Cel mai des mod de a gati ciupercile este de a le face mancarica, tocanita sau ostropel. Mai putin obisnuita este o reteta de ciorba de ciuperci champignon. Eu am incercat si varianta asta si mi-a placut cum a iesit. Poate inlocui cu succes o ciorba din carne daca ai un stil de viata vegetarian sau in perioadele de post.
Reteta de ciorba de ciuperci Champignons
- Ingrediente ciorba de ciuperci Champignons:
un morcov
o ceapa
un pastarnac mic
o bucata de telina
doua linguri de ulei
500 grame de ciuperci Champignon
aproximativ doi litri de apa
500 ml bors de putina
o mana patrunjel
o mana de fidea
trei linguri de bulion
sare, piper
- Mod de preparare ciorba de ciuperci Champignons:
- Spalam si curatam ceapa, morcovul, pastarnacul si telina. Le taiem marunt sau le dam pe razatoare.
- Intr-o oala punem uleiul, il incalzim si adaugam legumele taiate. Le lasam jumatate de minut sa se patrunda uleiul in ele amestecand.
- Adaugam apa cat sa le cuprinda si lasam sa fiarba la foc mic.
- Intre timp spalam si curatam ciupercile si le taiem jumatati sau chiar bucati mai mici daca dorim.
- Cand apa de la legume a scazut adaugam ciupercile si un litru si jumatate de apa calda.
- Lasam totul sa fiarba la foc mic.
- Cand sunt aproape fierte adaugam bulionul, borsul incalzit in prealabil si fideaua.
- Dam un clocot si apoi oprim ciorba.
- Punem patrunjelul tocat marunt si acoperim cu un capac.
- O consumam cu pofta cat este calda inca.
Pofta buna sa aveti!
[…] Ciorba de ciuperci Champignon (click aici pentru reteta) […]