Ciupercile umplute sunt usor de facut, gustoase si fiind facute la cuptor sunt si sanatoase. Se pot umple cu diverse umpluturi, mai simple sau mai complexe. Daca acum ceva vreme am incercat varianta ciupercilor umplute cu urda acum am zis sa caut o alta combinatie tot pe baza de branza, ceva mai simplu de facut. Si m-am oprit la branza de burduf combinata cu ardei kapia. E o reteta simplu de facut si foarte gustoasa.
Reteta de ciupercute la cuptor cu branza si ardei
- Ingrediente ciupercute la cuptor cu branza si ardei
15 ciuperci champignons
trei linguri de branza de burduf
un ardei kapia rosu
ulei pt uns tava
- Mod de preparare ciupercute la cuptor cu branza si ardei
- Spalam si curatam de samburi ardeiul kapia apoi il taiem cubulete cat mai mici.
- Amestecam intr-un castron branza de burduf cu ardeiul taiat si formam o pasta.
- Separat curatam ciupercile, le taiem coditele pe care le putem congela pentru a le folosi mai tarziu si umplem palariutele cu pasta de branza si ardei.
- Ungem o tava cu ulei si punem ciupercile astfel umplute.
- Dam la cuptor tava la temperatura medie pentru aproximativ 15-20 minute.
- Le servim calde ca si aperitiv cald, garnitura sau fel principal.
Ideea acestei retete mi-a venit dupa ce am vazut la Iuliana pe blog o crema de branza si ardei kapia asa ca profit de ocazie si ii trimit o imbratisare virtuala participand astfel la provocarea Virtual Hug gazduita luna asta de Lili.
Pofta buna sa aveti!
Paula Gafitescu says
Grozave sunt ciupercile la cuptor insa mai ales cu branza de burduf. Sotul meu le adora, insa eu le fac destul de rar pentru ca nu-mi place sa curat ciupercile :))
stefy says
numai bune pentru masa din seara aceasta!!!
Claudia V says
Da, asa e ;)