Tiramisu cu ciocolată. Rețeta FĂRĂ coacere, simplă și rapidă
Aceasta nu este prima rețetă de tiramisu de pe blog. Am mai facut varianta cu ou gătit (vezi aici) dar cel mai des îmi place să fac varianta cea mai simplă posibil și care nu are ou, adică cea de aici. Am încercat să fac și cu fructe, mai exact cu căpșuni. A ieșit tare bună și așa. Aveți aici rețeta.
Cum fac destul de des tiramisu pentru că este o rețetă foarte simplă, rapidă și ușor de făcut, testez de multe ori variante noi. Așa am ajuns să fac și aceast tiramisu cu ciocolată. De fapt cu un fel de cremă stracciatella, dacă ați auzit de ea. Eu l-am denumit însă, simplu tiramisu cu ciocolată.
La rețetă am folosit doar 50 de grame de ciocolată pe care am ras-o dar voi puteți să folosiți mai multă ciocolată rasă. La fel și în ce privește zahărul. Eu am pus doar 2 linguri dar voi puteți adăuga mai mult dacă vă plac deserturile mai dulci. Consider că nici prea mult zahăr adăugat nu e în regulă pentru că deja pișcoturile au și ele zahăr. La fel, nici cafeaua nu am îndulcit-o dar voi o puteți îndulci.
- 250 grame de mascarpone
- 500 grame de smântână cu 30% grăsime
- o linguriță cu esență de vanilie
- ½ pachet de pișcoturi pentru șampanie
- o cană cu cafea
- 2-3 linguri de zahăr pudră
- 50 grame de ciocolată neagră
Mod de preparare tiramisu cu ciocolată
- Radem ciocolata sau eventual o tăiem foarte fin, dacă o dorim bucăți mai mari. Adăugăm și ciocolata și o încorporăm
Vezi mai jos un alt mod de preparare!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Click si pe clopotel pentru notificari!
- Adăugăm jumătate din cremă peste rândul de bază de pișcoturi după care formăm, la fel, trecând rapid prin cafea câte un pișcot și formând un al doilea rând.
- Peste acesta adăugăm restul de cremă, mai presărăm puțină ciocolată rasă sau fulgi de ciocolată sau chiar cacao ca să fie cum e în rețeta autentică și apoi dăm la rece până a doua zi sau măcar
Să aveți poftă la tiramisu cu ciocolată!
[…] cu ciocolată – click AICI pentru […]