida si gustoasa. Sper sa va placa si voua. :)
Reteta de mancare de praz cu carne de curcan
- Ingrediente mancare de praz cu carne de curcan:
patru bucati mari de praz
800 grame de pulpa (cu os ) de curcan
doua linguri de ulei
o cana de bulion
trei cani de apa
sare, piper
- Mod de preparare mancare de praz cu carne de curcan:
- Fierbem pulpa de curcan, o dezosam si o taiem bucati. Zeama o putem folosi fie in aceasta reteta (in locul apei) fie pentru a prepara o supa cu galuste din gris.
- Curatam, spalam bine si taiem bucati prazul.
- Intr-o tigaie incalzim cele doua linguri de ulei si adaugam prazul taiat.
- Turnam trei cani de apa sau zeama de carne peste praz cat sa il cuprinda si il lasam la fiert pana acesta se inmoaie.
- Cand este aproape gata adaugam bulionul, carnea de curcan, sare si piper dupa gust, amestecam bine si mai lasam sa fiarba toate impreuna pana mai scade din zeama.
- Servim calda ca si fel principal.
Pofta buna sa aveti!
[…] grame orez fiert 150 carne de curcan afumata un ardei kapia verde un gogosar doua oua 70 grame de cas de vaca doua linguri de capere […]