• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

July 24, 2020 · 1 Comment

Flori de dovlecel în aluat DE POST, cu bere sau apă

Aperitive· De post (vegan)

Spune si altora!
 29     
29
Shares

Flori de dovlecel în aluat DE POST cu bere sau apă carbogazoasă! 

Mai țineți minte rețeta de flori de dovlecel pane pe care am publicat-o acum ceva timp în urmă? În cazul în care nu știți despre ce este vorba, o puteți citi aici. Ei bine, această variantă, impropriu denumită totuși ”pane” dar cunoscută mai degrabă sub această denumire, are la bază flori de dovlecel și un aluat cu ou.

Ei bine, varianta de astăzi este  una de post, vegan. Adică nu are lapte sau ou în compoziție. Este o variantă în care florile de dovlecel se dau printr-un aluat care seamănă cu cel de tempura, adică din apă minerală sau bere și făină. Ca un fel de clătită de post cu apă carbogazoasă.

flori de dovlecel în aluat

Este foarte ușor de făcut doar că, fiind prăjit totul în baie de ulei vă imaginați că nu este o mâncare prea sănătoasă. Însă, la cât de greu se găsesc florile de dovlecel, este mai mult un răsfăț să mâncați așa ceva. O dată pe an vă puteți permite o mică bucurie culinară de acest gen.

Noi avem în grădina flori de dovlecel și în fiecare an ne răsfățăm fie cu o porție de flori de dovlecel pane, varianta cu ou, fie aceasta, cu aluat de post. Aluatul este cu apă minerală dar aceasta poate fi înlocuită cu bere și va ieși la fel de bun sau chiar mai bun pentru că berea are gustul ei aparte pe care-l va transfera și preparatului.

Flori de dovlecel în aluat cu bere sau apă! Rețetă DE POST!
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
15 mins
Total time
30 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Aperitiv
Cuisine: Italiana
Serves: 6 portii
Ingrediente
  • 200 grame de făină albă de grâu
  • 400 ml de apă carbogazoasă sau bere
  • 30 de flori de dovlecel  (aproximativ)
  • condimente după preferință (sare, piper, lemongrass, oregano etc)
  • ulei pentru prăjit
3.5.3251

Mod de preparare pentru flori de dovlecel în aluat DE POST, cu bere sau apă

  • Spălăm florile de dovlecel trecându-le rapid printr-un jet de apă rece după care le punem la scurs pe un prosop de hârtie absorbantă
  • Între timp facem aluatul prin care le vom da înainte de a le prăji.
  • Adăugăm făina în apa/bere, treptat, ca să nu se împrăștie și formăm un aluat de consistența unei smântâni groase. Adăugăm și condimente după gust și preferință. Eu am folosit sare, piper, lemongrass și oregano.
  • Dăm fiecare floare de dovlecel prin acest aluat și apoi punem la prăjit în ulei încins.
  • Prăjim pe ambele părți, ca la șnițele după care le scoatem și le punem pe prosop de hârtie absorbantă ca să aboarbă surplusul de ulei de la prăjit.
  • Servim cât sunt calde, ca și aperitiv cald sau rece. Pentru un plus de savoare le putem stropi înainte cu puțină zeamă de lămâie.

flori dovlecel aluat de post

Să aveți spor și poftă la dovlecei în aluat de POST!


Spune si altora!
 29     
29
Shares
 
29
Shares
 29    
« Tiramisu cu ciocolată. Rețeta FĂRĂ coacere, simplă și rapidă
Roșii umplute cu carne tocată, la cuptor »

Trackbacks

  1. Dovlecei în aluat de post cu bere sau apă - Lecturi si Arome says:
    September 21, 2020 at 12:20 pm

    […] Am făcut rețeta asta de dovlecei în aluat de post cu bere sau apă minerală mai în vară când aveam din belșug dovlecei în grădină dar și multe flori de dovlecel. Se vede și în poză că din ele am făcut flori de dovlecel în aluat (rețeta AICI). […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

July 2020
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« Jun   Aug »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316