• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 12, 2014 · 1 Comment

Briose aperitiv cu mazare si branza

Aperitive· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
       

briose cu mazare

De cand am incercat briosele cu bacon si parmezan a inceput sa imi placa sa gatesc retete de briose sarate. Sunt usor de facut si rapide si sunt potrivite pentru pachetelul de la serviciu. Cum am vrut sa fac niste briose fara carne si aveam niste mazare ratacita prin frigider mi-am zis ca nu are cum sa fie rele niste briose aperitiv cu mazare si branza. Iata deci si rezultatul incercarii mele :)

Reteta de briose aperitiv cu mazare si branza

  • Ingrediente briose aperitiv cu mazare si branza

120 grame de faina
2 oua
o lingura de branza de vaci
3 linguri de smantana
un plic praf de copt
150 grame de mazare
30 grame de parmezan ras
o lingura de ulei

  • Mod de preparare briose aperitiv cu mazare si branza
  1. Se bat bine ouale si se amesteca cu uleiul.
  2. Branza de vaci se paseaza bine si se amesteca cu smantana pana se obtine o crema omogena.
  3. Se adauga crema de branza si smantana peste oua.
  4. Se adauga mazarea si parmezanul dupa care se pune si faina cernuta impreuna cu praful de copt.
  5. Se amesteca totul bine si se pune din aluatul in forme speciale de briose umplute doar pe trei sferturi.
  6. Se coace in cuptorul incins in prealabil la 190 de grade timp de aproximativ 25-30 de minute.
  7. Facem testul cu scobitoarea si cand sunt gata e scoatem din cuptor.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
       
 
      
« Piure de telina cu mar si cartofi
Sapte idei pentru aranjarea unei mese festive »

Trackbacks

  1. Salata de boeuf (rețeta clasică) - Lecturi si Arome says:
    December 15, 2019 at 6:20 pm

    […] grame de morcov 900 grame de cartofi  200 de grame de mazare fina din conserva 700 grame de castraveți murați un pastranac mediu (opțional) 250 grame de […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 motive să folosești o hotă în bucătărie September 4, 2023
  • Cum să faci Sangria, băutura spaniolă cu vin și fructe September 1, 2023
  • Cum găsești echilibrul perfect între eleganță și comoditate atunci când gătești August 28, 2023

Archives

February 2014
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
« Jan   Mar »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316