• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

March 31, 2020 · Leave a Comment

Prăjitură cu cremă de brânză și unt

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 38     
38
Shares

Prăjitură cu cremă de brânză și unt

Am promis ieri, când am scris rețeta de cremă de brânză și unt că astăzi o să vă povestesc cum se face prăjitura rapidă la care am folosit această cremă. Este o prăjitură care are în ea cafea cu lapte dar, dacă vreți să o faceți pentru copii puteți înlocui cafeaua cu o cafea fără cofeină sau o cafea din cicoare sau chiar o cacao cu lapte.

Ideea e ca, per total, cantitatea de lichid să fie 200 de grame. Mă refer la cantitatea de lapte și cafea adunate împreună. Adică puteți face un lapte cu cacao în care cantitatea finală, cea pe care o veți pune în prăjitură să fie 200 de grame.

prăjitură cu cremă de brânză și unt

Am folosit modul de măsurare în grame pentru că, în felul aceasta murdărim mai puține vase. Adică vom turna efectiv cele 200 de grame de cafea cu lapte direct în vasul în care facem compoziția pentru prăjitură.

Pentru a vă fi mai ușor să faceți calculele eu am măsurat separat cantitatea de cafea și cea de lapte dar, la fel, dacă doriți ca laptele să fie mai mult nu e nicio problemă, puteți pune mai mult lapte. Ideea inițială însă rămâne aceeași, adică la final să fie 200 grame de cafea și lapte.

Cum sărbătorile se apropie și poate că mulți dintre voi nu aveți posibilitatea să faceți cozonac sau alte deserturi mai complicate pentru masa festivă de Paști, mi-a venit ideea de a da acestei prăjituri un aspect ceva mai festiv.

prăjitură cu cremă de unt

 

Așa mi-a venit ideea de a pune peste întreaga prăjitură o cremă de brânză și unt după care am lăsat-o la rece peste noapte, am presărat decoruri multicolore din zahăr și apoi am tăiat-o. Simplu, rapid și de efect. Pentru cremă am folosit un unt gras, de 82% grăsime de la Koliba.

Așa cum povesteam și ieri, când am publicat rețeta de la cremă, este foarte important să rețineți faptul că pentru ca această cremă să iasă bine trebuie neapărat să folosiți un unt de calitate, cu multă grăsime. NU va ieși bine crema dacă folosiți unt cu mai puțind de 82% grăsime!

Prăjitură ”Cafea cu lapte”
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
30 mins
Total time
45 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Dessert
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 4 ouă
  • 200 grame de zahăr
  • 150 grame de cafea
  • 50 grame de lapte
  • 100 ml de ulei de floarea soarelui
  • 370 grame de făină albă de grâu tip 000
  • 15 grame de cacao
  • 10 grame de praf de copt
  • un vârf de cuțit cu sare
  • o linguriță cu esență de vanilie
3.5.3251

Mod de preparare pentru prăjitură cu cremă de brânză și unt

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade si pregătim o tavă de 35/30 punând în ea hârtie de copt.
  • Spargem cele 4 ouă întregi și le punem într-un castron împreună cu un praf de sare și esența de vanilie. Batem cu mixerul 1-2 minute până când acestea se deschid la culoare și încep să facă mici bule.
  • Adăugăm zahărul și continuăm să batem împreună până când compoziția își dublează volumul și se albește la culoare (aproximativ 10 minute).
  • Turnăm uleiul, cafeaua și laptele și mai mixăm scurt.
  • Cernem făina împreună cu praful de copt.

prăjitură cu cafea și cremă de brânză

  • Dăm deoparte mixerul și începem să adăugăm treptat făina cernută, încorporând-o cu mișcări ușoare, de jos în sus.
  • La final adăugăm și cacaoa, la fel, cernută și o încorporăm și pe aceasta.
  • Turnăm totul în tavă. Nivelăm și dăm la cuptor pentru 30-35 minute, în funcție de cum coace cuptorul.
  • Facem testul cu scobitoarea și, dacă este gata, scoatem din cuptor și apoi, când se mai răcește puțin, scoatem și din tavă, lăsând prăjitura la răcit pe un grătar.
  • Cât timp se răcește facem cremă de brânză și unt așa cum am povestit detaliat în rețeta de ieri – click AICI.
  • Întindem crema peste blatul copt și răcit bine după care dăm la rece.
  • A doua zi tăiem cuburi și servim cu poftă.

prăjitură cafea și cremă unt

Să aveți spor la făcut prăjitură cu cremă de brânză și unt!


Spune si altora!
 38     
38
Shares
 
38
Shares
 38    
« Cremă de brânză cu unt pentru torturi și prăjituri
Mâncare de năut cu spanac »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

March 2020
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
« Feb   Apr »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316