Flori de dovlecel în aluat DE POST cu bere sau apă carbogazoasă!
Mai țineți minte rețeta de flori de dovlecel pane pe care am publicat-o acum ceva timp în urmă? În cazul în care nu știți despre ce este vorba, o puteți citi aici. Ei bine, această variantă, impropriu denumită totuși ”pane” dar cunoscută mai degrabă sub această denumire, are la bază flori de dovlecel și un aluat cu ou.
Ei bine, varianta de astăzi este una de post, vegan. Adică nu are lapte sau ou în compoziție. Este o variantă în care florile de dovlecel se dau printr-un aluat care seamănă cu cel de tempura, adică din apă minerală sau bere și făină. Ca un fel de clătită de post cu apă carbogazoasă.
Este foarte ușor de făcut doar că, fiind prăjit totul în baie de ulei vă imaginați că nu este o mâncare prea sănătoasă. Însă, la cât de greu se găsesc florile de dovlecel, este mai mult un răsfăț să mâncați așa ceva. O dată pe an vă puteți permite o mică bucurie culinară de acest gen.
Noi avem în grădina flori de dovlecel și în fiecare an ne răsfățăm fie cu o porție de flori de dovlecel pane, varianta cu ou, fie aceasta, cu aluat de post. Aluatul este cu apă minerală dar aceasta poate fi înlocuită cu bere și va ieși la fel de bun sau chiar mai bun pentru că berea are gustul ei aparte pe care-l va transfera și preparatului.
- 200 grame de făină albă de grâu
- 400 ml de apă carbogazoasă sau bere
- 30 de flori de dovlecel (aproximativ)
- condimente după preferință (sare, piper, lemongrass, oregano etc)
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare pentru flori de dovlecel în aluat DE POST, cu bere sau apă
- Adăugăm făina în apa/bere, treptat, ca să nu se împrăștie și formăm un aluat de consistența unei smântâni groase. Adăugăm și condimente după gust și preferință. Eu am folosit sare, piper, lemongrass și oregano.
Să aveți spor și poftă la dovlecei în aluat de POST!
[…] Am făcut rețeta asta de dovlecei în aluat de post cu bere sau apă minerală mai în vară când aveam din belșug dovlecei în grădină dar și multe flori de dovlecel. Se vede și în poză că din ele am făcut flori de dovlecel în aluat (rețeta AICI). […]