Clatite americane cu portocale
Poate suna ciudat pentru unii dar pana acum nu am facut pancakes, faimoasele clatite americane. Iata insa ca a aparut si ocazia potrivita ca sa le incerc si inca in varianta cu portocale.
Iuliana ne-a provocat luna aceasta sa gatim, pentru provocarea “Bucatar curajos“, lansata de Ama, clatite americane cu portocale, mai exact cu suc de portocale.
Sa va mai spun ce aromate sunt? :) Ca si clatitele frantuzesti (crepes suzette) cu sos de portocale. Diferenta intre ele e, printre altele faptul ca sucul de portocale, de data asta se adauga in aluat.
Reteta de clatite americane cu portocale
- Ingrediente clatite americane cu portocale:
200 ml suc de portocale
un ou
un plic de zahar vanilat
25 grame de unt
150 grame faina
o lingurita praf de copt
un praf de sare
miere, frisca pentru ornat
- Mod de preparare clatite americane cu portocale:
- Amestecam sucul de portocala cu ouale batute si cu untul topit in prealabil (dar rece)
- Separat amestecam faina, praful de copt, zaharul vanilat si sarea
- Turnam ingredientele solidele peste cele lichide omogenizeazam bine compozitia cu ajutorul telului.
- Ungem o tigaie antiaderenta cu foarte putin unt (doar la prima clatita)
- Turnam aproximativ jumatate de polonic de compozitie in mijlocul tigaii si lasam la copt pana se rumeneste si se desprinde singura de tigaie
- Intoarcem ca sa se coaca si pe partea cealalta.
- Procedam la fel cu restul de aluat.
- Se servesc calde cu miere sau/si frisca amestecata cu bucati de portocala.
Pofta buna sa aveti!
[…] delicata a visinelor, gemul/dulceata este perfecta alaturi de o felie de paine cu unt sau pusa pe o clatita aburinda. Asa ca nu putea trece sezonul visinelor fara a prepara delicioasa dulceata dar si o […]