Prăjitură Camelia cu pișcoturi și fructe, FĂRĂ coacere. O rețetă rapidă și ușor de făcut de prăjitură cu cremă de mascarpone, fructe și pișcoturi
Îmi plac deserturile fără coacere pentru că se fac rapid, sunt gustoase și te scot din încurcătură atunci când vrei să faci ceva dulce fie pentru ai tăi fie pentru că se anuntă musafiri în ultima clipă și, evident, nu ai cum să mai faci un desert complex.
Prăjitura aceasta, căreia eu i-am spus prăjitură Camelia cu pișcoturi și fructe face parte din această categorie a deserturilor rapide și ușor de făcut. Mie mi-a luat aproximativ 15 de minute să o fac. A urmat apoi timpul de așteptare, necesar pișcoturilor să se înmoaie și cremei să se întărească.
Așa cum puteți observa din poza peste ultimul strat de pișcoturi nu am mai pus altul de frișcă ci am presărat ciocolată rasă. Nu am dorit să adaug mai multe calorii decât sunt deja. Voi însă, dacă doriți puteți să mai puneți și încă un rând de frișcă pe care să o faceți din 200 ml de smântână (cred că e suficient pentru a-i da alt aspect). Dupa aceea puteți presăra și ciocolată rasă. Dar hai să vă arăt lista ingredientelor și cât de ușor de face.
Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram, Youtube
Vino și tu în grupul de Facebook Lecturi și Arome
– apasă aici pentru înscriere –
- 40 pișcoturi pentru șampanie (aproximativ)
- 250 grame de mascarpone
- 400 grame de smântână pentru frișcă cu 20% grăsime
- un plic zahăr vanilat
- o lingură cu zahăr pudră
- o linguriță cu esență de vanilie
- 200 grame de fructe din compot (eu am folosit piersici)
- zeama de la un compot de fructe (cutie mare)
- 20 grame de ciocolată pentru ras pe deasupra
Mod de preparare prăjitură cu pișcoturi și fructe, FĂRĂ coacere
- Punem brânza mascarpone într-un vas și o batem cât să devina mai aerată.
- Adăugăm peste ea smântâna (se poate folosi smântână pentru frișcă sau smântână acră), zahărul vanilat, zahărul pudră și esența de vanilie și le bate bine împreună 3-4 minute.
- Tăiem mărunt fructele.
- Adăugăm fructele în cremă și amestecăm totul bine.
Vezi mai jos și rețeta video!
Apasă pe poză și ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube
- Trecem câte un pișcot prin zeama de la compot și îl așezăm la baza unei tăvi cu dimensiunea de 20/30 cm
- Când am terminat de pus toate pișcoturile așa încât să formân un rând la bază adăugăm jumătate din crema de mascarpone cu fructe și o întindem bine.
- Punem peste ea un alt rând de pișcoturi, la fel, înmuiate în prealabil în zeama de fructe.
- Cealaltă jumătate de cremă o adăugăm peste acest al doilea rând de pișcoturi.
- Nivelăm bine și încheiem cu încă un rând de pișcoturi, presărăm ciocolata rasă și dăm la rece.
- Feliem a doua zi și servim cu poftă :)
Să aveți spor și poftă la făcut prăjitura cu pișcoturi și fructe!
Mihaela says
O prajitura usoara, foarte buna, big like pentru reteta!
Claudia Vasilache says
Multumesc :)