Mancarica din varza de Bruxelles. Mancare de post din varza de Bruxelles.
Reteta de post cu varză de Bruxelles.
Postul Craciunului se apropie de sfarsit si, cei ce au hotarat sa il tina si sa isi mai detoxifice si pregateasca corpul pentru meniurile bogate de sarbatoare ce stau sa vina, sunt sigura ca vor trebui sa fie si mai inventivi in a gati mancaruri de post in zilele ce urmeaza.
Asa ca m-am gandit sa le vin in ajutor si cu aceasta reteta simpla si rapida cu varza de Bruxelles, in afara de celelalte peste 100 de retete de post pe care le puteti gasi grupate in aceasta mini colectie – click aici.
Da, e tot o mancare de varza, dar totusi un alt fel de varza, trebuie sa recunoastem. La prima vedere poate parea mai pretentioasa sau mai sofisticata cand vine vorba de gatit cu ea pentru ca in bucataria noastra nu e atat de mult folosita.
Insa, la fel ca orice alta leguma, putem sa o adaptam si sa o folosim in retete simple si gustoase asa cum este si aceasta mancarica din varza de Bruxelles a carei reteta o scriu imediat ca sa o aveti si voi la nevoie.
- o ceapa medie
- un ardei rosu mediu (poate fi si congelat)
- 500 grame de varza de Bruxelles
- 200 ml suc de rosii
- 200 ml apa
- 50 ml ulei
- sare, piper, fulgi de chilli dupa gust
Mod de preparare pentru reteta de mancarica din varza de Bruxelles
- Curatam varza de Bruxelles de eventualele fruzulite uscate, o spalam si o taiem in doua sau chiar trei.
- Punem uleiul la incins intr-o tigaie si adaugam ceapa si ardeiul.
- Adaugam doua linguri de apa si lasam sa se caleasca putin la foc mediu, aproximativ cinci-sase minute dupa care adaugam si varza de Bruxelles taiata bucati.
- Turnam apa si sucul de rosii, potrivim gustul de sare, piper si fulgi de chilli, amestecam, punem un capac si lasam sa se gateasca in continuare, la foc mediu pana cand scade apa si se gateste varza de Bruxelles.
- La sfarsit adaugam putin patrunjel tocat si o servim, ca si fel principal, alaturi de o mamaliguta calda, de exemplu.
Pofta buna sa aveti!
Alternative:
Supa cu varza de Bruxelles (click aici pentru reteta)
Varza de Bruxelles la cuptor cu sos Bechamel (click aici pentru reteta)
Varza chinezeasca picanta (click aici pentru reteta)
Iuliana says
Chiar daca postul e pe terminate, cred ca mancarica asta poate fi si o garnitura excelenta langa o friptura la gratar sau la cuptor, nu-i asa? :)
Claudia V says
Cu siguranta e buna si cu rol de garnitura ;)