Ciorbă de ardei umpluți. Rețetă ardelenească pas cu pas!
După cum deja probabil știți, sunt moldoveancă. M-am născut și am crescut în Moldova și, ca atare, majoritatea rețetelor de pe blog reflectă cumva această origine. Însă îmi plac și mâncăruri specifice altor zone și chiar am încercat să fac o parte din ele.
Chiar v-am promis acum ceva timp că veți găsi aici și rețete tradiționale ardelenești. Am publicat deja rețeta de gulaș (vezi aici) sau rețeta de fasole bătută (vezi aici). Ei bine, astăzi o să vă povestesc cum se face faimoasa ciorba de ardei umpluți.
Doar că nu vă voi povesti eu efectiv ci avem un invitat care o să facă asta în locul meu, pentru voi. Prietena mea dragă de la Căsuța Laurei este o gospodină desăvârșită și știe bine a găti rețete ardelenești, din zona în care locuiește, adică din Sibiu.
Sunt foarte multe variante a acestei rețete mai ales că Ardealul este o regiune complexă din punct de vedere gastronomic și fiecare colțișor are specificul lui. Ca de altfel și celelalte regiuni ale țării, să recunoaștem.
- 0 -12 ardei umpluti
- 3 litri apa
- 2 bucati ceapa marime medie, curatate, spalatate si taiate marunt
- 1 morcov mare
- 2 – 3 rosii taiate cuburi mari
- 2 – 3 bucati galbenus de ou
- 2- 3 fire patrunjel frunze taiate marunt
- sare
- piper
- pentru acrit
- fie zeama de la o lamaie, fie bulion (care ii da si culoare), fie otet
Mod de preparare pentru ciorbă de ardei umpluți
Modul de preparare îl puteți vedea mai în detaliu, pas, cu pas, urmărind video de mai jos, făcut de Laura, ocazie cu care vă invit să vă abonați la canalul ei pentru că publică săptămânal rețete interesante.
De asemenea, vă invit să vă abonați și la canalul de Youtube Lecturi și Arome! Și eu public săptămânal rețete video simple, rapide și ușor de facut.
Apasă AICI ca să te abonezi! Nu uită să dai click și pe clopotel pentru noutăți!
Vouă vă place ciorba de ardei umpluți? Obișnuiți să o pregătiți? Se face în zona voastră?
Leave a Reply