• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

November 5, 2015 · 8 Comments

Muffins cu banane si ciocolata

Briose/Muffins

Spune si altora!
       

Muffins cu banane si ciocolata

Nu e prima data cand fac o prajitura cu banane in compozitie. Si nici ultima, va asigur :). De ce? pentru ca ii plac celui mic, pentru ca banana da o aroma aparte produsului finit si mai ales pentru ca, folosind banana in compozitie pot reduce zaharul destul de mult.

Uneori chiar am gatit cu aproape deloc zahar, poate doar un plic, doua de zahar vanilat. Lista retetelor in care am folosit bananele ca si ingredient e destul de lunga dar nu ma apuc acum sa le amintesc pe toate aici.muffins cu banane

 Le gasiti pe site la o simpla cautare. Am facut banana bread in doua culori, am facut briose cu banane, coapte in mici forme de guguluf, prajitura cu banane si nuci si acum… muffins cu banane. Si ciocolata ca altfel nu se poate. Tot ce e cu ciocolata, fie ea si in cantitati infime, e … infinit mai bun :)

Asa ca reteta de astazi de muffins cu banane are si ea, in compozitie, ciocolata, evident, spre bucuria copilului meu. Si in plus, aceste mici prajiturele sunt si ornate frumos cu decoruri de la Dr. Oetker, mici bombonele multicolore sub forma de fire colorate din zahar si fulgi de nea pe care, atunci cand i-am vazut in punguta, pe raftul din magazin nu m-am putut abtine sa nu ii cumpar. Pai.. vine iarna, dragii mei, vine Craciunul si o sa ne aduca fulgi de nea si bucurie in suflet asa ca sa incepem sa ne bucuram de pe acum … in bucatarie.

Asa ca, daca tot mi s-au lipit de suflet fulgisorii de nea de decor de la Dr. Oetker am zis ca ar fi pacat sa nu ii folosesc la o reteta imprumutata din retetarul lor si sa particip cu aceasta la concursul organizat de Cristina pe site-ul ei Diva in Bucatarie (detalii aici), concurs la care va puteti inscrie si voi daca vreti si va place sa prajituriti.

Si daca tot vorbim de concursuri si provocari, va invit sa ma urmariti si pe Instagram (daca aveti cont acolo) pentru ca maine seara, la ora sapte, voi incerca sa gatesc, impreuna cu cateva prietene, ”live” pentru voi aceasta reteta. Daca veti vrea sa va alaturati si voi micului nostru experiment nu trebuie decat sa va abonati, de pe telefon, la contul de Instagram (link aici) si puteti sa vedeti cum se prepara reteta in imagini si in timp real.

Si ca sa fie mai frumoasa provocarea, Alexandra, cea care a avut ideea acestei sesiuni de cooking online, ne propune si un concurs. Ce poti castiga? Un voucher de 100 de ron pentru ati cumpara un parfum! Suna tentant? Afla aici mai multe detalii :) si vino alaturi de noi la ora 19, online.

*** Update: La finalul articolului poti viziona si un video de prezentare a retetei, incarcat pe canalul de Youtube

Reteta de muffins cu banane si ciocolatamuffins cu banane

  • Ingrediente pentru reteta de muffins cu banane si ciocolata

– pentru briose:

210 grame de faina alba de grau (eu am folosit tip 654)
70 grame de zahar (puteti pune mai mult daca doriti sa fie mai dulce)
1 banana foarte coapta (de marime medie)
60 g unt topit
180 ml lapte
1 ou
1 lingurita de praf de copt
1/4 lingurita de sare
30 de grame de ciocolata neagra rasa

– pentru decor:

