• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 17, 2014 · 3 Comments

Clatite americane cu portocale

Deserturi speciale· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
       

Clatite americane cu portocale

Poate suna ciudat pentru unii dar pana acum nu am facut pancakes, faimoasele clatite americane. Iata insa ca a aparut si ocazia potrivita ca sa le incerc si inca in varianta cu portocale. 

Iuliana ne-a provocat luna aceasta sa gatim, pentru provocarea “Bucatar curajos“, lansata de Ama, clatite americane cu portocale, mai exact cu suc de portocale.clatite americane cu portocale

Sa va mai spun ce aromate sunt? :) Ca si clatitele frantuzesti (crepes suzette) cu sos de portocale. Diferenta intre ele e, printre altele faptul ca sucul de portocale, de data asta se adauga in aluat.

Reteta de clatite americane cu portocale

  • Ingrediente clatite americane cu portocale: 

200 ml suc de portocale
un ou
un plic de zahar vanilat
25 grame de unt
150 grame faina
o lingurita praf de copt
un praf de sare
miere, frisca pentru ornat

  • Mod de preparare clatite americane cu portocale:
  1. Amestecam sucul de portocala cu ouale batute si cu untul topit in prealabil (dar rece)
  2. Separat amestecam faina, praful de copt, zaharul vanilat si sarea
  3. Turnam ingredientele solidele peste cele lichide omogenizeazam bine compozitia cu ajutorul telului.
  4. Ungem o tigaie antiaderenta cu foarte putin unt (doar la prima clatita)
  5. Turnam aproximativ jumatate de polonic de compozitie in mijlocul tigaii si lasam la copt pana se rumeneste si se desprinde singura de tigaie
  6. Intoarcem ca sa se coaca si pe partea cealalta.
  7. Procedam la fel cu restul de aluat.
  8. Se servesc calde cu miere sau/si frisca amestecata cu bucati de portocala.

 Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
       
 
      
« Inimioare de biscuiti cu ciocolata si capsuni
Rulada din carne tocata cu branza si ardei »

Trackbacks

  1. Gem de visine si rabarbar ... plus o dulceata | Lecturi si Arome says:
    June 10, 2014 at 4:11 am

    […] delicata a visinelor, gemul/dulceata este perfecta alaturi de o felie de paine cu unt sau pusa pe o clatita aburinda. Asa ca nu putea trece sezonul visinelor fara a prepara delicioasa dulceata dar si o […]

    Reply
  2. Parada Bucătar Curajos | Cartea de Bucate Aromate says:
    February 28, 2014 at 5:02 am

    […] care ne ispitește mereu cu lecturi şi arome deosebite, a servit clătitele americane acompaniate cu frișcă cremoasă și delicioasă. […]

    Reply
  3. Cartea de bucate a lunii februarie | Lecturi si Arome says:
    February 28, 2014 at 4:03 am

    […] Clatite americane cu portocale […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

February 2014
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
« Jan   Mar »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316