Cand mi-a venit ideea sa fac aceasta supa cu varza de Bruxelles nici prin gand nu mi-a trecut ca ar putea fi asa de gustoasa. Initial ma gandisem sa fac o supa crema dar in ultimul moment am renuntat la idee si am lasat varza de Bruxelles asa cum e ea, fara sa o mai pasez. Si nu stiu de ce dar intuitia imi spune ca e mai buna varianta asta.
Daca nu stiati deja, varza de Bruxelles face parte din familia cruciferelor ca si varza obisnuita, broccoli sau conopida si este o leguma foarte bogata in fitonutrienti, vitamine si minerale atat de sanatoase pentru organismul nostru. Este cunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii, protectia pe care o asigura tractului digestiv sau a celui cardiovascular, reglarea greutatii corporale, prevenirea aparitiei cancerului si reglarea nivelului de colesterol, imbunatatirea randamentului cerebral, etc
Reteta de supa cu varza de Bruxelles
- Ingrediente supa cu varza de Bruxelles:
250 grame de varza de Bruxelles
un morcov
o ceapa
o bucata de pastarnac
un cartof
o mana de tulpina si frunze de telina taiata marunt
zece fire de patrunjel
doua linguri de ulei de masline
sare, piper
2 litri de apa
o mana de fidea
zeama de la o jumatate de lamaie
- Mod de preparare supa cu varza de Bruxelles
- Morcovul si pastarnacul le curatam si le dam pe razatoare.
- Ceapa o taiem solzisori iar cartoful il curatam de coaja si il taim cuburi de marime medie
- Adaugam intr-o oala uleiul de masline, incalzind-ul usor apoi punem ceapa, morcovul si pastarnacul si le calim un pic, aproximativ jumatate de minut, la foc mic. Atentie,nu le prajim!
- Adaugam si o cana cu apa cat sa le acopere si lasam totul sa fiarba la foc mic.
- Intre timp spalam si curatam varza de Bruxelles si apoi o taiem in jumatati, spalam si taiem marunt tijele de telina.
- Cand celelate legume sunt aproape gata (cam dupa un sfert de ora) adaugam cei doi litri de apa calda si cand incepe sa clocoteasca adaugam varza, frunzele de telina, sarea si piperul dupa gust.
- Lasam sa fiarba circa un sfert de ora cam pana se fierbe si varza si cand este aproape fiarta adaugam fideaua si mai lasam cinci minute pe foc dupa care oprim focul.
- Adaugam patrunjelul tocat marunt si zeama de la o jumatate de lamaie si servim calda.
Pofta buna sa aveti!
[…] Supă cu varză de Bruxelles – vezi AICI rețeta […]