De ceva ani buni, masina de facut paste pe care o vedeti in imagine statea cuminte in cutia ei. Astepta sa o folosesc in timp ce eu cumparam de la magazin fideaua pentru ciorbe si pastele de tip tagliatelle, cum ar zice italianul, ingredientul principal din retetele care folosesc paste cu ou de genul taiteilor. Noroc cu Carmen, care luna aceasta ne-a propus ca si reteta sarata a provocarii Bucatar Curajos, lansata de Ama, sa facem paste in casa. Asa ca am gasit imboldul necesar sa scot masina de facut paste din cutia ei si sa o pun la treaba ca sa fac taietei de casa cu ou
Mi se parea foarte complicat sa o folosesc dar am descoperit cu uimire ca de fapt e foarte simplu sa faci taitei in casa. Si nu numai simplu ci si rapid, economic si gustos. Da, gustos pentru ca va garantez ca nu se compara o ciorba sau o supa in care adaugi taitei de casa cu una facuta cu fideaua din comert.
Vreti si reteta? Nici nu e mult de povestit. Puteti incerca sa faceti taiteii folosind un ou, sau doua, sau trei, in functie de necesitati. Daca ati facut o cantitate prea mare, nu intrati in panica. Puteti pastra taiteii la loc uscat si racoros vreme de cateva zile pana ii folositi.
Eu am preferat sa prepar doar o cantitate mai mic, suficienta pentru a fi pusa intr- o supa de pui.
Reteta de taietei de casa cu ou
- Ingrediente taietei de casa cu ou
un ou
100 grame de faina alba (aproximativ)
- Mod de preparare taietei de casa cu ou
- Batem bine oul
- Incorporam faina framantand pana obtinem un aluat foarte dens, uscat dar elastic in acelasi timp.
- Impartim aluatul in dou bucati mai mici si il intindem putin cu ajutorul sucitorului, pe masa de lucru presarata in prealabil cu faina
- O parte din aluat il punem la masina de facut paste pe care o reglam la cea mai mare distanta pe partea care intinde aluatul.
- O trecem prin masina de facut paste
- Micsoram distanta dintre tamburi si reluam procesul de intindere a aluatului
- Repetam aceasta operatiune de reglare si intindere a aluatului pana il facem cat de subtire dorim (eu m-am oprit la nr 2)
- Dupa ce aluatul e intins bine in punem pe partea celalta a masinii si il trecem pintre “dintii” acesteia obtinand pastele dorite. (Eu am la masina posibilitatea de a face si taitei si fidea)
- Intindem taiteii pe o suprafata presarata cu faina avand grija sa stea pe cat posibil cat mai departe unul de celalalt ca sa nu se lipeasca intre ei.
- Ii putem folosi imediat sau pastra in cutii inchise bine, la loc racoros.
- Tips&Trics
– Cantitatea de faina depinde de dimensiunea oului. Eu am folosit 100 de grame de faina la un ou mai mic. Daca aluatul e prea moale mai adaugati faina. Altfel nu veti putea folosi masina de facut paste deoarece taiteii nu se vor taia(separa) cum trebuie.
Nota: O masina de facut paste, asemanatoare cu a mea puteti, gasi dand clik aici.
Pofta buna sa aveti!
[…] și altfel de paste, după cum aveți la îndemână. Chiar și paste făcute în casă. Găsiți aici rețeta de paste făcute în […]