Mâncare de ardei și ceapă. Peperonata siciliană sau tocana ungurească lecso. Cum se face cea mai simplă mâncare de ardei fără să-i coci înainte.
Pentru această mâncare de ardei m-am inspirat din mult mai celebrele ei surate, peperonata siciliană și lecso unguresc. Cumva mai mult din cea italiana pentru că în varianta mea de azi nu am pus carne sau boia/paprika, ingrediente pe care le găsești în tocana ungurească, lecso.
Eu am pornit de la rețeta de mâncare de ardei copți cu roșii care îmi aduce aminte de bunica și de zilele de toamnă ale copilăriei mele în care ea ne pregătea această delicioasă mâncărică, făcând-o, însă cu ardei copți. Aveți deja rețeta pe blog, aici, ca să vedeți cum se face.
Cum a coace ardei copți când sunt călduri caniculare afară nu e o idee strălucită, rețeta de peperonata italiană este mai potrivită decât rețeta veche a bunicii. Așa, gătind ardeii direct în tigaie vă puteți bucura de o delicioasă mâncare de ardei cu ceapă care să nu vă țină prea mult în bucătărie.
Mâncărica de ardei se poate servi atât ca fel de sine stătător cât și folosită ca și garnitură lângă o friptură. Mie cel mai mult îmi place așa simplă și cu mămăliguță alături. O nebunie!
Deși nu are un mod de preparare complicat, am și filmat cum am pregătit-o ca să vă fie mai ușor să o urmăriți. Așa că las în continuare lista ingredientelor precum și modul de preparare pe care o să îl și scriu în ideea că poate doriți să listați și să aveți rețeta și pe hârtie.
- 1 kilogram de ardei
- 500 grame de ceapă
- 40 ml de ulei (de preferat de măsline)
- 300 ml de suc de roșii
- sare și piper după gust
Mod de preparare pentru mâncare de ardei cu ceapă
- Spălăm și curățăm legumele.
- Tăiem ceapa și ardeiul fideluță, fâșii.
- Încingem uleiul în tigaie si adăugăm ceapa.
- Presărăm puțină sare și lăsăm la foc mediu să se gătească aproximativ 10-15 minute, până devine de un galben sticlos.
Vezi mai jos și rețeta video!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Apasă și pe clopoțel pentru noutăți!
- Adăugăm ardeii și amestecăm. Condimentăm cu sare și piper, acoperim și lăsăm să se gătească aproximativ 15 minute, cât să se înmoaie puțin ardeii.
- Adăugăm sucul de roșii, amestecăm și mai lăsăm la gătit, acoperit, încă 10 minute sau cât să scadă din lichid și să se formeze un sos delicios.
- Dăm deoparte și servim ca și fel principal de post, alături de o mămăliguță sau ca și garnitură alături de o ceva carne.
Să aveți poftă la mâncarică de ardei și ceapă!
[…] Mâncare de ardei cu ceapă […]