• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 1, 2016 · 3 Comments

Ciuperci pane

Aperitive· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 7     
7
Shares

Astazi o sa va scriu o reteta simpla de ciuperci pane, foarte usor de facut si foarte gustoase. O reteta simpla si rapida care merge facuta si daca aveti o masa festiva, si inclusa in meniul zilnic. Eu am folosit in retetea ciuperci Champignon dar cred ca la fel de bine se pot folosi si ciuperci de alt fel, cum ar fi Pleurotus sau cele de padure. Am de gand sa incerc cu prima ocazie si aceste variante si o sa va tin la curent.

Poate ca o parte dintre voi nu veti fi de acord cu varianta prajita in ulei insa consider ca din cand in cand putem consuma alimentele si in felul acesta. Important este sa nu facem acest lucru zilnic ci din cand in cand. E posibil ca reteta de ciuperci pane sa poata fi facuta si in varianta la cuptor. Nu am incercat dar e si asta pe lista. Deci va tin la curent.

ciuperci pane

Pana atunci insa, adica pana testez eu si alte variante, sa va scriu cum puteti face ciuperci pane, mentionand in plus faptul ca, la ingrediente nu am trecut cantitatea exacta de pesmet si faina pentru ca e relativa. De obicei folosec cam trei linguri iar ce ramane arunc. La fel si condimentele, adica sarea si piperul ca sa nu mai zic ca puteti folosi, suplimentar si ce alte condimente va plac. Principiul e simplu si modul de preparare practic seamana cu cel de la snitele.

Reteta de ciupercute pane

  • Ingrediente pentru retea de ciupercute pane

12 de ciuperci mari Champignon
2 oua
pesmet
faina
sare, piper
ulei pentru prajit

  • Mod de preparare pentru reteta de ciupercute pane
  1. Curatam ciupercile si le trecem rapid printr-un jet de apa dupa care le uscam foarte bine cu un prosop absorbant din hartie.
  2. Dam deoparte palariutele de piciorus si punem pe ele piper, sare dar si alte condimente daca doriti.
  3. Pregatim trei farfurii: una cu ouale batute, alta cu faina alba de grau si a treia cu pesmet
  4. Intr-o tigaie punem uleiul si il incingem bine si mentinem flacara la foc mediu.
  5. Dam cate o palariuta de ciupercuta prin faina, apoi ou si apoi prin pesmet, dupa care o punem in uleiul incins si o prajim cateva minute  pe o parte, o intoarcem si prajim si pe partea cealalta. Procedam la fel cu toate palariutele si piciorusele de ciuperca, prajind deodata chiar cat incape in tigaie, pana cand le terminam de gatit.
  6. Cand sunt gata le scoatem pe o farfurie pe care am pus in prealabil un servet absorbant de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei.
  7. Servim gustoasele noastre ciupercute pane, cat sunt calde inca, ca si aperitiv sau fel principal, avand alaturi o salata sanatoasa.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 7     
7
Shares
 
7
Shares
 7    
« Carte online de bucate – mai 2016
Sirop de capsuni concentrat »

Comments

  1. Iuliana says

    June 2, 2016 at 8:49 am

    Foarte bune si usor de facut! Si noua ne plac, eventual stropite cu un pic de mujdei de usturoi sau pentru cine nu suporta usturoiul, un sos de iaurt :)

    Reply
    • Claudia V says

      June 2, 2016 at 9:03 am

      Buna ideea cu sosul de iaurt.
      Cand mai fac portie am sa incerc asa ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Ciuperci umplute cu vinete la cuptor - Lecturi si Arome says:
    August 4, 2016 at 4:57 pm

    […] Ciuperci pane (click aici pentru reteta) […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

June 2016
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
« May   Jul »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316