Prăjitură Mirela cu pișcoturi și mousse de ciocolată
Mai țineți minte prăjitura Camelia a cărei rețetă v-am scris-o acum câteva săptămâni? Ei bine am mai făcut o altă prăjitură FĂRĂ coacere, asemănătoare aceleia doar că mult mai rapidă și mai ușor de făcut. Nu că prima ar fi prea greu de pus în practică dar această variantă e și mai simplă.
În mare aveți nevoie cam de aceleași îngrediente de bază, adică brânză mascarpone, smântână, zahăr și pișcoturi. Am scos însă din rețetă fructele și am adăugat puțină ciocolată. Ca s fie și mai simplu de făcut am folosit de fapt nu ciocolată pe care ar fi trebuit să o topesc ci cremă de ciocolată (tip Nutella).
Am făcut-o și ceva mai mică, nu așa înaltă, această prăjitură având doar 2 straturi de pișcoturi și nu 3 ca la prăjitura Camelia – vezi aici rețeta -. Are, în schimb un strat multe mai generos de cremă. De fapt un mousse de ciocolată pentru că e o cremă foarte aerată. Hai să vedem împreună care sunt ingredientele de care aveți nevoie și cum se prepară.
- pișcoturi de șampanie
- 250 grame mascarpone
- 300 grame de smântână cu 20% grăsime
- un plic cu zahăr vanilat
- o linguriță cu esență de vanilie
- o lingură cu zahăr pudră (sau după gust)
- 100 grame de cremă de ciocolată tip Nutella
- 200 ml cafea solubilă (fără cofeină dacă mănâncă și cei mici)
- 30 grame de ciocolată neagră pentru ras pe deasupra
Mod de preparare prăjitură Mirela cu pișcoturi și cremă de ciocolată
- Punem brânza mascarpone într-un vas și o batem cât să devina mai aerată.
- Adăugăm peste ea smântâna (se poate folosi smântână pentru frișcă sau smântână acră), zahărul vanilat, zahărul pudră, esența de vanilie iar la final crema de ciocolatp
- Bate totul bine pentru 3-4 minute cât să se omogenizeze și să se formeze o cremă aerată.
- Trecem câte un pișcot prin cafea și îl așezăm la baza unei tăvi cu dimensiunea de 20/30 cm
Rețeta video o găsești pe canalul de Youtube!
Apasa pe poza și ABONEAZĂ-TE și tu! Public video nou în fiecare săptămână!
- Când am terminat de pus toate pișcoturile așa încât să formâm un rând la bază adăugăm crema de mascarpone cu ciocolată și o întindem bine.
- Punem peste ea un alt rând de pișcoturi, la fel, înmuiate în prealabil în cafea.
- Presărăm ciocolata rasă și dăm la rece până a doua zi.
- Feliem a doua zi și servim cu poftă :)
Să aveți poftă la prăjitură Mirela cu pișcoturi și mousse de ciocolată!
[…] Vezi și cum se face prăjitura cu pișcoturi și mousse de ciocolată- apasă AICI […]