• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

March 5, 2014 · 6 Comments

Supa cu varza de Bruxelles

De post (vegan)· Supe/Ciorbe

Spune si altora!
 5     
5
Shares

 supa cu varza de bruxelles

Cand mi-a venit ideea sa fac aceasta supa cu varza de Bruxelles nici prin gand nu mi-a trecut ca ar putea fi asa de gustoasa. Initial ma gandisem sa fac o supa crema dar in ultimul moment am renuntat la idee si am lasat varza de Bruxelles asa cum e ea, fara sa o mai pasez. Si nu stiu de ce dar intuitia imi spune ca e mai buna varianta asta.

Daca nu stiati deja, varza de Bruxelles face parte din familia cruciferelor ca si varza obisnuita, broccoli sau conopida si este o leguma foarte bogata in fitonutrienti, vitamine si minerale atat de sanatoase pentru organismul nostru. Este cunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii, protectia pe care o asigura tractului digestiv sau a celui cardiovascular, reglarea greutatii corporale, prevenirea aparitiei cancerului si reglarea nivelului de colesterol, imbunatatirea randamentului cerebral, etc

Reteta de supa cu varza de Bruxelles

  • Ingrediente supa cu varza de Bruxelles:

250 grame de varza de Bruxelles
un morcov
o ceapa
o bucata de pastarnac
un cartof
o mana de tulpina si frunze de telina taiata marunt
zece fire de patrunjel
doua linguri de ulei de masline
sare, piper
2 litri de apa
o mana de fidea
zeama de la o jumatate de lamaie

  • Mod de preparare supa cu varza de Bruxelles
  1. Morcovul si pastarnacul le curatam si le dam pe razatoare.
  2. Ceapa o taiem solzisori iar cartoful il curatam de coaja si il taim cuburi de marime medie
  3. Adaugam intr-o oala uleiul de masline, incalzind-ul usor apoi punem ceapa, morcovul si pastarnacul si le calim un pic, aproximativ jumatate de minut, la foc mic. Atentie,nu le prajim!
  4. Adaugam si o cana cu apa cat sa le acopere si lasam totul sa fiarba la foc mic.
  5. Intre timp spalam si curatam varza de Bruxelles si apoi o taiem in jumatati, spalam si taiem marunt tijele de telina.
  6. Cand celelate legume sunt aproape gata (cam dupa un sfert de ora) adaugam cei doi litri de apa calda si cand incepe sa clocoteasca adaugam varza, frunzele de telina, sarea si piperul dupa gust.
  7. Lasam sa fiarba circa un sfert de ora cam pana se fierbe si varza si cand este aproape fiarta adaugam fideaua si mai lasam cinci minute pe foc dupa care oprim focul.
  8. Adaugam patrunjelul tocat marunt si zeama de la o jumatate de lamaie si servim calda.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 5     
5
Shares
 
5
Shares
 5    
« Tort raw cu capsuni si afine
Tiramisu cu crema zabaglione »

Trackbacks

  1. Supe și ciorbe de post. Rapide și usor de făcut! - Lecturi si Arome says:
    November 16, 2022 at 12:38 pm

    […] Supă cu varză de Bruxelles – vezi AICI rețeta […]

    Reply
  2. Mancarica din varza de Bruxelles - Lecturi si Arome says:
    March 14, 2022 at 11:42 am

    […] Supa cu varza de Bruxelles (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  3. Alimente care combat cancerul (recenzie) - Lecturi si Arome says:
    November 9, 2014 at 12:20 pm

    […] ce combat cancerul. Iată-le într-o listă scurtă: familia verzei (varză albă şi roşie, varză de Bruxelles, conopidă, broccoli), usturoiul şi ceapa, soia, curcuma (turmericul), ceaiul verde, fructele de […]

    Reply
  4. Cum pastram mancarea in frigider? | Lecturi si Arome says:
    April 28, 2014 at 4:34 am

    […] legumele se pastreaza mai bine in ambalajul lor original sau puse in pungi de plastic bine inchise. Varza de Bruxelles, vinetele si ciupercile se pot pastra fara probleme pana la cinci zile in frigider. Ridichile si […]

    Reply
  5. Cartea de bucate a lunii martie | Lecturi si Arome says:
    March 31, 2014 at 7:11 am

    […] Supa cu varza de Bruxelles […]

    Reply
  6. Parada provocarii "Weekend cu spor" | Lecturi si Arome says:
    March 30, 2014 at 2:30 pm

    […] Monica a ales o supa cu varza de Bruxelles […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

March 2014
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
« Feb   Apr »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316