Briosele de obicei sunt asociate cu ideea de dulce, de desert. In varianta asta le faceam eu pana acum. Insa, cum am vazut o reteta de briose sarate cu bacon si branza, facuta de maestrul Horia Varlan, reteta care arata un pic mai altfel decat cele obisnuite, am zis ca merita sa incerc si am adaptat-o, ca de obicei la ce aveam eu prin frigider. Asa ca puteti incerca si varianta asta, cu parmezan in loc de branza.
Reteta de briose cu bacon si parmezan
- Ingrediente briose cu bacon si parmezan
2 oua
o lingura de ulei de masline
patru linguri de smantana
150 grame de faina
200 grame de bacon
30 grame de parmezan
un plic praf de copt
piper
- Mod de preparare briose cu bacon si parmezan
- Batem bine ouale si turnam peste ele uleiul si smantana amestecand totul bine.
- Bacon-ul il taiem cubulete si il prajim intr-o tigaie antiaderenta pana devine usor crocant.
- Radem parmezanul pe razatoarea mica.
- Cernem faina impreuna cu praful de copt.
- Amestecam in compozitia de oua, ulei si smantana baconul, parmezanul si apoi faina.
- Turnam aluatul format in 12 forme de briose pe care le dam la cuptor, incins in prealabil, la foc mediu, 25-30 minute.
- Facem testul cu scobitoarea si cand sunt gata le scoatem din cuptor.
Cu aceasta reteta particip la provocarea Weekend cu Spor, lansata de Stefania si a carei parada va fi organizata luna aceasta de Lili.
Pofta buna sa aveti!
Kristina says
Am încercat aceste brioșe, sunt super pufoase și gustoase. Am o întrebare dacă as vrea sa adaug niște ceapa și ardei gras alături de bacon cam cât sa pun sa nu stric compoziția? Multumesc
Claudia V says
Ma bucur ca ti-au placut briosele :) Sincera sa fiu nu stiu cat ai putea sa pui. Dar poti incerca sa reduci de exemplu cu 100 de grame din bacon si pui 50 de ceapa si 50 de ardei gras tocate marunt.
Daca incerci asa sa imi spui daca ti-au iesit :)