Aceasta reteta de ciuperci umplute cu vinete la cuptor este o reteta vegan, de post, adica fara carne. Iar faptul ca o public acum in cartea de bucate a site-ului nu e o conicidenta. Prin aceasta ma alatur si eu campaniei ”Meat Free Week”.
Saptamana aceasta, pentru a doua oara in Marea Britanie si pentru a patra oara in Australia se serbeaza ”Meat Free Week”. Adica ”saptamana fara carne”, o campanie sustinuta de fundatia lui Jamie Oliver, Food Revolution, printre ai carei ambasadori ma numar si eu.
Se potriveste numai bine pentru ca este si perioada postului Sfintei Marii (pentru credinciosii ortodocsi) si piata e plina de legume si fructe care se coc natural si sunt deci mai gustoase ca oricand.
- 500 grame de ciuperci Champignon
- trei linguri de bulion
- trei catei de usturoi
- trei linguri de ulei
- o vanata mica (120 grame fara coaja)
- o jumatate de lingurita de sare
- piper, chilli dupa gust
Reteta de ciuperci umplute cu vinete la cuptor este o reteta foarte simpla si usor de facut. In plus se face si repede. In jumatate de ora puteti avea pranzul sau cina gata si sa o savurati cu mare pofta.
Mod de preparare pentru reteta de ciuperci umplute cu vinete la cuptor
- Curatam/spalam ciupercile si separam palariutele de tulpini.
- Tocam marunt tulpinele de la ciuperci.
- Curatam vanata de coaja si o taiem cubulete cat mai mici.
- Punem intr-o tigaie doua linguri de ulei si le incingem bine.
- Curatam usturoiul si il taiem cat mai marunt dupa care il adaugam in uleiul fierbinte si lasam o jumatate de minut sa se rumeneasca dupa care adaugam cubuletele de ciuperci si vinete.
- Lasam sa se rumeneasca cateva minute dupa care adaugam bulionul si putina sare, piper si chilli dupa gust.
- Amestecam bine si lasam sa se gateasca aproximativ zece minute cat sa scada zeama lasata si sa se gateasca usor legumele dupa care dam departe.
- Aprindem cuptorul la 180 de grade si pregatim o tava pe care o ungem cu o lingura de ulei.
- Asezam in tava palariile de ciupercute si presaram pe ele putina sare.
- Umplem palariutele cu compozitia pregatita mai devreme si dam la cuptor pentru 20 de minute.
- Cand sunt gata scoatem tava din cuptor si le servim delicioasele noastre ciuperci umplute cu vinete cu maaare pofta :)
Pofta buna sa aveti!
Alte retete cu ciuperci:
Ciuperci pane (click aici pentru reteta)
Pasta de ciuperci cu nuca si ansoa (click aici pentru reteta)
Tocanita de ciuperci cu mamaliga (click aici pentru reteta)
Mira says
Aah, ma irita intotdeauna cand vad in descrierea unei retete de mancare simpla ca gata, avem prânzul sau cina asigurata!
Poate pt o femeie singura ce face foamea ca sa isi mentina talia de viespe, darsa aduc la pranz unui barbat obisnuit ciuperci umplute cu legume…le ar considera aperitiv, apoi ar intreba ce am gatit pt masa aceea, asteptand felul unu, felul doi. Ciupercile sunt bonus, nicidecum de baza.
La fel daca ai copii.
Claudia Vasilache says
Noi suntem o familie din 4 persoane dar mancam putin in general si foarte rar mancam si felul 2. Asa ne-am obisnuit si ne e suficient. Va sigur ca nu murim de foame si nici nu dorim sa ne mentinem o talie de viespe.
Asta e, ca va irita sau nu, niste ciuperci umplute noua ne asigura cina sau pranzul. Fiecare dupa ce si cat doreste sa manance sau cu cat se satura.
Nu cred ca e cazul sa judecam ce fac altii. Suntem diferiti. Asta fost parea mea dar fiecare face cum considera. Pe site sunt mai mult de 1000 de retete asa ca aveti ce alege sa gatiti in plus in functie de preferinte.
o femeie says
ah, eu as umple vinetele cu ciuperci, e mai repede :)))
Claudia V says
:)))) nu e rea ideea ta! Poate incerc si iti zic cum au iesit :p