• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

January 19, 2014 · 4 Comments

Briose cu bacon si parmezan

Aperitive· cu carne

Spune si altora!
 1     
1
Share

briose_bacon

Briosele de obicei sunt asociate cu ideea de dulce, de desert. In varianta asta le faceam eu pana acum. Insa, cum am vazut o reteta de briose sarate cu bacon si branza, facuta de maestrul Horia Varlan, reteta care arata un pic mai altfel decat cele obisnuite, am zis ca merita sa incerc si am adaptat-o, ca de obicei la ce aveam eu prin frigider. Asa ca puteti incerca si varianta asta, cu parmezan in loc de branza.

Reteta de briose cu bacon si parmezan

  • Ingrediente briose cu bacon si parmezan

2 oua
o lingura de ulei de masline
patru linguri de smantana
150 grame de faina
200 grame de bacon
30 grame de parmezan
un plic praf de copt
piper

  • Mod de preparare briose cu bacon si parmezan
  1. Batem bine ouale si turnam peste ele uleiul si smantana amestecand totul bine.
  2. Bacon-ul il taiem cubulete si il prajim intr-o tigaie antiaderenta pana devine usor crocant.
  3. Radem parmezanul pe razatoarea mica.
  4. Cernem faina impreuna cu praful de copt.
  5. Amestecam in compozitia de oua, ulei si smantana baconul, parmezanul si apoi faina.
  6. Turnam aluatul format in 12 forme de briose pe care le dam la cuptor, incins in prealabil, la foc mediu, 25-30 minute.
  7. Facem testul cu scobitoarea si cand sunt gata le scoatem din cuptor.

Cu aceasta reteta particip la provocarea Weekend cu Spor, lansata de Stefania si a carei parada va fi organizata luna aceasta de Lili.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 1     
1
Share
 
1
Share
 1    
« Cum gatim cu turmeric – sugestii si retete
Ciorba cu perisoare din carne de pui »

Comments

  1. Kristina says

    February 27, 2017 at 2:13 pm

    Am încercat aceste brioșe, sunt super pufoase și gustoase. Am o întrebare dacă as vrea sa adaug niște ceapa și ardei gras alături de bacon cam cât sa pun sa nu stric compoziția? Multumesc

    Reply
    • Claudia V says

      February 27, 2017 at 3:00 pm

      Ma bucur ca ti-au placut briosele :) Sincera sa fiu nu stiu cat ai putea sa pui. Dar poti incerca sa reduci de exemplu cu 100 de grame din bacon si pui 50 de ceapa si 50 de ardei gras tocate marunt.
      Daca incerci asa sa imi spui daca ti-au iesit :)

      Reply

Trackbacks

  1. Meniul saptamanal - #1 martie - Lecturi si Arome says:
    March 5, 2016 at 9:55 am

    […] Briose cu bacon si parmezan (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  2. Briose aperitiv cu mazare si branza | Lecturi si Arome says:
    February 12, 2014 at 11:36 am

    […] cand am incercat briosele cu bacon si parmezan a inceput sa imi placa sa gatesc retete de briose sarate. Sunt usor de facut si rapide si sunt […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

January 2014
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« Dec   Feb »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316