Prăjitură cu cremă de brânză și unt
Am promis ieri, când am scris rețeta de cremă de brânză și unt că astăzi o să vă povestesc cum se face prăjitura rapidă la care am folosit această cremă. Este o prăjitură care are în ea cafea cu lapte dar, dacă vreți să o faceți pentru copii puteți înlocui cafeaua cu o cafea fără cofeină sau o cafea din cicoare sau chiar o cacao cu lapte.
Ideea e ca, per total, cantitatea de lichid să fie 200 de grame. Mă refer la cantitatea de lapte și cafea adunate împreună. Adică puteți face un lapte cu cacao în care cantitatea finală, cea pe care o veți pune în prăjitură să fie 200 de grame.
Am folosit modul de măsurare în grame pentru că, în felul aceasta murdărim mai puține vase. Adică vom turna efectiv cele 200 de grame de cafea cu lapte direct în vasul în care facem compoziția pentru prăjitură.
Pentru a vă fi mai ușor să faceți calculele eu am măsurat separat cantitatea de cafea și cea de lapte dar, la fel, dacă doriți ca laptele să fie mai mult nu e nicio problemă, puteți pune mai mult lapte. Ideea inițială însă rămâne aceeași, adică la final să fie 200 grame de cafea și lapte.
Cum sărbătorile se apropie și poate că mulți dintre voi nu aveți posibilitatea să faceți cozonac sau alte deserturi mai complicate pentru masa festivă de Paști, mi-a venit ideea de a da acestei prăjituri un aspect ceva mai festiv.
Așa mi-a venit ideea de a pune peste întreaga prăjitură o cremă de brânză și unt după care am lăsat-o la rece peste noapte, am presărat decoruri multicolore din zahăr și apoi am tăiat-o. Simplu, rapid și de efect. Pentru cremă am folosit un unt gras, de 82% grăsime de la Koliba.
Așa cum povesteam și ieri, când am publicat rețeta de la cremă, este foarte important să rețineți faptul că pentru ca această cremă să iasă bine trebuie neapărat să folosiți un unt de calitate, cu multă grăsime. NU va ieși bine crema dacă folosiți unt cu mai puțind de 82% grăsime!
- 4 ouă
- 200 grame de zahăr
- 150 grame de cafea
- 50 grame de lapte
- 100 ml de ulei de floarea soarelui
- 370 grame de făină albă de grâu tip 000
- 15 grame de cacao
- 10 grame de praf de copt
- un vârf de cuțit cu sare
- o linguriță cu esență de vanilie
Mod de preparare pentru prăjitură cu cremă de brânză și unt
- B
- Cernem făina împreună cu praful de copt.
- Întindem crema peste blatul copt și răcit bine după care dăm la rece.
- A doua zi tăiem cuburi și servim cu poftă.
Să aveți spor la făcut prăjitură cu cremă de brânză și unt!
Leave a Reply