Astazi o sa va scriu o reteta simpla de ciuperci pane, foarte usor de facut si foarte gustoase. O reteta simpla si rapida care merge facuta si daca aveti o masa festiva, si inclusa in meniul zilnic. Eu am folosit in retetea ciuperci Champignon dar cred ca la fel de bine se pot folosi si ciuperci de alt fel, cum ar fi Pleurotus sau cele de padure. Am de gand sa incerc cu prima ocazie si aceste variante si o sa va tin la curent.
Poate ca o parte dintre voi nu veti fi de acord cu varianta prajita in ulei insa consider ca din cand in cand putem consuma alimentele si in felul acesta. Important este sa nu facem acest lucru zilnic ci din cand in cand. E posibil ca reteta de ciuperci pane sa poata fi facuta si in varianta la cuptor. Nu am incercat dar e si asta pe lista. Deci va tin la curent.
Pana atunci insa, adica pana testez eu si alte variante, sa va scriu cum puteti face ciuperci pane, mentionand in plus faptul ca, la ingrediente nu am trecut cantitatea exacta de pesmet si faina pentru ca e relativa. De obicei folosec cam trei linguri iar ce ramane arunc. La fel si condimentele, adica sarea si piperul ca sa nu mai zic ca puteti folosi, suplimentar si ce alte condimente va plac. Principiul e simplu si modul de preparare practic seamana cu cel de la snitele.
Reteta de ciupercute pane
- Ingrediente pentru retea de ciupercute pane
12 de ciuperci mari Champignon
2 oua
pesmet
faina
sare, piper
ulei pentru prajit
- Mod de preparare pentru reteta de ciupercute pane
- Curatam ciupercile si le trecem rapid printr-un jet de apa dupa care le uscam foarte bine cu un prosop absorbant din hartie.
- Dam deoparte palariutele de piciorus si punem pe ele piper, sare dar si alte condimente daca doriti.
- Pregatim trei farfurii: una cu ouale batute, alta cu faina alba de grau si a treia cu pesmet
- Intr-o tigaie punem uleiul si il incingem bine si mentinem flacara la foc mediu.
- Dam cate o palariuta de ciupercuta prin faina, apoi ou si apoi prin pesmet, dupa care o punem in uleiul incins si o prajim cateva minute pe o parte, o intoarcem si prajim si pe partea cealalta. Procedam la fel cu toate palariutele si piciorusele de ciuperca, prajind deodata chiar cat incape in tigaie, pana cand le terminam de gatit.
- Cand sunt gata le scoatem pe o farfurie pe care am pus in prealabil un servet absorbant de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei.
- Servim gustoasele noastre ciupercute pane, cat sunt calde inca, ca si aperitiv sau fel principal, avand alaturi o salata sanatoasa.
Pofta buna sa aveti!
Iuliana says
Foarte bune si usor de facut! Si noua ne plac, eventual stropite cu un pic de mujdei de usturoi sau pentru cine nu suporta usturoiul, un sos de iaurt :)
Claudia V says
Buna ideea cu sosul de iaurt.
Cand mai fac portie am sa incerc asa ;)