70 de grame de ciocolata neagra, minim 45% cacao
o lingura de lapte dulce

decoruri Dr. Oetker

  • Mod de preparare pentru reteta de muffins cu banane si ciocolata
  1. Aprindem cuptorul la 180 de grade si pregatim 12 forme pentru muffins din silicon in care punem hartiute speciale pentru briose. Putem insa lucra si fara hartiute daca nu avem.
  2. Intr-un vas punem oul, zaharul si laptelele batem foarte bine pana cand se transforma intr-o crema si zaharul se topeste. Tips! Ideal ar fi sa facem aceasta operatiune cu ajutorul unui robot de bucatarie daca avem unul in dotare. Daca folosim un tel de inox incepem prin a bate oul cu zaharul si apoi adaugam treptat laptele.
  3. Separat, curatam banana de coaja si o pasam cu ajutorul unei furculite pana cand o transformam intr-un piure omogen.
  4. Adaugam peste crema de ou, lapte si zahar, untul topit in prealabil si piureul de banane. Amestecam bine.
  5. Intr-un alt vas pregatim ingredientele uscate. Cernem faina impreuna cu praful de copt si sarea.
  6. Adaugam in compozitia de ou, zahar si banana, ciocolata rasa si apoi, treptat faina pana la completa omogenizare.
  7. Umplem, cu ajutorul unei linguri, formele/hartiutele pentru briose insa doar pe trei sferturi pentru a avea loc sa creasca.
  8. Asezam formele de silicon in tava de la aragaz pe care mai apoi o dam in cuptorul incins pentru aproximativ 25 de minute, in functie de cum coace cuptorul fiecaruia.
  9. Facem testul cu scobitoarea si daca aceasta iese curata putem scoate tava din cuptor.
  10. Le lasam un minut la racit si apoi, daca am pus si hartiutele, le scoatem pe un gratar si le lasam la racit pana a doua zi. Daca nu am folosit hartiute asteptam sa se raceasca in formele in care le-am copt si apoi le scoatem foarte usor desprinzand formele.muffins cu ciocolata
  11. Cand sunt racite topim ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi sau la microunde si, cu ajutorul unei linguri o intindem calda inca, pe deasupra celor 12 briose cu banane si ciocolata si apoi presaram decoruri mici de la Dr. Oetker dupa imaginatie. Eu am folosit, asa cum spuneam, bombonele mici sub forma de fire colorate de zahar si ”fulgi de zapada”.
  • Tips&Trics

Daca nu aveti forme de briose puteti sa coace compozitia obtinuta si intr-o tava normala de copt prajituri sau in orice alt fel de forme avute la dispozitie.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
       
 
      
« Prajitura cu mascarpone si piure de castane
Prajitura Televizor – reteta veche »

Comments

  1. Iuliana says

    November 12, 2015 at 3:39 pm

    Buuune si atat de usor de facut! Si mai arata si foarte bine. E desertul perfect! :)

    Reply
    • Claudia V says

      November 12, 2015 at 5:01 pm

      Multumesc! :) Da, se fac chiar foarte rapid si sunt un deliciu!

      Reply

Trackbacks

  1. Carte de bucate - luna noiembrie 2015 - Lecturi si Arome says:
    November 11, 2022 at 10:09 am

    […] Muffins cu banane si ciocolata (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  2. Mousse de ciocolata vegan - Lecturi si Arome says:
    November 5, 2016 at 7:59 pm

    […] sunt obisnuiti, de exemplu. In plus, pentru a-l face nu ai nevoie decat de cateva ingrediente: o banana, un avocado si un indulcitor (eu am folosit miere de albine). Asta ca reteta de baza. Insa, cum eu […]

    Reply
  3. My week #1 – Glamour Kay says:
    December 17, 2015 at 9:53 am

    […] notă și vineri seară când am prăjiturit live pe instagram brioșe cu banane și ciocolată, după o rețetă a Claudiei Vasilache. Găsiți rețeta executată pas cu pas pe contul meu de Instagram, pe al […]

    Reply
  4. Prajitura cu banane, nuci si ciocolata - Lecturi si Arome says:
    November 9, 2015 at 7:23 am

    […] Muffins cu banane si ciocolata […]

    Reply
  5. My week #1 | Glamour Kay says:
    November 8, 2015 at 12:08 pm

    […] notă și vineri seară când am prăjiturit live pe instagram brioșe cu banane și ciocolată, după o rețetă a Claudiei Vasilache. Găsiți rețeta executată pas cu pas pe contul meu de Instagram, pe al […]

    Reply
  6. #PrăjiturimLive pe Instagram – rețetă și concurs – Alexandra Hustiu says:
    November 6, 2015 at 9:03 am

    […] lista  preluată de la […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

November 2015
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
« Oct   Dec »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316