• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

May 17, 2021 · 3 Comments

Prăjitură Camelia cu pișcoturi și fructe, FĂRĂ coacere

Prajituri

Spune si altora!
 215     
215
Shares

Prăjitură Camelia cu pișcoturi și fructe, FĂRĂ coacere. O rețetă rapidă și ușor de făcut de prăjitură cu cremă de mascarpone, fructe și pișcoturi

Îmi plac deserturile fără coacere pentru că se fac rapid, sunt gustoase și te scot din încurcătură atunci când vrei să faci ceva dulce fie pentru ai tăi fie pentru că se anuntă musafiri în ultima clipă și, evident, nu ai cum să mai faci un desert complex.

Prăjitura aceasta, căreia eu i-am spus prăjitură Camelia cu pișcoturi și fructe face parte din această categorie a deserturilor rapide și ușor de făcut. Mie mi-a luat aproximativ 15 de minute să o fac. A  urmat apoi timpul de așteptare, necesar pișcoturilor să se înmoaie și cremei să se întărească.

prăjitură camelia cu pișcoturi și fructe

Așa cum puteți observa din poza peste ultimul strat de pișcoturi nu am mai pus altul de frișcă ci am presărat ciocolată rasă. Nu am dorit să adaug mai multe calorii decât sunt deja. Voi însă, dacă doriți puteți să mai puneți și încă un rând de frișcă pe care să o faceți din 200 ml de smântână (cred că e suficient pentru a-i da alt aspect). Dupa aceea puteți presăra și ciocolată rasă. Dar hai să vă arăt lista ingredientelor și cât de ușor de face.

Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram, Youtube
Vino și tu în grupul de Facebook Lecturi și Arome
– apasă aici  pentru înscriere –

Prăjitură Camelia cu pișcoturi și fructe, FĂRĂ coacere
 
Save Print
Prep time
30 mins
Total time
30 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: 12 portii
Ingrediente
  • 40 pișcoturi pentru șampanie (aproximativ)
  • 250 grame de mascarpone
  • 400 grame de smântână pentru frișcă cu 20% grăsime
  • un plic zahăr vanilat
  • o lingură cu zahăr pudră
  • o linguriță cu esență de vanilie
  • 200 grame de fructe din compot (eu am folosit piersici)
  • zeama de la un compot de fructe (cutie mare)
  • 20 grame de ciocolată pentru ras pe deasupra
3.5.3251

Mod de preparare prăjitură cu pișcoturi și fructe, FĂRĂ coacere

  • Punem brânza mascarpone într-un vas și o batem cât să devina mai aerată.
  • Adăugăm peste ea smântâna (se poate folosi smântână pentru frișcă sau smântână acră), zahărul vanilat, zahărul pudră și esența de vanilie și le bate bine împreună 3-4 minute.
  • Tăiem mărunt fructele.
  • Adăugăm fructele în cremă și amestecăm totul bine.

Vezi mai jos și rețeta video!
Apasă pe poză și ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube

  • Trecem câte un pișcot prin zeama de la compot și îl așezăm la baza unei tăvi cu dimensiunea de 20/30 cm
  • Când am terminat de pus toate pișcoturile așa încât să formân un rând la bază adăugăm jumătate din crema de mascarpone cu fructe și o întindem bine.
  • Punem peste ea un alt rând de pișcoturi, la fel, înmuiate în prealabil în zeama de fructe.
  • Cealaltă jumătate de cremă o adăugăm peste acest al doilea rând de pișcoturi.
  • Nivelăm bine și încheiem cu încă un rând de pișcoturi, presărăm ciocolata rasă și dăm la rece.
  • Feliem a doua zi și servim cu poftă :)

prăjitură cu pișcoturi și fructe

Să aveți spor și poftă la făcut prăjitura cu pișcoturi și fructe!


Spune si altora!
 215     
215
Shares
 
215
Shares
 215    
« Budincă din cozonac vechi cu fructe și ciocolată
Melcișori cu ciuperci și spanac din aluat de foietaj »

Comments

  1. Mihaela says

    May 21, 2021 at 1:40 pm

    O prajitura usoara, foarte buna, big like pentru reteta!

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      May 21, 2021 at 2:36 pm

      Multumesc :)

      Reply

Trackbacks

  1. Prăjitură Mirela cu pișcoturi și mousse de ciocolată - Lecturi si Arome says:
    June 18, 2021 at 7:14 pm

    […] prăjitură având doar 2 straturi de pișcoturi și  nu 3 ca la prăjitura Camelia – vezi aici rețeta -. Are, în schimb un strat multe mai generos de cremă. De fapt un mousse de ciocolată pentru că […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

May 2021
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
« Apr   Jun »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316