• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

April 2, 2014 · 2 Comments

Ciorba de ciuperci Champignon

Supe/Ciorbe· vegane (de post)

Spune si altora!
 3     
3
Shares

ciorba de ciuperci

Cel mai des mod de a gati ciupercile este de a le face mancarica, tocanita sau ostropel. Mai putin obisnuita este o reteta de ciorba de ciuperci champignon. Eu am incercat si varianta asta si mi-a placut cum a iesit. Poate inlocui cu succes o ciorba din carne daca ai un stil de viata vegetarian sau in perioadele de post.

Reteta de ciorba de ciuperci Champignons

  • Ingrediente ciorba de ciuperci Champignons:

un morcovciorba de ciuperci
o ceapa
un pastarnac mic
o bucata de telina
doua linguri de ulei
500 grame de ciuperci Champignon
aproximativ doi litri de apa
500 ml bors de putina
o mana patrunjel
o mana de fidea
trei linguri de bulion
sare, piper

  • Mod de preparare ciorba de ciuperci Champignons:
  1. Spalam si curatam ceapa, morcovul, pastarnacul si telina. Le taiem marunt sau le dam pe razatoare.
  2. Intr-o oala punem uleiul, il incalzim si adaugam legumele taiate. Le lasam jumatate de minut sa se patrunda uleiul in ele amestecand.
  3. Adaugam apa cat sa le cuprinda si lasam sa fiarba la foc mic.
  4. Intre timp spalam si curatam ciupercile si le taiem jumatati sau chiar bucati mai mici daca dorim.
  5. Cand apa de la legume a scazut adaugam ciupercile si un litru si jumatate de apa calda.
  6. Lasam totul sa fiarba la foc mic.
  7. Cand sunt aproape fierte adaugam bulionul, borsul incalzit in prealabil si fideaua.
  8. Dam un clocot si apoi oprim ciorba.
  9. Punem patrunjelul tocat marunt si acoperim cu un capac.
  10. O consumam cu pofta cat este calda inca.

 Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 3     
3
Shares
 
3
Shares
 3    
« Cartea de bucate a lunii martie
Pateu de linte rosie »

Trackbacks

  1. Meniul saptamanal - #4 martie - Lecturi si Arome says:
    March 28, 2016 at 9:06 am

    […] Ciorba de ciuperci Champignon (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  2. Tocanita de ciuperci cu mamaliga | Lecturi si Arome says:
    July 22, 2014 at 5:50 am

    […] trecute, pe la noi prin piete, au inceput sa apara ciupercile culese din padure. Si cum noi suntem intr-o zona subcarpatica si avem in jur destule paduri de […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Care sunt cele mai importante elemente dintr-o patiserie? June 20, 2022
  • Cum alegi paharele de vin? May 28, 2022
  • Ciorbă de urzici cu orez acrită cu borș May 5, 2022

Archives

April 2014
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
« Mar   May »

Copyright © 2022 · captivating theme by Restored 316