• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

July 21, 2013 · 3 Comments

Suc racoros de pepene si avocado

Bauturi· raw vegane (fara foc)

Spune si altora!
       

suc racorosSunt persoane care nu consuma avocado pentru gustul lui un pic fad. Avocado este insa foarte sanatos si ar fi pacat sa nu profitam de proprietatile acestuia. Aşa ca il putem folosi in combinatii in care practic nu ii mai simtim “gustul” asa cum este de exemplu asocierea lui cu … pepenele dand in final un suc numai bun acum pe perioada de vara. Nu ramane decat sa il testati si sa imi spuneti cum vi s-a parut ideea aceasta.

Reteta suc racoros de pepene si avocado

Ingrediente:suc racoros

-o felie generoasa de pepene rosu
-o jumatate de felie de pepene galben
-un avocado
-sucul de la o jumatate de lamaie
-o canita cu apa plata

Cum procedam:

  1. Taiem miezul de la felia de pepene in cuburi si dam deoparte semintele. La fel procedam si cu felia de pepene galben daca are samburi.
  2. Curatam avocado si il taiem in bucati. Curatam si lamaia de coaja si apoi o taiem cuburi.
  3. Adăugăm toate fructele in blender impreuna cu o canita de apa, cat sa poată fi mixate. Nu trebuie apa multa pentru ca oricum pepenii au foarte multa apa.
  4. Dacă fructele au fost initial scoase din frigider servim sucul imediat. Daca nu, e de preferat sa il lasam macar jumatate de ora la frigider sa se raceasca. Eventual, dacă aveti puteti adauga cateva bucatele de gheata. :)

Tips&Trics: Pentru cei obisnuiti cu gustul un pic mai dulce se poate adauga in suc si o lingurita de miere de albine. ;)

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
       
 
      
« Dovlecei la cuptor cu sos de rosii si busuioc
Gem asortat de pepene galben, caise si nectarine »

Comments

  1. Alexandra says

    July 23, 2013 at 5:09 pm

    Cred că este delicios; băutura ideală pentru sezonul acesta. O să încerc şi eu! :D

    Reply
    • Claudia says

      July 23, 2013 at 5:12 pm

      Mie mi-a placut combinatia :)
      Astep sa imi spui cum ti s-a parut si tie Alexandra ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Ciocolata de avocado cu piure de zarzare - Lecturi si Arome says:
    April 3, 2016 at 4:33 pm

    […] ton sau cea de crema de avocado cu ou. Ca sa nu mai spun ca eu am folosit avocado chiar si intr-un suc racoros de pepene. Combinatiile deci sunt nelimitate si tin mult de imaginatia si gusturile voastre. […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Care sunt cele mai importante elemente dintr-o patiserie? June 20, 2022
  • Cum alegi paharele de vin? May 28, 2022
  • Ciorbă de urzici cu orez acrită cu borș May 5, 2022

Archives

July 2013
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« Jun   Aug »

Copyright © 2022 · captivating theme by Restored 316