Va place lintea? Mie da.Imi place chiar mai mult decat fasolea. Cel putin lintea rosie mi se pare delicioasa si foarte usor de gatit. Daca pana acum v-am dat retete de mancaruri cu linte, cum este cea de linte cu sos picant sau de orez cu linte, astazi m-am gandit sa va spun si cum fac eu pateu de linte rosie care, daca ma intrebati pe mine, e cel mai delicios pateu de post, vegetarian din cate am incercat. Si in plus se face foarte repede fiind o reteta simpla.
Reteta de pateu de linte rosie
- Ingrediente pateu de linte rosie:
o cana de linte
o ceapa
un morcov
o lingura de mustar
o jumatate de lingurita de turmeric
sare, piper
ulei
- Mod de preparare pateu de linte rosie:
- Cu o seara inainte punem lintea a inmuiat in apa calduta cu putin otet.
- A doua zi clatim, inlocuim apa si punem lintea la fiert impreuna cu ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare.
- Lasam sa fiarba pana scade apa pentru ca lintea sa ramana cat mai uscata.
- Cand este fiarta si apa a scazut, lasam sa se raceasca si apoi o pasam legumele cu ajutorul unui blender.
- Adaugam mustarul, turmericul, sare si piper dupa gust si mixam in continuare.
- Adaugam si doua trei linguri de ulei sau chiar mai mult daca doriti ca sa fie o compozitie mai cremoasa.
- O servi pe paine prajita.
Pofta buna sa aveti!
Buna. Daca nu am turmeric, cu ce as putea inlocui? Multumesc si felicitari pentru blog!
Buna, Anca!
Din pacate nu prea ai cu ce sa il inlocuiesti :( insa nu e nici o problema daca nu il pui. Nu va mai avea aceeasi culoare dar tot va fi bun. Pui ce condimente iti place tie.
Multumesc pentru aprecieri si te mai astept pe la mine :)
wow, chiar e usor de facut. si noua ne place lintea si fac de multe ori si verde si rosie. am sa fac chiar zilele astea pateul. multumesc de idee :)
Cu placere! Ma bucur ca ti-am dat o idee.Sa imi spui daca ti-a placut ;)