Prăjitură cu rubarbă și iaurt. Cum să faci cea mai rapidă prăjitură cu rubarbă. Desert rapid cu rubarbă. Prăjitură cu iaurt sau lapte bătut.
Am făcut zilele trecute o prăjiturică cu rubarbă pornind de la rețeta de guguluf de AICI. Este un blat pe care ăl folisesc foarte des pentru că îmi place cum iese dar și pentru că este foarte ușor de făcut, fără mari bătăi de cap, rapid. Nu trebuie să stau cu orele în bucătărie. În 15 minute munca mea e gata și las mai apoi totul pe seama cuptorului.
Aș fi putut să fac o prăjitură răsturnată cu rubarbă doar că ce farmec ar fi avut dacă nu încercam ceva nou? Rețeta prăjiturii răsturnate e deja pe blog și o găsiți AICI. Așa că astăzi avem rețetă nouă: prăjitură cu rubarbă și iaurt.
Dacă nu aveți iaurt puteți folosi sana, alpte bătut sau chiar chefir doar că acesta este ceva mai lichid și e posibil să aveți nevoie de o idee mai multă făină ca să obțineți consistența aceea ca de smântână groasă, așa cum o puteți vedea în video de mai jos, cu modul de preparare.
- 200 grame de rubarbă curățată
- 3 ouă medii
- 150 grame de zahăr
- 150 ml iaurt (sana, chefir)
- 75 ml ulei de floarea soarelui
- 280 grame de făină albă de grâu
- 1 linguriță cu praf de copt
- ¼ linguriță sare
- 1 linguriță cu esență de vanilie
Mod de preparare pentru prăjitură cu rubarbă și iaurt
- Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim o tavă de 24/23 cm în care vom pune hârtie de copt.
- Rubarba o spălăm și o tăiem cuburi/bucăți de aproximativ 1 centimetru. O putem și curăța așa cum vedeți în videoclip. Dacă tijele sunt tinere nu mai are rost să o curățați însă, dacă sunt ceva mai bătrâioare ar fi bine sa dați deoparte partea ațoasă.
- Spargem ouăle într-un vas, adăugăm un sarea și le batem împreună 1 minut după care adăugăm zahărl și vanilia. Continuăm să batem până când zahărul se topește și compoziția își dublează volumul și se deschide la culoare.
- Adăugăm iaurtul și uleiul și mai mixăm scurt 30 de secunde.
- Separat, cernem făina și o amestecăm cu praful de copt după care o adăugăm treptat în compoziția de ouă și iaurt de mai devreme. Putem face asta fie cu o spatulă, fie cu mixerul, caz în care trebuie să fim atenți să nu împrăștiem făina la început.
- Turnăm compoziția în tavă și apoi așezăm din loc în loc bucățile de rubarbă.
- Punem tava în cuptorul încins și o lăsăm să se coacă pentru 30-40 minute, în funcție de tipul cuptorului și cum coace acesta.
- Facem testul cu scobitoarea și dacă aceasta iese curată și prăjitura s-a rumenit frumos deasupra, o scoatem din cuptor, o lăsăm la rpcit pe un grătar și apoi o putem felia, pudra cu zahăr și servi cu poftă.
Să aveți spor și poftă la prăjitură cu iaurt și rubarbă!
[…] are la bază cam același aluat ca cel de la prăjitura răsturnată cu căpșuni sau la cel de la prăjitura cu rubarbă. Îmi place tare mult cum iese aluatul acesta și mai ales cât de ușor se face așa că de cele […]