Mâncare de ciuperci cu spanac
Astăzi m-am gândit să vă povestesc cum am făcut zilele trecute o mâncare de ciuperci cu spanac. Cumpărasem niște ciuperci cu gândul să fac un pate de ciuperci de post, înainte de Paști. Nu am mai apucat și mi-au rămas ciupercile neconsumate. Alături de o friptură de miel parcă nu prea mergeau dar după ce am terminat noi fripturica numai bine au mers și ciupercile.
Și evident că nu aș mai fi adăugat nicio bucățică de carne. Nu mai mergea după mesele îmbelșugate de Paști. Așa că mi-a venit ideea să le combin cu niște spanac, și el săracul plănuit a fi pus într-o sălățică lângă friptură. A mers mai bine niște salată de sfeclă roșie și am rămas cu spanacul pe care l-am combinat cu ciupercile.
Drept să zic nu știu dacă am nimerit bine denumirea de mâncare de ciuperci cu spanac sau poate mai bine ar fi fost mâncare scăzută de ciuperci cu spanac deoarece la gătit nu am folosit decât puțin ulei. Nu am pus vin sau bulion sau alte lichide.
Oricum, la urma urmei nu conteaza denumirea atât de mult cât gustul mâncării și pot să vă zic că nouă ne-a placut ce a ieșit. Deși ciupercile folosite au fost din soiul Champignon, gustul mâncării a fost unul de parcă am gătit o tocană de ghebe.
Bun, acum hai să vedem împreună de ce ingrediente aveți nevoie pentru a face rețeta precum și modul de preparare care este extrem de simplu și ușor de pus în practică.
- 500 grame de ciuperci Champignon
- 100 grame de baby spanac
- o ceapă albă medie
- 30 ml de ulei
- un sfert de linguriță cu sare
- un vârf de cuțit de piper
- alte condimente după gust
Mod de preparare mâncare de ciuperci cu spanac
- Spălăm rapid, sub jet de apă ciupercile apoi le stergem cu un prosop absorbant din hârtie.
- Spălăm și frunzele de spanac.
- Tocăm ciupercile mărunt.
- Curățăm și tocăm mărunt și ceapa.
- Turnăm uleiul într-o tigaie și, când acesta este încins punem ceapa, presărăm puțină sare și apoi lăsăm câteva minute să se gătească până când începe să-și shimbe culoarea și să devină sticloasă.
- Adăugăm în aceste moment ciupercile și le lăsăm să se gătească împreună cu ceapa până când observăm să scade zeama pe care o lasă.
- La final adăugăm spanacul sare și piper după gust, mai lăsăm să se gătească împreună câteva minute până când se înmoaie și frunzele de spanac și apoi servim cu poftă ca și fel principal sau chiar garnitură.
Poftă bună la mâncare de ciuperci cu spanac!
Leave a Reply