Compot de struguri pentru iarnă. Rețetă rapidă, FĂRĂ conservanți. Cum se pune compotul de struguri pentru iarnă la borcan. Cum conservăm strugurii pentru iarnă. Rețetă de conservă pentru iarnă.
Vă plac strugurii? Dar compotul de struguri? Mie îmi plac în ambele variante. Când e sezonul lor mă bucur de ei așa cruzi cum sunt. Iarna însă e mai greu să găsești struguri așa că în toamnă pun câteva borcănele de compot de struguri ca să mă pot bucura de ei și când e ger afară.
Mai fac și câteva borcanele cu compot de prune, aveți rețeta deja pe blog, AICI, iar în vară pun și câteva de compot de piersici, aveți și rețeta aceasta pe blog, AICI. Drept să zic iarna le folosesc mai degraba la prăjituri decât să le mâncam așa, cub formă de compot.
Conservarea fructelor de orice fel așa, cub formă de compot este o modalitate perfectă de păstrare a fructelor pe iarnă pentru diferite desertul atunci când nu poți să te bucuri de ele în stare proaspătă. Desigur, acum și iarnaă găsești de cele mai multe ori fructe proaspete specifice altui sezon dar, știți și voi că nu sunt chiar cea mai bună opțiune.
Așa că un compot cred că e cel mai indicat mai ales că e și foarte ușor de făcut. Există chiar 2 metode, ambele ușoare și puteți să o alegeți pe cea care vă e mai la îndemână. Astăzi o să folosesc o metodă diferită față de cea pe care am folosit-o când am făcut compotul de prune. Hai să vedem împreună de ce ai nevoie și în ce constă această metodă.
În primul rând o să ai nevoie de struguri cu bobiță mare, din cei pentru consum. Nu vei alege pentru compot struguri din cei pentru vin, care au bobițele mici pentru că nu va ieși un compot bun. Evident că, în teorie se pot și aceștia folosit dar …
Cantitățile de mai jos sunt pentru 2 borcane mari, de 800 de grame dar nu sunt exacte. Contează totuși și cât de mari sunt bobițele.
Ingrediente pentru compot de struguri pentru iarnă
800 grame de struguri albi cu bobițele mari
4 linguri de zahăr
apă cât cuprinde (aproximativ 900 ml)
Mod de preparare pentru compot de struguri pentru iarnă
- Spălăm strugurii și punem bobițele în borcane sterilizate în prealabil. Vezi AICI cum se sterilizează borcanele!
- Adăugăm în fiecare borcan câte 2 linguri de zahăr.
- Turnăm apă (de preferat plată) până umplem borcanul și acoperim bobițele.
- Închidem cu capacul și răsturnăm/scuturăm de 2-3 ori borcanul ca să se distribuie zahărul.
Varianta video o poti vedea în video de mai jos!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Apasă și pe clopoțel pentru noutăți!
- Sterilizăm borcanele la Bain-Marie pentru 30 de minute: învelim borcanele cu ziare sau prosopele și le punem la fiert într-o oală cu apă pe care am acoperit-o cu un prosopel.
- Le lăsăm să se răcească lent în pături și apoi le transferăm în cămară, la rece.
Spor la făcut compot de struguri pentru iarnă!
[…] Insa pana atunci vreau sa va mai zic ca mai exista si o alta metoda prin care puteti sa faceti compot de prune intregi si anume sa puneti zaharul direct in borcane asa cum am explicat la reteta de compot de struguri penrtru iarnă – CLICK AICI. […]