Cremă de brânză cu unt pentru torturi și prăjituri
Începem să ne gândim la masa de sărbătoare? Nu mai e mult până la Paști și, oricât de stresantă ar fi această perioadă, oricât de greu ne-ar fi să petrecem sărbătorile în liniștea casei dar departe de cei dragi, bunici, unchi, mătuși, important e să ne menținem pozitivi și să petrecem cum se cuvine aceste zile de sărbătoare.
Poate că de data aceasta nu vom mai face risipa pe care o făceam în fiecare an, poate că unele mâncăruri tradiționale vom fi nevoiți să le înlocuim, poate că unele deserturi nu le vom mai cumpăra și va trebui să le facem noi înșine în tihna căminului.
Pentru o parte dintre noi, cei obișnuiți să gătească acasă, cu economie, acest lucru nu e greu de făcut. Însă pentru ceilalți vă însemna un mic efort de imaginație și nu numai. Nu spune nimeni că va trebui acum să ne apucăm de învățat cine știe ce tehnici de gătit însă va trebui să ne adaptăm situației și să ne facem curaj să gătim ceva bun noi înșine.
În ideea aceasta am gândit câteva rețete simple și ușor de făcut dar care pot fi foarte bine să fie pregătite de voi și să stea pe o masă de sărbătoare cum e cea de Paști.
Vezi AICI rețete pentru masa festivă de Paști
Nu e chiar așa ușor cu aprovizionarea dar nici ingredientele pe care vi le propun sunt genul de ingrediente pe care le aveți deja în cămară sau frigider în mod obișnuit.
Astăzi o să vă spun cum să faceți o cremă de brânză cu unt, delicioasă și extrem de ușor de pus în practică iar mâine o să vă arăt la ce prăjitură am folosit această cremă gustoasă pe care ai mei au apreciat-o foarte mult.
Dacă îmi urmăriți postările probabil că știți că de obicei evit cremele cu unt pentru că untul este mai gras și mai caloric. Așa că cele mai multe creme pentru torturi și prăjituri de pe blog sunt făcute cu mascarpone în loc de unt.
Acum însă nu am mai avut mascarpone în casă dar am primit pentru testare niște produse de la Koliba printre care și un unt cu 82% grăsime. Acest gen de unt este cel care merge foarte bine pus în cremele pentru prăjituri sau torturi așa că am zis că e timpul să încerc și altceva, nu doar cremele mele preferate cu mascarpone.
Acum, după ce am făcut această cremă de brânză cu unt pot zice că, la cât de bună e … mai că îmi pare rău că nu am încercat să fac crema asta mai de mult. E excelentă! Și a trecut și testul mofturosului mic! Adică a lui fiu-meu care e pretențios nevoie mare. Așa că asta va fi crema pe care o voi face pentru desertul de pe masa de Paști!
Dar să vă spun cât de simplu și de ușor se face. Trebuie doar puțintică răbdare dar nu necesită mult de lucru și nici cine știe ce tehnici de execuție. Aș vrea să insist pe un singur lucru! Această cremă cu brânză și unt NU se poate face folosind unt cu mai puțină grăsime sau o combinație de unt și margarină! Untul trebuie să fie gras pentru ca să vă iasă o cremă fină!
- 150 grame de unt cu 82% grăsime
- 150 de grame de cremă de brânză
- 100 de grame de zahăr pudră
- esență de vanile, zeamă de lămâie sau orice alte arome după preferințe
Mod de preparare pentru cremă de brânză cu unt
- Scoatem, din timp, untul și brânza din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei.
- Punem untul într-un castron și, cu ajutorul unei linguri, îl frecăm foarte bine până când devine moale și cremos.
- Adăugăm brânză (atentie!!! DOAR dupa ce am frecat bine untul) și le amestecăm după care adăugăm zahărul pudră și continuăm să amestecăm compoziția până când zahărul se topește și totul devine o cremă omogenă și fină. La final adăugăm și esență de vanilie sau alt tip de esență după preferințe. Se poate adăuga și zeamă de lămâie.
- După ce este gata fie o punem pe tort sau prajituri fie o dăm la rece și o folosim mai târziu.
Să aveți spor la cremă de brânză cu unt pentru torturi și prăjituri!
Daniela says
Buna seara, ce tip de crema de branza se poate folosi ? Va multumesc pt raspuns !
Claudia Vasilache says
Buna ziua! O crema gen Philadelphia. Ceva care sa nu fie sarat. Eu cumpar de la Lidl marca lor.
Simona says
Buna cum unt cu 8%grăsime?
Claudia Vasilache says
82% :) Greseala de editare :( Multumesc ca ati observat si mi-ati atras atentie ca sa corectez :)